Kaze Opublikowano 22 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 A ja sądze że ten 14 latek Peter Pilar (chyba tak się nazywa) za pare lat bedzie walił takie triki że inni bedą tylko oglądać i podziwiać. Bo jakoś w wieku 14 lat Pastrana nie wykręcił backflipa i dużo mu do tego brakowało. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 22 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 A ja sądze że ten 14 latek Peter Pilar (chyba tak się nazywa) za pare lat bedzie walił takie triki że inni bedą tylko oglądać i podziwiać. Bo jakoś w wieku 14 lat Pastrana nie wykręcił backflipa i dużo mu do tego brakowało. Pozdropo pierwsze w pastrana w wieku 14 lat smigal w motocrossie i zdobywał tytuły jeden za drugim, a po drugie, jak pastrana mial 14 lat to nikomu nie śniło sie o FMX, bo ta dyscyplina rozwinęła sie dopiero niedawno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 22 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 pastrana mial 14 lat to nikomu nie śniło sie o FMX, bo ta dyscyplina rozwinęła sie dopiero niedawno. No dlatego Pilar ma szanse zajść wyżej niż Pastrana. Ma po prostu lepsze warunki do trenowania oraz szereg zawodników od których może się uczyć. Pastrana zaczynał od 0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 22 Listopada 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 No dlatego Pilar ma szanse zajść wyżej niż Pastrana. Ma po prostu lepsze warunki do trenowania oraz szereg zawodników od których może się uczyć. Pastrana zaczynał od 0. Tak, ale Pastrana wymyślił połowę trików w tej dyscyplinie. Był jednym z pionierów i o wiele łatwiej przejść mu do legendy. Teraz już nie będzie tak łatwo, nawet utalentowanemu młodemu Czechowi (jak ja zazdroszczę Czechom i Słowakom tej wielkiej tracycji enduro i cross, którą z taką pieczołowitością pielęgnują z pokolenia na pokolenie...).Ala i tak trzymam kciuki za tego dzieciaka, może sam w końcu na żywo zobaczę back-flipa, Czechy zawsze pod ręką :)pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hormon Opublikowano 22 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 Tutaj macie foto relacje wlasnie z X Games 2005 http://www.motocross.com/s/admin/pageserve...howpage&id=2920 :twisted: :twisted: Travis wykrecajac Double Backflipa dopiol swego , udowodnil ze jest w znakomitej formie i to on dyktuje warunki w FMX . Ten chlopak nie przechodzi do miana legendy on juz jest legenda , ktorej nikt nigdy nie podskoczy :!: :!: :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 23 Listopada 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 Tutaj macie foto relacje wlasnie z X Games 2005 Tutaj, to znaczy gdzie?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 czy mi sie wydaje, czy pastrana na tym zdjeciu jedzie po scianie?? :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 czy mi sie wydaje, czy pastrana na tym zdjeciu jedzie po scianie?? no pisałem o tym pare postów wyżej. na tym zdjęciu jeszcze lepiej widać jak to robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wats Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 Masakra 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 Pastrana wymiata ,ale inni tez robia wrazenie np. http://www.motocross.com/s/shop/slideshow.asp?id=10327 http://www.motocross.com/s/shop/slideshow.asp?id=10383 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek3miasto Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 Z tego co wiem to Pastrana pierwszy zrobil trick z 1-szej foty... Przelozyl lewa noge nad siedzeniem, zrobil clif hangera (tak to sie nazywa i pisze ??) a do tego wyladowal bez trzymanki 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iluminat Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 Ten trick z 2 foty nazywa się chyba "body varial". Wykonał go Chuck Carothers na X Games X, dzięki niemu wygrał konkurs na najlepszy trick. Próbował na X games XI w tym roku ale mu nie wyszedł i wygrał Jeremy "Twich" Stenberg wykonując najdłuższego backflipa w historii. Pastrana próbował zrobić na prototypowym motocyklu obrót kierownicą o 360 stopni (po polsku chyba trich się nazywa "śmigło" i jest zapożyczony z BMX'ów) ale mu się nie udało i miał glebę. A trick z pierwszej foty wykonuje chyba Nate Adams (hell clicker backflip). A co do jazdy po ścianie... To była specjalna, lakko pochylona ściana do wallride'u... Po prostu chciano trochę urozmaicić zawody.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 mi podobal sie keny bartram ktory zrobil backfilpa siedzac na moto z 2 nogami po jednej stronie (wczesniej wyladowal jakis trick w takiej pozycji) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 ostro wymiataja, a pastrana to rzeznik :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteque Opublikowano 23 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 ale mu się nie udało i miał glebę. Filmik też jest dostępny w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi