Skocz do zawartości

Ku przestrodze [samochodowe]

embe
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Chcecie to Was zasypię takimi przykładami... "Panie wyglądało na mokre a to sam lód był 8O "

Swego czasu przeleciałem na drugą stronę autostrady przy 120. Od tego czasu polecam awaryjne przyhamowania na prostej celem sprawdzenia przyczepności.

SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE...

Icea, napisz coś więcej o tym co zrobiłeś z mondeo? :D

Ja mam kat. B 2 lata i jak narazie nawet stłuczki ;) Najbliżej byłem rok temu - wracałem w nocy od kumpla mieszkającego na zadupiu leśną dróżką. Brałem właśnie dość ostry lewy zakręt z prędkością... hmm, "niedostosowaną do warunków panujących na drodze". W połowie zakrętu pojawiły się głębokie, pozamarzane koleiny ze śniegu. Wpadłem w nie wszystkimi kołami, więc myśle - luzik, pojadę jak po szynach. Byłem jednak w błędzie. Przód wyleciał z kolein na zewnątrz, któreś tylne koło zostało.... Natychmiastowa akcja ratunkowa (kiera opór w lewo, gaz do dechy, rękaw) pozwoliła zatrzymać się po długim ślizgu w poprzek drogi, przodem na zewnątrz zakrętu, metr od poważnie wyglądającego drzewa.

to "Fifth gear" a nie top gear. angielski, półgodzinny konkurent "Top gear'a"
Wyprzedziłeś mnie ;) Usz Ty... Ale ten filmik chyba z zimą niewiele ma wspólnego, dawniej na www.mpwr.prv.pl było kilka osrtych filmików zimowych, ale zmienili serwer i nima :D

• 1 miesiąc temu...
to "Fifth gear" a nie top gear. angielski, półgodzinny konkurent "Top gear'a"
...a jednak TopGear :buttrock: Nie wiem skąd wziąłeś FifGir Michale... pan Tiff występował w tamtych czasach jak najbardziej w TopGirze.

Pliku nie ma, bom usunął. Temat się zestarzał i przedawnił i w ogóle...zima już przechodzi, także tematy ślizkości mogą znikać :) Chcesz obaczyć ten krasztest?

A to odcinek świeży w takim razie. Chciałem zabłysnąć, a tu masz :mrgreen: Pamiętam, jak pan dżeremi i Tiff razem działali w topgirze...stąd me zaniepokojenie.

pees: panie Michale, żyjesz jakoś?

trzymam się :), dziękuję panie Michale. o andrzja jestem coraz mniej zazdrosny, zrozumiałem, ze nie ma dla mnie miejsca pomiędzy wami, i co najwyżej moge liczyć na waszą szczerą i głęboką przyjaźń. na zdjęciu wyglądacie pięknie :-). moto na razie nie do końca sprawne, ale mam nadzieje na kulikowisko kacapem przyjechać. bierz greeda i przyjeżdżajcie ścierwem - pokręcimy bączki ;)