lukaszzzz Opublikowano 27 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2005 Ciekawe po ilu browarach trzeba bedzie olej wymienic lub regulacje zaworow zrobic ? :lol: a pozniej po roku jak sprzedasz butelki od browara to kupisz sobie nastepne moto :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 27 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2005 Nie tylko normalna ale i dobra, tak samo jak plomienie z tlumikow, a ten kto mowi inaczej to po prostu sie nie zna. Trzeba sie tylko starac, zeby strzaly byly jak najczestsze i najglosniejsze, a plomienie jak najdluzsze.Mozna sobie pomoc w czasie jazdy wylaczajac silnik tym czerwonym guziczkiem na kierownicy i natychmiast wlaczajc ( szczegolnie w tunelach ) - niezle moze walnac. Rowniez niczym niegrozi i wrecz dobra jest dla motocykla jazda na kole, stoppie i palenie gumy, szczegolnie na prostowanych lagach ( tak jak Igla chce to robic swoja nowa 900RR ).Igla - to dobrze ze znalazles kogos kto ci to zrobi za 150, ale na twoim miejscu szukalbym dalej. Jestem pewien ze znajdziesz kogos ktos to zrobi za 50, a moze nawet za 20 - 150 to dalej wysoka cena dla studenta.Chcialem rowniez powiedziec ze dobre jest prostowanie ram - jaki glupek placilby $1000 za nowa rame jak mozna spokojnie wyprostowac, pomalowac i nic nie widac ? Poza tym tej nowej ramy to i tak sie zgodnie z polskim prawem nie wymieni, wiec po co bic piane?A panowie Damian, Pawel i Dudek to jakies bzdury opowiadaja, cos im sie pod sufitem miesza i tyle.Ze np zawory tam sie powypalaja, jak one caly czas w wysokiej temperaturze pracuja i nic im sie nie dzieje mimo ze ktos jezdzi motocyklem czy samochodem wiele lat.Zebralo sie takie grono podstarzalych malkontentow, ktorzy nigdy nawet szybko nie jezdzili ( zaden nawet nowoczesnego sporta nie ma ) i pieprza bez sensu. Chcieliby tylko zeby wszystko bylo tak jak mowia - typowy objaw starzenia sie!Zamknac ten glupi watek, ktory i tak nic nikomu nie wyjasnia i tyle. Adam M. Brawa dla Adama za celne podsumowanie dyskusji ;)Młodzi nie chcą słuchac to niech uczą sie na własnej d..iePZDR dla logicznie myślących przyjmujących czasami rady od starszych/bardziej doświadczonych ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TUREK Opublikowano 27 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2005 .....Młodzi nie chcą słuchac to niech uczą sie na własnej d..iePZDR dla logicznie myślących przyjmujących czasami rady od starszych/bardziej doświadczonych ;) no ja np. chciałbym " posłuchać " i czegoś się dowiedzieć ale jakoś nie mogę ;) -bo moje pytanie pozostaje bez odp. ;) :arrow: np. jeżeli sprzęt pali na zimnym silniku z włączonym ssaniem na dotknięcie (od razu) a na ciepłym ma problemy to oznaka za ubogiej mieszanki -TAK czy NIE pees. chodzi mi tylko o kwestie mieszanki :!: :!: -zakładamy, że moto jest w 100 % sprawne ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 28 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2005 .....Młodzi nie chcą słuchac to niech uczą sie na własnej d..iePZDR dla logicznie myślących przyjmujących czasami rady od starszych/bardziej doświadczonych ;) no ja np. chciałbym " posłuchać " i czegoś się dowiedzieć ale jakoś nie mogę ;) -bo moje pytanie pozostaje bez odp. ;) :arrow: np. jeżeli sprzęt pali na zimnym silniku z włączonym ssaniem na dotknięcie (od razu) a na ciepłym ma problemy to oznaka za ubogiej mieszanki -TAK czy NIE pees. chodzi mi tylko o kwestie mieszanki :!: :!: -zakładamy, że moto jest w 100 % sprawne ;)zobacz jakiego koloru masz elektrody świec.jeśli są koloru brązowego (lub szare to jest OK) jeśli są czarne pokryte sadzą a czasami nawet mokre to mieszanka zbyt bogata przy zbyt ubogiej mieszance elektrody są czasami wręcz białe a moto czasami strzela do airboxu (jakby miało czkawkę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 28 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2005 Ty ty ty co młodzi???? A co ja stary jestem -pisze RKNie wtrancaj sie stary byku.Chlaj dalej piwsko a my Ci zrobimy silnik na siki. :lol: Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michasiek Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2005 witaminteresuje mnie pewna rzecz.. otóż zauważyłem, że można znaleźć ten sam model Yamaszki FZR 600 np. z 91 roku i jedna wersja ma światła podwójne okrągłe a druga ma pojedynczy reflektor taki ładniutki, nowocześniejszy już. Czy ktoś może mi wytlumaczyc od czego to zalezy? Jakieś specjalne oznaczenia są? Oto linki z przykładami: 90' ładna - http://bikepics.com/pictures/001634/90' nie w moim typie:D - http://bikepics.com/pictures/014247/ hmmmm... :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2005 witamCzy ktoś może mi wytlumaczyc od czego to zalezy? Jakieś specjalne oznaczenia są? Oto linki z przykładami:zalezy to do rocznika i od wersji (USA czy EU). W 1991 wersja europejska dostala dostala trapezowy, pojedynczy refletkor. Wczesniej miala wlasnie dwa okragle. Wersja USA z kolei wychodzila tylko i wylacznie z podwojnymi okraglymi reflektorami. Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocu Opublikowano 4 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2005 czy ktos moze slyszal cos wiecej o przerobieniu tylu tego motorku, na bike pics jest bardzo duzo zdjec z innymi zadupkami np r6 czy r1 jest ich tyle jak by bez zadnych przerobek pasowaly dla przykladu http://bikepics.com/pictures/179350/ (na tym zdjeciu zmieniona jest rowniez osłona baku ) jak cos wiecie na ten temat to dajcie znac bo mysle o przerobieniu mojego sprzecika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pushek_CBR Opublikowano 4 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2005 kupujesz zadupek i dopasowujesz - ja w f1 mialem od r1, troche zabawy przy tym jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocu Opublikowano 4 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2005 a sam dopasowywales czy gdzies oddales masz moze jakas fote f1 bo kumpel tym smiga moze tez by cos sobie zmienil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 5 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2005 czy ktos moze slyszal cos wiecej o przerobieniu tylu tego motorku, na bike pics jest bardzo duzo zdjec z innymi zadupkami np r6 czy r1 jest ich tyle jak by bez zadnych przerobek pasowaly dla przykladu przerobki sa nieuniknione, to byloby zbyt proste :-) Pod tym linkiem masz dokladnie opisane krok po kroku co nalezy zrobic: http://heath.agdog.com/fzr/workbench/1999_...ail/index.shtml Jak juz sie zdecydujesz (koszty!) i zrobisz to zapodaj fotki. Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocu Opublikowano 5 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2005 wielkie dzieki jak juz cos ruszy to podam ci koszta i przesle foty ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocu Opublikowano 5 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2005 a moze wiecie gdzie w warszawie mozna tanio kupic zadupek do r6 moze byc lekko uszkodzony ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 5 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2005 w Warszawie? to chyba na bajzlu bo tam jest od pyty części,pelno owiewek i zadupków też od cholery ;) tylko niewiem kiedy jest najbliższy bazar. Możesz kupić Gielde Motocyklową lub Dizmara i tam widzialem oferty z cześciami od japończyków :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pushek_CBR Opublikowano 5 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2005 a sam dopasowywales czy gdzies oddales masz moze jakas fote f1 bo kumpel tym smiga moze tez by cos sobie zmienil sam, nie naleze do tych co za zmiane swiec czy oleju placa duza kase w serwisacj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi