tomb2 Opublikowano 20 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2005 Jak jest z atestami kasków. Czy żeby jeżdzić na motocyklu kask musi mieć atest :?: Czy można jezdzić w kasku bez astestu :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 20 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2005 kask musi mieć kask co to tego to z pewnością :) A co do atestu. Teoretycznie tak, ale na kady kask można nakleić naklejke dlatego nikt tego nie sprawdza... Ale nie o atest tu chodzi... Pomyśl co będzie jak się w "papierowym" tigerze wyglebisz nawet na motorynce... I sie zastanów czy ci potrzebny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andon13 Opublikowano 20 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2005 Teoretycznie tak' date=' ale na kady kask można nakleić naklejke dlatego nikt tego nie sprawdza...[/quote']A wyjaśni mi ktoś jak omijają atest harleyowcy itd.Przeciez połowa z nich jeździ w orzeszkach albo w jakichś czapakach, nie mówiąc już o skórzanych pilotkach.... Jak to w końcu jest z tymi atestami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karzeł Opublikowano 20 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2005 Z tego co wiem, to, żeby kask był atestowany, musi zakrywać uszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomb2 Opublikowano 21 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 No ale "za komuny" były kaski które zakrywały uszy a nie mają przecież atestów :roll: To można w nich legalnie jeździć czy nie :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 A wyjaśni mi ktoś jak omijają atest harleyowcy itd. Normalnie... Nie omijają :). O ile dobrze pamietam to są kaski z atestami , ale w Polskim prawie jest wpis o zakrytych uszach. W kasku z czasów komuny bez atestu jeździć nie możesz. A jeśli chcesz wiedzieć dlaczego to upusc go przypadkiem podczas jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomb2 Opublikowano 21 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 A może da się załatwić jakoś atest :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andon13 Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 Normalnie... Nie omijają Czyli masz Harleya jesteś kozak jeździsz w orzeszku i masz w dup** przepisy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 Kumpel jeździ Iż-49 w kasku "hitlerowskim". Nie raz miał kontrolę i nie wiem nic żeby ktoś się przyczepił mu do atestu. A co do "tigerów" to ojro masz rację: badziew niesamowity. Kiedyś w chwili słabości umysłowej kupiłem taki kask. Spadł mi z motocykla i pękł na dwie części... A atest miał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABG Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 A wyjaśni mi ktoś jak omijają atest harleyowcy itd.Przeciez połowa z nich jeździ w orzeszkach albo w jakichś czapakach, nie mówiąc już o skórzanych pilotkach.... Jak to w końcu jest z tymi atestami? Nie wiem jak w naszym pięknym kraju ale np. w Danii motocykliści bez lub w "imitacjach" kasków są po prostu......KLAUSTROFOBIKAMI 8O . Gdy posiadasz orzeczenie o takiej chorobie możesz śmigać bez kasku.Wszystko ok, tylko jak spojrzysz na ulicę to się zastanawiasz co z tymi easy riderami....tacy jacyś chorowici :-D :-D :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciora Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 Wolę mieć kask bez atestu, który jest solidnie wykonany, niż gów*ianego tigera z atestem, który się w rękach rozpada 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomb2 Opublikowano 21 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 A może da się "zrobić" atest kaskowi :?: :?: :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciora Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 Myślę że się da, ale jest drugie zagadnienie... czy to się będzie opłacać, bo znając życie to by to kosztowało qpę kasy...A masz jakiś konkretny kask na myśli :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yool Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 Wiecie ja was zatrzymają to lepiej mieć jakikolwiek kask nawet beż atestu niż nie mieć go w cale, jeszcze nie słyszałem o przypadku żeby się przyczepili do atestu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 21 Listopada 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 Tu jest sporo o tym: http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.ph...67fa79e25addad5pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi