lolek Opublikowano 4 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2005 Witam ostatnio pieściłem moją pszczółke i zauważyłem że na tylnim kole mam jakiś dziwny luz mniej wiecej ok 2-3mm jak szarpie kołem 8O tak może być czy mam do wymiany oś albo jakies łożyska :?: podczas jazdy jakos tego nie wyczułem ale dopiero jestem po 1 sezonie więc raczej jeszcze nie wiele moge wyczuć :roll: wymagana interwencja czy można śmigać :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 4 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2005 Szczerze mówiąc, jeżeli to jest luz poprzeczny, to strach czymś takim jeździć. Musisz jeszcze sprawdzić, czy ten luz występuje na samym kole, czy na wachaczu i do serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek Opublikowano 4 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2005 ....luz "poprzeczny" na kole, jak stoi na centralce i szarpie kołem tyle, że może nie 3mm ale ~1-2mm to napewno :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 4 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2005 Jezeli `szarpiesz` w plaszczyznie poziomej to luz na lozyskach wachacza.Lozyska do wymiany, szczegolnie w sporcie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek Opublikowano 5 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 ....przecież pisze wyraznie raczej :roll: ten luz jest na osi koła , chwytam za koło i delikatnie nim ruszam i widze że luz jest między łożyskiem koła a ośką :? ruchy są na tyle małe że widze ten luz tam widać jak koło sie rusza na ośce .... już nie wiem jak wam to wytłumaczyć bardziej obrazowo w każdymbądź razie nie o łożysko wachacza mi chodzi ... ...więc wracając ... czy na łożyskach koła jest dopuszczalny jakikolwiek luz :?: a jak nie to co mam do wymiany :?: oś czy łożysko , czy jedno i drugie :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 5 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 Na to wygląda że łożyska do wymiany. Luz tego typu jest niedopuszczalny.Często jest to spowodowane myciem za pomocą wysokociśnieniowej myjki Karcher albo cos innego.Uszczelniacze sa bezsilne w stosunku do strumienia wody pod bardzo wysokim ciśnieniem , przepuszczają wodę i łożyska korodują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 5 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 Sciagnij tylnie i kolo i sie dowiesz. Ale wyglada na lozyska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wowo Opublikowano 5 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 Też obstawiam łożysko tylniego koła. Przerabiałem to w F2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi