Skocz do zawartości

Yamaha MT 01 ( MT01, MT-01 )

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Potwierdzam!!

sorry za kolokwializm, to nie jest sprzęt dla popierdułek, ciężko przejść obok niego obojętnie, wzbudza skrajne emocje, albo kupuje się go w całości i podziwia, albo nie

i całe szczęście - im mniej ludzi tym jeździ tym stajemy się bardziej elitarni :buttrock:

Witam szanownych kolegów! Mamy zimę, więc wracam do mojego pomysłu instalacji wskaźnika biegów. Zakupiłem wyświetlacz firmy Datatool Digi (190zł+wysyłka). Urządzenie prezentuje się nieźle. Posiada czujnik jasności i jest dobrze wykonany. Niestety nie udaje mi się zaprogramować więcej niż 2 biegów :( Może ktoś instalował taki czujnik lub zna kable ECU odpowiedzialne za neutral, obroty i prędkość? Z góry dzięki za pomoc

Ciekaw jestem jak wypadnie nasz MT'ek na tle HD XR1200X i Diavel'a...

uwielbiam ten model ale wydaje mi się że wypadnie blado... jak w każdym porównaniu, ten moto trzeba kochać, podobnie jak w przypadku bulldoga.

ciekawi mnie czy harley w koncu zrobił coś czym da się fajnie pojeździć (nie licząc buella, ale to w sumie żaden harley)

uwielbiam ten model ale wydaje mi się że wypadnie blado... jak w każdym porównaniu, ten moto trzeba kochać, podobnie jak w przypadku bulldoga.

ciekawi mnie czy harley w koncu zrobił coś czym da się fajnie pojeździć (nie licząc buella, ale to w sumie żaden harley)

Zgadzam się z Tobą.

Zdecydowanie zwycięzcą będzie Diavel, to najnowszy technologicznie motocykl. Najlżejszy i z mocno sportowymi korzeniami. Jednocześnie mam również nadzieję, że artykuł nie będzie sponsorowany ... :icon_biggrin: ... bo jeśli HD pokona MT-eka to pęknę ze śmiechu ...

PS

Widzę, że zima przyszła na całego, bo się forum ożywiło :)

wydaje mi się że podsumowaniem tego porównania beda teksty typu: "na każdym sprzęcie poczujesz czym znaczy prawdziwa przyjemnośc z jazdy a tego nie da się zmierzyć" i w sumie nie bedzie wiadomo kto zajmie II i III miejsce ;)

Edytowane przez FhissT

Co do właściwości trakcyjnych nie wątpie, konstrukcyjnie zawieszenie w v maxie z 85' roku o czymś świadczy jednak nie przesadzałbym z tą beznadziejnoscia o której tak się mówi - kwestia przyzwyczajenia

Ja osobiście v maxa sie nie pozbęde bo jeden z dwóch zostaje ale MT mnie bardzo zaciekawił od dłuższego czasu. Oczywiscie priorytetem wśród motocykli jest VMX1700 ale cenowo narazie nie ma o czym mówić :icon_rolleyes:

Drugi v max wersja EU:

vmaxqw.jpg

Edytowane przez sVist

Sprzęcik fajny i kultowy :notworthy: gratuluje obu sprzętów w takim super stanie :notworthy: nowy VMAX też mi sie marzy ale ta cena :banghead: a MTek jest idealnym sprzetem pomiędzy starego a nowego VMAXA wiadomo moc o wiele mniejsza ale oryginalnośc i frajda z jazdy nie do opisania,sprzet jest rewelacyjny :buttrock: