zalmen3 Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 Witam Poniewaz caly sezon przechodzilem na piechote w ten weekend korzystajac z ladnej pogody i nie zwazajac na dziwne zachowanie przedniego zawieszenia, postanowilem potrenowac troche zachowanie sie w zakretach. Wszystko idzie pieknie, w sobote poprzymierzalem sie do moich zakretow, a w niedziele dalem czadu - pieknie sie skladalem, przeciwskret w 100% kontrolowany, zaciesnianie, poszerzanie zakretow, jazda kolanem po glebie, 130 km/h w winklu - wszystko malina. Jednak po powrocie do domu zauwazylem niepokojaca rzecz. Podczas gdy tylna opona jest domknieta do konca z prawej, a lewej brakuje doslownie 2-3 mm (lewy zakret zawsze wychodzi mi slabiej :oops: ) przednia oponka ledwo nosi slady zuzycia w polowie odleglosci od szczytu do krawedzi 8O Dlaczego tak sie dzieje? czy robie nadal cos nie tak, czy po prostu tak ma byc? A moze jeszcze mam duzy margines i moge pochylic sie w zakrecie jeszcze glebiej? Ale czy jak "zanurkuje" bardziet to nie braknie mi opony tylnej? Dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam. Cytuj Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteck Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 To normalne, zawsze przód domyka się później niż tył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StreetFighter Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 przy większej szybkości przód się domyka a pozatym może nie ma możliwości się mocniej złożyć w tych zakrętach albo coś sam nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 To normalne, zawsze przód domyka się później niż tył. A u mnie jest odwrotnie: gdy trę gmolem o asfalt krzesząc snopy iskier, przednia opona jest domknięta, zaś tylnej brakuje trochę (chyba mniej niż centymetr) do rantu.Do Założyciela wątku: może pokombinuj trochę z zawieszeniem, np. usztywniając je, spróbuj podnieść podnóżki (o ile istnieje taka opcja), zde-/prze-montuj gmole czy cokolwiek, czym mógłbyś zahaczać o asfalt w głębszym złożeniu. Podkreślam, że moje rozważania mają charakter czysto teoretyczny, gdyż nie jestem specem od mechaniki/techniki. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 ja tez nie domykam przodu (brakuje 1cm) i raczej jest to nierealne. dlaczego? bo gdy domykam tyl to zdarza sie, ze zaszoruje pucha rozprezna od wydechu, o butach nie wspomne. po prostu sie wyj*bie bo dalej nie zejde. nie wspomne, ze jak wyjde poza krawedz tylnej opony to szlif murowany. takze nie przejmuj sie - nie jestes pierwszy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 10 Października 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 U mnie to samo - mimo kładzenia Duki na Torze Poznań po końcówki wydechów i topienia gumy na przedniej i tylnej oponie, przednią mam do dziś niedomkniętą. Oto obrazek oponki świeżo po torze: :roll: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salata123 Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 Tor sie nie liczy a Duca to nie motocykl :mrgreen: ;) A pozatym to kazda opone jaka widzialem to bylo tak jak opisujecie - tyl ok ale z tej gorszej strony była otwarta :D ps. Olsem na założoną na przd 180 :mrgreen: to daje rade zamykać ;) ;) ps2. Dominik, nie niszcz opony, jak już koniecznie chcesz palic gume to na tyle, ehh Duki to dziwne niby-motocykle, napedzane na przod, gietkie jak plastelina a na dodatek fabrycznie zepsute :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doktor Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 Kurde musze przyciać tylny błotnik, bo ładnie sie mi oponka zamkneła(trzeba sie pochwalic przed ogladajacymi :-D :-D :-D ) a przednia ma spory zapas , a jak widze nie każdy wie że to normalka. :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalmen3 Opublikowano 11 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 No to mnie troszke uspokoiliscie :D Mam nadzieje, ze jeszcze w tym sezonie znajde czas i trafie pogode, zeby jeszcze potrenowac.... moze wreszcie domkne lewa strone :oops: Pozdrawiam Cytuj Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi