wolfik Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 tak tak zaraz zobaczyłem że wyrzuca bokiem olej i od razu do garażu. w weekend zaczynam rozbiórkę. tylko szukałem jakiegoś potwierdzenia czy to pierścienie czy może coś gorszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 12 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Panowie, ile palą mniejwiecej wasze DR czy przy dobrym skatowaniu, po terenie. Mi spalanie wyszło ok 6,5 litra. Czy to nie jest czasem za duzo :banghead: Czy coś z nia nie tak? Bo to troche przesada. Koledze bierze podobnie. Czy to normalne? :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superfastmario Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 (edytowane) Elo. Moja na przełożeniu 13-45 i kapciu 120 z tyłu pali od 4 do 6-7L jak ganiam z quadami....ale z nimi wiadomo-ogień z dupy. Zależy też od terenu im teren cięższy tym spalanie większe. Gaźnik mam ustawiony jak Pan Bóg przykazał :icon_mrgreen: Filtr zawsze czysty itd... A manetka zawsze do oporu... Łańcuch O-Ringowy... yo Edytowane 13 Maja 2009 przez superfastmario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Chłopaki pomóżcie mi znaleźć linke od gazu do Deerki bo sie zerwała, ta która "ciągnie" przepustnice i nie mam gdzie tego dostać. Wiem że na allegro są nowe, ale po pierwsze 130 zł to chora cena, a po drugie w zestawie są dwie a mi potrzebna tylko jedna. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Elo. Moja na przełożeniu 13-45 i kapciu 120 z tyłu pali od 4 do 6-7L jak ganiam z quadami....ale z nimi wiadomo-ogień z dupy. Zależy też od terenu im teren cięższy tym spalanie większe. Gaźnik mam ustawiony jak Pan Bóg przykazał :icon_mrgreen: Filtr zawsze czysty itd... A manetka zawsze do oporu... Łańcuch O-Ringowy... yo No my po lesie ganiamy, praktycznie też ciagle gaz do pełna, częste redukcje itd. Ale myślałem ze jak na 4T to mniej spali, a to chlapie trochę mniej niż DT 125 :icon_evil: Trajka, wiem ze gdzieś dorabiają linki, ale niewiem, musiał byś poszukac dokładniej na forum. Poszukaj też w sklepach motocyklowych, moze wyrwiesz gdzieś taniej. Albo zwyczajnie używaną w dobrym stanie za kilka dyszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iBoro Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Chłopaki mam problem ! Podczas zmiany łańcuszka rozrządu przez przypadek ułamałem 1 ząbek w zębatce napędzającej pompę oleju.Jakbyście mogli mi pomóc taką dostać(w ludzkich pieniądzach) to będę bardzo wdzięczny. W 1 sklepie pytałem o nową to powiedzieli mi 150zł :| pozdro lesie ganiamy, praktycznie też ciagle gaz do pełna, częste redukcje itd. Ale myślałem ze jak na 4T to mniej spali, a to chlapie trochę mniej niż DT 125 icon_evil.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartekp Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 mi zre ok 6,5 l przy ciaglym palowaniu :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekkkk3 Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 (edytowane) Znajdź firme w swojej okolicy gdzie dorabiaja linki np ja tutaj http://www.konsor.pl/ dorabiałem linkę do dekompresatora zapłaciłem 20 zł Dajesz im stara na wzór a oni ci dorobią nowa:) Edytowane 14 Maja 2009 przez marekkkk3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iBoro Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Znajdź firme w swojej okolicy gdzie dorabiaja linki np ja tutaj http://www.konsor.pl/ dorabiałem linkę do dekompresatora zapłaciłem 20 zł Dajesz im stara na wzór a oni ci dorobią nowa:) Kolego ale ja nie szukam linki tylko zębatki :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.zielony Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 hahhahaha :D sorry za spam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Chłopaki pomóżcie mi znaleźć linke od gazu do Deerki bo sie zerwała, ta która "ciągnie" przepustnice i nie mam gdzie tego dostać. Wiem że na allegro są nowe, ale po pierwsze 130 zł to chora cena, a po drugie w zestawie są dwie a mi potrzebna tylko jedna. Pozdro http://www.moto-akcesoria.pl/product_info....roducts_id=3298 Polecam,kasa niewielka... Cytuj Par montaignes et par valeesEt par forez longues et leesPar leus estranges et sauvagesEt passa mainz felonz passagesEt maint peril et maint destroit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1989 Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 http://www.moto-akcesoria.pl/product_info....roducts_id=3298 Polecam,kasa niewielka... Mam taki zestaw i nie polecam, jest tam tylko kilka końcówek, żeby cos z nimi zrobić to trzeba i tak pokombinować a jak linka ma być zrobiona porządnie to bez takich kombinacji. Taki zestaw może się przydać w dalszej podróży na wypadek zerwania linki alby dojechać do domu itp, pzdr. Cytuj Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków! Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iBoro Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Zębatkę musiałem zamówić w polAndPosition za 150zł! ;(((( Jakoś jeździć trzeba. A przy okazji pochwalę się ostatnim zakupem(w sumie już z 2 miechy temu),a mianowicie wydechem przelotowym FMF dedykowanym do DR 350 ;) Jest CHOLERNIE głośny i chodzi jak rasowy enduracz :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolfik Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 a może być taka sytuacja że gdy moto stoi w garażu to paliwo przedostaje się przez gaźnik do silnika i stąd tyle paliwa w oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACA Opublikowano 14 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 wolfik, ja mialem podobno sytuacje. Paliwo w oleju co doprowadzilo do zatarcia glowicy. Co sie okazalo, poprzedni wlasciciel grzebal cos w gazniku, niestety dokladnie teraz nie pamietam ale moze mechanik bedzie wiec go wypytam. W gazniku bodajze jest taka gumowa membrana i przy niej bylo majstrowane... w kazdym badz razie paliwo jakims cudem dostawalo sie do obiegu z olejem, mieszalo sie - olej sie rozrzedził, stracil swoje wlasciwosci i koniec jazdy... Wypytam o co dokladnie chodzilo i dam znac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi