zejczak Opublikowano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 No pierwsze co pomyślałem to gówniny aku po dłuzszym lataniu sie doładowuje i nie ma problemu a po przerwie niedomaga poprostu. Zastanawiam sie jeszcze czy temperatura nie ma tu nic do gadania ponieważ brakuje mi tej srebrnej folii w której pownien byc schowany aku, a nigdzie nie moge jej znaleźć i chyba zamówie ją w Jamasze pewnie sprzedają ją prawie darmo :cool: Jeśli chodzi o alarm nie wiem czy samo wyjęcie bezpiecznika go rozłączy czy jest powiązany z imo i nie bedzie jakiś jaj przy odpalaniu?Patrząc na schemat podłaczenia taka opcja istnieje ale nie wiem czy tak został podłączony. Przed MT miałem R1 z alarmem ale zero problemów z wysysaniem energi przez to ustrojstwo i nie chce wywalać kasy na nowe aku jeśli nie ono jest przyczyną. Przy odpalaniu miernik na aku wskazuje 10-10,5 V i nie ma problemów z zakreceniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel33 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Witaj,na moje to akumulator ma już dosyc i domaga sie wymiany :wink:Moim zdaniem to aku,też miałem podobny problem ale po wymianie działa bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zejczak Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Wymienie baterie i mam nadzieję że będzie cykać jak trzeba;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlubon Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 doradzam zakup yuassa dedykowanego z innymi bateriami może byc probem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zejczak Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Marek no pewnie będzie juasa:) A masz może tą klapke od fliltra po swoim emteku czy nie sprawdzałeś? Kupiłem tego K&N ale nie chce wiercić dziur na stałe bo jak zacznie padac to cala woda w airbox. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkarB12 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 http://www.scigacz.pl/Ekscentryczny,big,macho,bike,co,wybrac,21004.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexiunio Opublikowano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Fajne zestawienie, jeździłem GSX-em, BKing-em, XJR-ą, Kawy nie wypróbowałem, największe wrażenie (oczywiście oprócz posiadanego KODO) zostawiła na mnie XJR-a. Wyglądała i jechała. Piękny BIKE. LwG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afrikaniec Opublikowano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Fajne zestawienie, jeździłem GSX-em, BKing-em, XJR-ą, Kawy nie wypróbowałem, największe wrażenie (oczywiście oprócz posiadanego KODO) zostawiła na mnie XJR-a. Wyglądała i jechała. Piękny BIKE. LwG.Podzielam zdanie Kolegi:) przez 9 lat jeździłem xjr 1300, bardzo zacny moto!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej MT01 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Jezdże głównie z kumplem na XJR 1300 i podzielam zdanie kolegów,moto ekstra ale ja wole silniki V :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afrikaniec Opublikowano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Jezdże głównie z kumplem na XJR 1300 i podzielam zdanie kolegów,moto ekstra ale ja wole silniki V :biggrin:dlatego w moim garażu pojawił się KODO! H-D nie do jazdy, a xjr zajebjaszcza ale nie V, teraz mam dokładnie to czego potrzebowałem!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej MT01 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 dlatego w moim garażu pojawił się KODO! H-D nie do jazdy, a xjr zajebjaszcza ale nie V, teraz mam dokładnie to czego potrzebowałem!! Znam to po wielu różnych motocyklach znalazłem swój ideał i teraz jestem spełniony w tej dziedzinie :biggrin: Moja kobita jest troche zazdrosna ale chyba boi sie kazac mi wybierac :biggrin: :biggrin: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afrikaniec Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Panowie rozebrałem wczoraj stelaż od wentylatora pod siedzeniem na którym trzymał się stelaż od kufra.I całe szczęście bo stelaż już był urwany z jednej strony, niewiele brakowało.Wszystkim, którzy na tym patencie mają zamontoeany tylny kufer proponuję sprawdzić! dziś oddaję stelaż do spawania i wzmocnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkarB12 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Panowie rozebrałem wczoraj stelaż od wentylatora pod siedzeniem na którym trzymał się stelaż od kufra.I całe szczęście bo stelaż już był urwany z jednej strony, niewiele brakowało.Wszystkim, którzy na tym patencie mają zamontoeany tylny kufer proponuję sprawdzić! dziś oddaję stelaż do spawania i wzmocnienia Typowy problem w MT. Ten stelaż od wentylatora służy do mocowania... wentylatora. Dodatkowe obciążenie i zwykle pęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexiunio Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Witam kolegów. Nie wytrzymałem więc piszę, od zakupu KODO zrobiłem dopiero trzy tysie po asfalcie, gęba mi nadal się śmieje i banan na ryju. Otóż pozytywne zaskoczenie na temat spalania to: stała prędkość 120 - 130 (wyprzedzanie 160) trasa na Mazury z wiadrami, trampkami i paroma 600 -tkami - dupsko w ogóle nie boli po przebiegu 600 km, zajefajne wrażenia, spalanie to 5,4l lub 5,7l. Postoje na żarcie przy restauracjach, tylko do KODO ludzie podchodzą i oglądają, a koledzy tylko mogą pozazdrościć, wokół kilka kredensów i Hayabus, ale nie, to do KODO podchodzą faceci z laskami, niezły ubaw. A więc tylko tyle, pozdrawiam wszystkich właścicieli MT-ków. LwG. :) :biggrin:Aha zapomniałem o najlepszym, sporo "ciekawskich"osób oczywiście pyta się: Panie, a ile to ma pojemności? Więc mówię: 1700, a oni: NIEEEEE, Niemożliwe, 1700??? o kurcze ale to musi jechać, ale ten wyraz zdziwienia na twarzy pytającego zawsze jest najlepszy, nie do kupienia i podrobienia. Jestem dumny, że posiadam to cudo. Jeszcze raz pozdrawiam z Puszczy Białowieskiej pełnej komarów i żubrów. LwG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkarB12 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 No, i mamy MT-09 w rodzinie MThttp://www.scigacz.pl/Yamaha,MT-09,trzycylindrowy,miejski,wojownik,21045.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi