Skocz do zawartości

Yamaha MT 01 ( MT01, MT-01 )

Rekomendowane odpowiedzi

dobra Panowie zmiana tematu bo ten utknął w miejscu i myśle, że nie ma co dalej pytać o ilość koni na kole ...każdy ma tyle na ile zasłużył :wink:

Kolejne poważne pytanie to: jakie macie ciśnienie w kołach?

No cóż, serwisówa mówi wyraźnie: bez względu na obciążenia i zakładane prędkości przód 2.5 bara, a tył 2.9 bara (strona 2-10, service manual).

PS

...każdy ma tyle na ile zasłużył :wink:

to dobre :icon_biggrin:

Edytowane przez RaKu

witam czemu nie wchodzi strona

http://www.mt01.hu/i...p?page=letoltes

a wcześniej była aktywna zmienili adres ?

może zmieniają serwer albo coś im padło :icon_razz:

A tak z innej beczki to we wtorek wracałem z kumplem z Opola do Katowic no i niestety wpadliśmy w "cyklon", który panował nad śląskiem - jazda w taką pogodę to jak taniec z diabłem o zachodzie słońca :buttrock: Motocykl wygląda jakbym jeździł crossem w terenie i myślę czy nie łatwiej będzie podjechać na karcher - próbował ktoś w ten sposób myć MTka :icon_question:

Witam. Wiele razy myłem karcherem motocykl. Nie chlapie tylko na zegar i po siedzeniu. Oczywiście nie na gorący silnik, trzeba poczekać jak trochę ostygnie. Po myciu woda koniecznie smarowanie łańcucha.

MOTOCYKLE SĄ JAK WÓDKA,PRAWDZIWA JAZDA ZACZYNA SIE OD LITRA

Witam, kolego mógłbys mi podpowiedziec , jka odczytuje sie błedy przy pomocy licznika? jaka ma byc kolejnosc wciskania przewodów? tka krok po kroku najlepiej. Z góry dziekuje!

Mam problem z immobilizerem ;/ pozdrawiam, adam

na wylaczonym zaplonie wciskasz RESET i trzymajac przekrecasz kluczyk na pozycje zaplonu, (przelacznik awaryjnego gaszenia na kierownicy powinien byc w pozycji ON) i czekasz kilka sekund.

pojawi sie napis DIAG, puszczasz RESET i wciskasz RESET i SELECT jednoczesnie, za chwile wchodzi w opcje serwisowa... pozniej SELECT'em wybierasz z dostepnych opcji.. :)

Witam i pozdrawiam wszystkich właścicieli kultowego MT-01. Zapraszam do zobaczenia obecnego odcinka programu " UWAGA PIRAT " w TVN Turbo. Policjanci zatrzymują do kontroli MT'ka i zabierają dowód za zagłośne wydechy. Problem w tym, że to oryginalne akrapy, o czym informuje właściciel maszyny. Policjant robi oczy jak piłeczki do golfa i karze wkręcić moto na 4000 obr/min ( dobrze, że spojrzał wcześniej na obrotomierz, bo pewnie by kazał do 6000 lub 7000 obr ;) Wynik 102dB przy dopuszczalnych 96 dB. Nie pomaga tłumaczenie, ani informacja, że to 1,7 litra ( robi jeszcze większe oczy ) :) Zapewne misiak nie jest fanem motoryzacji a już napewno nie motocyklistą. Nie życzę takich policjantów-służbistów. Pamiętam, że miałem wiele sytuacji z moją byłą Yamahą BT 1100 Bulldog wyposażoną w "wolne" IXIL'e, kiedy Policjanci dawali sygnał, żebym mu dał w palnik i pięknie zagrał. Może na Śląsku mamy innych policjantów? ;)

Czołgiem

No to policjant zrobił z siebie pośmiewisko, pomiar dokonuje się przy obrotach wynoszących 3/4 obrotów mocy maksymalnej. Tak jak zabrał dowód tak oddadzą. Tyle że ktoś został gwiazdą TV.

A tak na marginesie chyba w Stargardzie niebawem będzie takie samo coś dudniło.