m07m10 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Kurka wodna, wiadomo, że ,,fajnie" mieć europejskie narzedzia, ale czy wszystko z Chin, jest złe? Może poprostu mamy za dużo uprzedzeń, z bazarowych lat 90? Kiedy to taka przysłowiowa wiertarka siadała po tygodniu, a dzisiaj za 30 zł, mamy 2 lata zabawy, relacja ceny do jakosci raczej wysoka. Ja swego czasu kupiłem ,,amerykański" łańcuch do zapiecia motóra Kryptonite apc130, za 160 zł. W domu patrzę, a tu... Made in China. Wiec może jednak to kwestia steretpów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Echhh , nie chce mi sie pisać ... Masz punkt widzenia typowego konsumenta , zresztą z moimi możliwościami też mogę sobie tak pisać bo nie zrobie niemal nic :bigrazz: Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m07m10 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Dobra szefie obiecuję, w miejsce zajechanych chinoli kupię Celme 2 biegową, do tego Boscha z Wegier , klucze też europejskie, dobrze? :-p Co i tak nie zmieni faktu, że wszystko co mamy w domu od gaci na d... po telewizor zrobiono na wschodze. To jest śmiech histori, ale słyszałem, ze w jakaś solidarnościową rocznicę rozdawano, gadżety z napisam ,,Solidarność" oczywiście produkcji PRC hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Wiem , wiem , ale ten system ma swój limit i kiedyś , może nie my ale nasze dzieci go zobaczą . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LupoRF Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Kurka wodna, wiadomo, że ,,fajnie" mieć europejskie narzedzia, ale czy wszystko z Chin, jest złe? Może poprostu mamy za dużo uprzedzeń, z bazarowych lat 90? Kiedy to taka przysłowiowa wiertarka siadała po tygodniu, a dzisiaj za 30 zł, mamy 2 lata zabawy, relacja ceny do jakosci raczej wysoka. Ja swego czasu kupiłem ,,amerykański" łańcuch do zapiecia motóra Kryptonite apc130, za 160 zł. W domu patrzę, a tu... Made in China. Wiec może jednak to kwestia steretpów. tu nie chodzi o stereotyp, narzędzia chińskie bardzo często maja krótkie życie i niszczą się ponadprzeciętnie zazwyczaj cena odzwierciedla ich jakość a że są relatywnie tańsze zawsze znajduja grono nabywców którzy i tak kiedy sie zapsują pójdą kupić kolejnego chiniola zamiast kupic 1 raz droższe i bardziej wytrzymałe narzędzie. Chińskie przysłowie mówi; biedni ludzie kupują rzeczy nowe i drogie. bo jak się kupi przysłowiowe g.... to i tak się płaci 2 razy. :) Cytuj kręciciel obrotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m07m10 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 LupoRF, ale już z Yanosikiem doszliśmy, że WSZYSTKO jest chińskie, pozostaje tylko kwestia ceny, jakości do ceny no i marki jaką ten chiński produkt reprezentuje. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frato Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Tak na osłodę jest coraz lepiej. Narzędzia made in china sa coraz lepszej jakości, nawet te z tańszych kategorii.Unikajcie tylko marketowych elektronarzędzi tzw. marek własnych - moga byc dla Was niebezpieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Małe łapy też potrafią zrobić dobre rzeczy, jeśli dostaną od producenta odpowiednie wytyczne oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m07m10 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Troche tak się rozwodzimy, jakby np siadło dwóch Hansów i dywagowali, jaki fiat panda jest lepszy wprodukowany we Włoszech, czy w Tychach? :-p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LupoRF Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Troche tak się rozwodzimy, jakby np siadło dwóch Hansów i dywagowali, jaki fiat panda jest lepszy wprodukowany we Włoszech, czy w Tychach? :-p No ten włoski będzie pachniał bazylia i oregano, pewnie dają do niego wino z toskanii, do tego z tychów dają apteczkę i trójkąt a po znajomości choinkę zapachową :laugh: Cytuj kręciciel obrotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m07m10 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Nie śmiej się! :angry: Widziałem na YT kronike z roku ok 1990 , i ponieważ spadł popyt na 126p, więc zaczeli dodawać do niego .... składaka ,,Wigry" . :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m07m10 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Bry, jakie polecacie klucze dynamometryczne, tanie, ale warte kupienia, amatorskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Bry, jakie polecacie klucze dynamometryczne, tanie, ale warte kupienia, amatorskiego?PROLINE, dość dobre narzędzia w takiej średniej cenie. Zjechaliśmy już w warsztatach z ojcem kilka kompletów i jestem pełen poziwu że wytrzymały tak wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 polecam draper - do dostania w larssonie. Ma fajny zakres od 10-80nm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 polecam draper - do dostania w larssonie. Ma fajny zakres od 10-80nm Mam. Bardzo dobry klucz, mam od dobrych 3 lat, nic się nie stało, działa jak nowy. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi