emerlu Opublikowano 3 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 Poszukam poszukam, po prostu ciekawy byłem czy warto szukać. Widzicie miało być rozsądnie, ale jak patrzę na MT-ka to myślę sobie że na cholerę mi rozsądek :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Co do turystyki Mt-kiem to mogę powiedzieć, że to dobry motor. Kilka dni temu wróciłem z MonteCarlo przez Alpy w sumie 5,5 tyś km. Jedynym, jedynym mankamentem w naszych moto jest lichy skręt. W winklach tego się nie czuje ale jak robiłem Selvio to mi tego brakowało jadąc 1ką i 2 ką. z zazdrością patrzyłem na BMW GS y które są do tego typu podjazdów i zjazdów stworzone. No i ta "elastyczność" w naszych MT :banghead: Ale ogólnie to super sprzęcior na wyjazdy dłuższe i krótsze. A co do plecaka to się zgadzam. Na MT ka plecaka zabieramy w koło komina i to powinno mu wystarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel33 Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Wracając do starego tematu ze słabą widoczności w lusterkami.. Znajomy zrobił mi nowe pręty do których montuje się lustra,dłuższe o 6 cm. Zrobił je ze stali nierdzewnej polerowanej.Wyglądają jak oryginał-Problem znika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRIFF Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 (edytowane) Dzisiaj przejechałem w upale 100 kilosów na rruchliwych drogach średnia 90 km/h pierwszy raz wlączył się wentylator pod siedzeniem na 2-3 minuty .Dmucha (wyciaga) ciepłe powietrze na oponę az miło :) Wieje jak prawdziwy wentylator chłodnicy :D Edytowane 26 Lipca 2012 przez DRIFF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRIFF Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Hej, panowie motocykliści .Sprzedaliscie Wasze cacka ? ;)Wpadłem na wariacki pomysł ,może stwórzmy zalegalizowany klub MT-01 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro mt-03 Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 (edytowane) Koledzy szykam stelaża pod kufer może ktoś z warszawy ma zamontowany w mt-01 chętnie bym to zobaczył. Edytowane 8 Września 2012 przez Czaro mt-03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eda Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Witam wszystkich ,gdyż pierwszy raz zabieram głos na tym forum.Od wiosny posiadam MTeka 2006 r.i byłem bardzo zadowolony z jazdy tym sprzętem.Piszę celowo byłem, gdyz od 2 miesięcy stoi w serwisie,po tym jak spiesząca się baba,stojąca w korku,na dwupasmówce, nie zauważyła jadącego w tym samym kierunku po linii przerywanej,wolno,naprawdę z wielką ostrożnością i palcami na klamce motocyklisty, nagle zmieniła pas i potrąciła mnie.Jej wina,spisane oświadczenie,motocykl lekko poprzycierany (miał dolne i górne crash pady) ,ubezpieczalnia pokryje koszty (k....a.-za długo to się trochę ciągnie) ale co nie mogę się cieszyć z jazdy Tym sprzętem to nie mogę.Dziwna forma powitania - witam a zarazem ostrzegam.Panowie uważajcie na takie przejeżdżanie-bo ja już teraz tak nie jeżdżę (Polak mądry po szkodzie ). Napisałem,że nie jeżdżę bo dzięki Bogu (no może niekoniecznie dzięki Niemu ) posiadam drugi motocykl,który niestety nie daje takiej radości z jazdy jak KODO.DRIFF- co masz na myśli pisząc cyt "stwórzmy zalegalizowany klub MT-01 ?"Przez kogo zalegalizowany.Z ilości postów mniemam,że jeżdzisz dość krótko i nie miałeś jeszcze do czynienia z Klubami Motocyklowymi czyli MC.Nie chcę się wymądrzać gdyż może są tu koledzy,którzy mają dłuższy staż motocyklowy- mój to 10 latek wspaniałej przygody-ale ja jestem jak najdalej od tych formacji.Pozdrawiam.Eda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattej8 Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Witam, mam założony stelaż z opcją na boczne kufry od P. Roberta - info jest na wcześniejszych stronach tego tematu. Dobrze się spisuje, wytrzymały i fajnie wygląda na MT-eku. Jak chcesz zerknąć na niego to pisz na P.W.Pozdrawiam, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słoma Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Co do turystyki Mt-kiem to mogę powiedzieć, że to dobry motor. Kilka dni temu wróciłem z MonteCarlo przez Alpy w sumie 5,5 tyś km. Jedynym, jedynym mankamentem w naszych moto jest lichy skręt. W winklach tego się nie czuje ale jak robiłem Selvio to mi tego brakowało jadąc 1ką i 2 ką. z zazdrością patrzyłem na BMW GS y które są do tego typu podjazdów i zjazdów stworzone. No i ta "elastyczność" w naszych MT :banghead: Ale ogólnie to super sprzęcior na wyjazdy dłuższe i krótsze. A co do plecaka to się zgadzam. Na MT ka plecaka zabieramy w koło komina i to powinno mu wystarczyć hm ja traktuję "3" jako bieg uniwersalny w takich jazdach i jest ok , no ostecznie redukcja na "2" na super winklu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afrikaniec Opublikowano 15 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Panowie, może ktoś miał podobne obiawy. W moim MT, regularnie zapala się bądź świeci dioda check engine, potrafi włączyć się zaraz po odpaleniu moto lub w trakcie jazdy, czasem się wyłancza innym razem świeci przez setki kilometrów, nie wpływa to zupełnie na pracę silnika (żadnej utraty mocy itp.).Dowiedziałem się, że może to być jakiś obiaw nie domykającego się EXUPa, ale sprawdziłem, wszystko chodzi jak trzeba a dioda wnerwia i błyszczy.Czy któryś z Was spotkał się z tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlubon Opublikowano 19 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 świeczki mam w porządku? kodu błedu Ci nie wyrzuca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afrikaniec Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Jakiś kod błędu pokazjue ale nie mam pojęcia co on może oznaczać, zastanawiam się czy to jednak nie będzie exup, bo silniczek chodzi ale linki mogą być zbyt luźne, a regulacji przy wydechu juz nie mam, pewnie jest gdzieś przy silniku świeczki mam w porządku? kodu błedu Ci nie wyrzuca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlubon Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 no to odczytaj jaki błąd pokazuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redrobert Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 (edytowane) Witam wszystkich i pozdrawiam z Żagania. Kupiłem w połowie września Mteka jest to mój pierwszy motor. Nie ukrywam że wcześniej jeździłem ETeZtami i innymi wynalazkami. Padło na MT dlatego, że jest takim motorem, który jest optymalną przeze mnie wizją motocykla. Motor kupiłem od Waldemara z Wrocławia. Jestem bardzo zadowolony. Staram się z respektem okiełznać jego moc. Przeczytałem całe forum od początku dowiedziałem się tutaj bardzo dużo rzeczy, które na pewno ułatwią mi użytkowanie. Niech moc będzie z Wami. Edytowane 3 Października 2012 przez Redrobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eda Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Będzie pan zadowolony...................Gratulacje.To jest mój siódmy motocykl w przeciągu 10 lat ale darze go największym uczuciem,no może a równi z Valkyrią którą dosiadałem 4 sezony,a której brak zrekompensował mi MT 01. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi