Ona w Czerwonych Kozakach Opublikowano 6 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2005 Witam wszyskich, Dziś w pięknym stylu zdałam na kat A! Jestem Super ! Radośc wielka, ale zmącona informacją , iż czas oczekiwania na wydanie dokumentu to ok. 3 tygodnie. Proszę o info, czy urzędy komunikacji wydają zaświadczenia / zastępcze dokumenty stwierdzajace uprawnienia na A. Jakie sa ewentualne sankcje za jazdę z prawem jazdy tylko na B, ale przyznane juz uprawnienia na A? Szkoda mi czasu, gdy wrzesień taki piękny. Pozdrawiam,Czerwone Kozaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redas Opublikowano 6 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2005 Nie wydaja żadnego zaświadczenia.Jak policja cie złapie dostaniesz 500 zł za brak odpowiedniej kategori.W Łodzi musza wydac prawko w ciągu 10 dni roboczych PS.Masz bardzo dziwny nick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tjw Opublikowano 6 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2005 ...no i to jest najgorszy moment, żeby jeździć bez prawka!Jeśli Cię złapią, to możesz go dłuuuugo nie zobaczyć.Urząd zaświadczenia nie wydaje, ale spróbuj zadzowinić do nich wcześniej (za jakiś 2 tygodnie), mogą się wyrobić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 6 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2005 3m się Ty w czerwonych kozaczkach, ja też mam zdane prawko i czekam na plastik! i aż mnie nosi tak nie moge sie doczekać :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodywital Opublikowano 6 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2005 Cofają ci prawko na pól roku zdajesz od nowa egzaminy no i 500 zeta.Poczekaj lepiej, ja jezdzilem bez prawka kilka lat a jak tylko zdalem to odstawilem moto na trzy tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hausi Opublikowano 6 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2005 Zdoswiadczenia wiem (sprawa kolegi) ze o waznosci prawka decyduje data nabycia uprawnienia ale nie pokrywa sie ona z data zdania egzaminu jest troche pozniejsza o ile pamietam. Poprostu jesli cie zlapie policja a masz juz uprawnienia ale jeszcze nie odebrales prawka to placisz tak jakbys zapomnial prawka w domu :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 6 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2005 Gratulacje :evil: Gmina nie wydaje żadnych zaświadczeń, prawko "drukuje się" ok. 10 dni, za dwa tygodnie śmiało biegnij do urzędu - 7.5 pln. znaczki skarbowe, 72 pln. za wydanie dokumentu. Do zobaczenia na trasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielo Opublikowano 6 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2005 kochani oprucz sankcji - mandatu jest jeszcze sprzęt. Bez uprawnień nie można nim przecież kierować, może wówczas nastąpić taka sytuacja, że pojazd nam po prostu scholują na parking policyjny. :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zrgregor Opublikowano 6 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2005 Stan z ubiegłej soboty: mandat porządkowy 50 zeta tyt. "zaśmiecania pasa zieleni" Jechaliśmy w dwa moto - ja z papierami, kumpel tylko B, jak nas zhaltowali kumpel dał tylko papiery moto twierdząc iż resztę zostawił w domu. Sprawdzili moje przez radio, kumpla po PESELu i puścili nas dalej. Trafiliśmy na całkiem miłych panów ani nic nie świrowaliśmy to tak się skończyło. A nie zawsze może się tak trafić, jako kobieta masz większe szanse ale zawsze można trafić na gliniarza który właśnie pokłócił się z żoną/córką/teściową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejtomecki Opublikowano 6 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2005 o boze co wy tu za pierdoły gadacie jak sie nie znacie ? jakie 500 zl ? jakie znowu cofniecie prawka 8O :lol: ludzie ... jezeli trafisz na bardzo upierdliwych policjantow to max co moga ci zrobic to 300zl, powtarzam MAX. Jednak nigdy sie tak jeszcze nie zdazylo, czasem nawet mając prawko kat B poprostu Cie puszczą, pozatym na ogół jest tak jak pisal Hausi czyli 50zl (tez wiem z doswiadczenia) ogólnie polecam pogadac na spokojnie z policjantem, powinni puscic, zwłąszcza, ze jestes kobietą :mrgreen: jezeli chodzi o mnie to jezdzil bym i nie przejmowal bym sie tym ze nie mam odebranego prawka, pogoda nie pozwala nie jezdzic, tyle z mojej stronypozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 6 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2005 Cofają ci prawko na pól roku zdajesz od nowa egzaminy no i 500 zeta. Czy możesz podać podstawę prawną?! :evil: Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doktor Opublikowano 6 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2005 Nie mam poj,ecia jaki mandat i jake sankcje , ja zdałem tez w tym roku i poszedłem do wydziału komunikacji z bombonierka i miła pani zrobiła mi ksero wniosku o wydanie prawa jazdy (na tym wniosku podpisują się egzaminatorzy ) i z tym kserem jeżdziłem ale na szczeście nie miałem okazji sie nim okazywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 Gratulacje :) Gmina nie wydaje żadnych zaświadczeń' date=' prawko "drukuje się" ok. 10 dni, za dwa tygodnie śmiało biegnij do urzędu - 7.5 pln. znaczki skarbowe, 72 pln. za wydanie dokumentu. Do zobaczenia na trasie.[/quote'] to po prostu za!ebiście masz u siebie... :? do mnie przyszło wezwanie do zapłacenia, podjarany pobiegłem do wydziału komunikacji, a oni mowia ze to dopiero opłata, a prawko to ja dostane dopiero za 7dni roboczych najszybciej :evil: czyli w wersji real prawko odbiorę za 2 tygodnie przy pomyślnych wiatrach :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BULLSON FOREVER Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 wspolczuje, ja zdałem pod koniec maja i ponad pol czerwca czekalem. Radze nie jezdzic, albo jezdzic tak by Cie nie zlapali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 Ja tam nie radze jezdzic bez prawka. Zalozmy taką sytuacje ze bedziesz miala wypadek i zabijesz pieszego - grozi ci do 12latek w wiezieniu.Czy warto?? musisz zdecydować sama i pamiętac ze nawet jesli ktos sam w ciebie wjedzie to i tak winna bedziesz ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi