Qler Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 1:30? i niech nikt nie pier...... ze jak jest lepszy olej to mozna przyciac i lac np 1.40 - głupota!!!!!!!!!!weź przestań w jawach i cz stosowac powinno sie mieszanke 1:40 Ja leje 1:35 :)1:40 to jednak za sucho jak na CZ.A 1:30 to z kolei zaslona dymna sie robi powoli. :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 1:40 podaje producent wiec ja tyle bym dawał :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 niestety jezeli motcykl wyciagnales po dlugim nieuzytkowaniu musisz nad nim popracowac!!! zaczynajac od wszystkich regulacjii i czyszczenia np gaznika i rowniez baku....co do baku faktycznie bylo wile teamtow ze 2 lata temu chyba :(..........sam zastosowalem sie do rad z jednego i rdza w moim baku od tamtego czasu nie gosci.... (farba antykorozyjna zalatwila sprawe) co do mieszanki w ksiazce motocykl jawa obsluga i naprawa napisane jest ze mieszanka do jazdy to 1:30......... ale na dotarcie tez 1:30 <lol> wiec gdzies jest blad od kiedy zauwazylem ze przy mieszance 1:30 ostro kopci daje 1:40 i jest ok.....dziwne sa tylko problemy z odpaleniem moga to faktycznie byc przedmuchy ale ja bym porzadnie wyregulowal gaznik... niestety jawy i cz to tego typu sprzet gdzie jedne obiawy moga miec wile przyczyn i nawet jezeli ktos na 100% bedzie cie zapewnial ze przyczyna jest np ta usterka to nie mozna temu dawac wiary do momentu wykluczenia wszystkich pozostalych :Daby potwierdzic teze ktora przed chwila przedstawilem dodam ze meczylem sie z regulacja gaznika az okazalo sie ze jawa mi pali na jeden gar... zaczela palic na dwa regulacja nadal nie przynosila skutku okazalo sie ze wypadaja na nim zaplony :P ciezka to praca z czeskimi sprzetami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciowiec Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 Ja bym sprawdził otworek odpowietrzający w baku, bo po długim postoju mogło go zatkać jakimś cholerstwem.Bardzo możliwe, że tłoki puchną. A z tą mieszanką to w zupełności wystarczy 1:40. No chyba że lejesz miksola :) [ Dopisane: 06-10-2005, 22:38 ]w czasach, gdy konstruowano ten model, to chyba były gorsze oleje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 A dolewałes oleju do benzyny?;) Pozatym przed jazdą zawsze wrzuc jednynke i na wcisnietym sprzegle poruszaj motocyklem w przod i w tył. Pozatym wyczysc dysze w gaźniku i sprawdz te przedmuchy, to co pisał koniaczek. Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 7 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2005 1. żeby ją odpalić to musze kopać ją z 10 razy na wyłączonym zapłonie... dopiero potem włożyć kluczyk' date=' włączyć zapłon i modlić się by odpaliła... a nie zawsze się to udaje... troche to irytujące...[/quote'] A mnie się wydaje, że nie dość żarliwie się modlisz i stąd mój synu Twoje kłopoty. Spróbuj to zrobić ze znacznie większą wiarą. Zobacz też czy czasami nie masz czasami zaklejonego odpowietrzenia w korku paliwa, bo to też może powodować podobne objawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciowiec Opublikowano 7 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2005 Zobacz też czy czasami nie masz czasami zaklejonego odpowietrzenia w korku paliwa Już to było powiedziane wcześniej............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cinek Opublikowano 19 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2005 Jak "znalazłeś u dziadków" to akumulator raczej nie nadaje się do użytku. :) W sieci jest serwisówka czesi, poszukaj jej, bardzo przydatna rzecz. może sklejły ci się tarcze sprzęgłowe,jak z olejem w silniku? Obstawiam na to, mojej jawie wystarczyły dwa lata i sprzęgło się skleiło. Wystarczy pojeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bestia Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 Co do oleju to też bym radził 1:40 bez względu czy do będzie miksol czy inny lepszy.Ja juz raz zatarłem silnik w Cz.Przy 110km/h zablokowało mi koło.Nic przyjemnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciowiec Opublikowano 8 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2005 Ja juz raz zatarłem silnik a jaką miałeś mieszankę? a przy 110 km/h to raczej się silnika nie dociera :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 13 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2005 W CZ 350 nie warto lać oleju w stosunku 1:30 (poza okresem docierania) z przynajmniej trzech względów:1. 1:40 jest podane przez producenta i to się sprawdza. Dużo jeździłem tymi czeskimi sprzętami więc wiem. Lałem mixol a nawet lux.2. Zapychają się tlumiki niespalonym olejem. W efekcie silnik zaczyna szarpać a przyczyn tego szuka się zwykle nie tam gdzie trzeba.3. Wychodzi drożej.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi