afrikaniec Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 :banghead: 1000 Eurasów za pompę, a nie można dopasować od czegoś innego? oj jeśli pompa Ci padła to współczuje cena ok 1000 euro - też mi padła jak miałem jeszcze mteka zacierają się a używki cięzko dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zsakul1978 Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 mlubon a Tobie jak pompa padła to też paliło Ci bezpiecznik? u mnie pali 10A opisany jako "sygnał" a przy okazji po każdym wyłączeniu zapłonu licznik przestawia się z km na mile.. :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlubon Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 (edytowane) u mnie były takie objawy jakby nie palił na wszystkie świece jadąc delikatnie tak ok 2 tys obrotów bądż stojąc i trzymając gaz w okolicach tych obrotów miał nierówną pracę to było okresowo zazwyczaj jak był ciepły (ponoć wpływ temperatury miął wpływ na metriał z jakiego była pompa coś się rozszerzało i zacierało) i to sie tak działo przez cały sezon aż mi się zesrała podaczas wyprzedzania bezpieczniki całe ale mi błędy jakies wyrzucał nie pamiętam już jakie konkretnie i świece wypalał - przywiozłem 2 pompy używki we bańce z paliwem na krótko podawały a na motocyklu dupa tez przerywały i musiałem nową załatwićpróbowałem dopasować od innych ale nie udało sie nie pamietam już dokładnie ale wartości ciśnień inne były na bank w innych modelach i chyba obudowy minimalnie też się różniły a denso mnie spuściło jak chciałem zakupić samą pompę bez obudowy plastikowejjeszcze jedna rzecz te pompy były na kampanie ale tylko pierwsze serie bo potem ponoć coś zmienili - ale to już szczegółowo trzeba sie dopytać choc jak zgłaszałem że pompa głośno pracuje jeszcze na gwarancji to taki mówili jej urok a potem ch*j płacić kazali na szczęście się udało to ogarnąć Edytowane 30 Maja 2012 przez mlubon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zsakul1978 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 no i mam tyś ojro w kieszeni :)Okazało się, że za całe zamieszanie winny był alarm.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afrikaniec Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 tzn, że alarm był odpowiedzialny za te wszystkie jazdy z pompą itd??no i mam tyś ojro w kieszeni :)Okazało się, że za całe zamieszanie winny był alarm.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zsakul1978 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 U mnie tak.. wytargałem cały alarm i problem zniknął, moto chodzi jakby nigdy nic :)Jeszcze tylko sprzęgło nowe w tym tygodniu założę i będzie cacy :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRIFF Opublikowano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Czesc .Co w tej pompie jest takiego ,że ona kosztuje ok 1000 e ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drex Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 (edytowane) Czesc .Co w tej pompie jest takiego ,że ona kosztuje ok 1000 e ?No z Japonii jest :) a tam teraz kryzys Edytowane 21 Czerwca 2012 przez drex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zsakul1978 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Panowie, a tak z innej beczki powiedzcie mi na jakich gumach w swoich MT'ekach jeździcie? Przyszedł czas na zmianę i sam nie wiem czy pozostać przy Pilot Powerach 2CT czy szukać czegoś innego. W sumie to za wyjątkiem tego, że giną w mgnieniu oka to nic złego o nich powiedzieć nie mogę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0minik Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 jeździłem na continentalach attack"ach, michelinach power pure 2ct, pirelli diablo strada i powiem szczerze że pirellki jak dla mnie to były najlepsze gumy a teraz sobie kupiłem pirelli Angel st ale nic o nich nie mogę powiedzieć bo jeszcze leżą w garażu na regale i czekają na swoją kolej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKu Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Ja jeżdżę na Metzelerach Z8 Roadtec. W zeszłym roku przed sezonem zakupiłem komplet, w połowie sezonu złapałem dziurę w tylnej i ją wymieniłem. Przód zrobił jakieś 14-15 tys km, a tył - 6-7 tys km. Oponki są ZARYPISTE !!! Pięknie trzymają na winklach. Niestety przednia się już kończy: na bocznych powierzchniach już ścieram znaczniki. Ale taka ich uroda: na środku i bokach jest guma o różnej twardości. Zdecydowanie polecam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afrikaniec Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Ile trzeba zapłacić za taki zestaw? Ja jeżdżę na Metzelerach Z8 Roadtec. W zeszłym roku przed sezonem zakupiłem komplet, w połowie sezonu złapałem dziurę w tylnej i ją wymieniłem. Przód zrobił jakieś 14-15 tys km, a tył - 6-7 tys km. Oponki są ZARYPISTE !!! Pięknie trzymają na winklach. Niestety przednia się już kończy: na bocznych powierzchniach już ścieram znaczniki. Ale taka ich uroda: na środku i bokach jest guma o różnej twardości. Zdecydowanie polecam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKu Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Ile trzeba zapłacić za taki zestaw? Trochę mi trudno to sprecyzować, bo mam dostęp do opon w niższych cenach. Nie są tanie, ale:http://www.opony.com.pl/artykul/Metzeler%20Roadtec-Z8-najlepsze-opony-sportowe/?id=1258 Ja jeździłem na nich w temperaturach bliskich 0 st (zarówno w kraju jak i w Alpach - poszukaj mojego wpisu z poprzedniego roku) i wysokich. Pięknie i przecyjnie pokonuje się zakręty. Są na prawdę DOBRE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C_L_K Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Ja tyeż latam na Z8 i jestem bardzo zadowolony. Poprzednio w VFR-ce miałem Z6 i też były kozak. Elegancko spisywały się na codzień oraz na torze i starczyły na prawie 20kkm. A Z8 to kolejna generacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRIFF Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 (edytowane) Co do rozmiaru opon na tył ,jakie macie założone ?Założyłem 190/60/17 wydłużyła się długosc biegów i chyba troszkę osłabł .Opona torowa marki nie pamiętam ,a nie chce mi się lecieć do garażu sprawdzić ;) przykleja się do jezdni, w winkle mozna pewnie wchodzić .Generalnie przed zmianą jezdziłem na Dunlop Sportmax D207 190/50/17 (środek twardy boki miękkie).Nie polecam non top koło mieliło w chłodne dni lub po deszczu, masakra . Edytowane 26 Czerwca 2012 przez DRIFF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi