regis70 Opublikowano 19 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Nie wiem,czy we wszystkich ,ale w tygrysach na lewej manetce jest zaślepka,gdzie można podłączyć się pod wyświetlacze i jednym palcem zmieniac sobie ustawienia itp :) Czy ktoś to przerabiał,jeśli tak,to co trzeba zakupić? trzeba kupić metr przewodu, odpowiedni guziczek i piwko http://forum.motocyklistow.pl/index.php?/topic/152946-triumph-st-1050-modyfikacje/page__view__findpost__p__1907274 http://forum.motocyklistow.pl/index.php?/topic/152946-triumph-st-1050-modyfikacje/page__view__findpost__p__1908002 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łabędz Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Jutro mam zamiar przerobić ten przełącznik tak jak pokazuje instrukcja. Co z tego wyjdzie i czy będzie jakiś problem napiszę choć dla mnie największym problemem jak dotąd było znalezienie odpowiedniego przełącznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieciu7 Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Dopisuje sie ze sowim sprintem st1050. Posiadam takze w garazu speed tripla 1050 2010rok i street tripla 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrc555 Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Mamy juz jakis harmonogram zjazdów fanów triumpha? Mnie sie wydaje ze jest to motocykl z duszą - sam jestem posiadaczem Streeta i póki co jestem bardzo zadowolony,Jeśli znacie jakieś terminy spotkań triumfowiczów to pochwalcie sie z chęcią sie przyłącze. Wogle to chciłbym sie zapisać do klubu motocyklowego z okolic PŃ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja Bol Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 No to i ja się dopiszę. Od stycznia jestem szczęśliwym posiadaczem Sprinta ST '08. Nakręciłem nim już ok 24 tys km. Byłem nim na Giblartarze, przylądku Roca, w Alpach, Litwie i Norwegii i tylko 2 minusy zobaczyłem - skrzynia biegów chodzi mało precyzyjnie w stosunku do japońszczyzny no i ten nieszczęsny czujnik sprzęgła, który czasem nie pozwala odpalić sprzęta. A tak same plusy. Wygodny, oszczędny, dynamiczny, zajebisty :) Jednak prawdopodobnie w przyszłym sezonie sprzedam, bo ciągnie mnie w teren... Cytuj Suza GSX 600 F (jajko) -> Yamaha FZS 1000 Fazer -> Triumph Sprint ST 1050 -> ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harii Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 (edytowane) witam serdeczniekilka dni temu przesiadłem sie z hondy na daytone 955ipierwsze wrazenia bardzo korzystne ,dzwięk jak najlepsza muzyka ,odejscie wsciekłe,zawieszenie rewelacja , ale jest jeden mankament , na wolnych obrotach strasznie nerwowy.wiem że mozna to zniwelować wgrywając inną mapę ale nie wiem jak dobrac tą odpowiednią.jak ktos może pomóc, browar gwarantowany ps .juz straciłem nadzieje że istnieje forum o trampkach, na szczęscie byłem w błędzie jest może ktoś z okolic wrocławia z silnikiem 955i? Edytowane 1 Listopada 2012 przez harii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harii Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 widzę ze codziennie zaglądają tu całe tłumyporażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 ciekaw jestem czego się spodziewałeś, w końcu motocykl niszowy w tym kraju BTW Twoja aktywność też powala, 3 posty z tego 2 to powtórzeniejsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harii Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 nie wiem dlaczego ,wydaje sie że to całkiem niezły sprzęcika ja na tym forum jestem dopiero kilka dni i szczerze mówiąc chętnie bym z kimś pogadał o trampkach ale sam ze sobą mi nie wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regis70 Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 sprzęcik niezły, nie psuje się więc i pisać nie bardzo jest o czym :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrek Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 (edytowane) O jakiej gęstosci olej, powinno sie wlać do przedniego zawieszenia w ST 1050? 10 będzie ok? Edytowane 6 Listopada 2012 przez Syrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goguś Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Moja żona ma Triumpha.Nawet kilka sztuk ! :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harii Opublikowano 7 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Goguś daj fotke to zobaczymy ten "sprzęcik" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vanillasky.seba Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Kilka dni temu przesiadłem się z Hondy Hornet 2005-2006 na wymarzonego od 5 lat czarnego Triumpha Street Triple'a i jestem w niebo wzięty.Wygląd, dźwięk silnika, lekkość i pewność prowadzenia i oczywiście silnik - coś niesamowitego. Spodziewałem się dobrego sprzętu ale ten jest nieziemski.Jedynie dwie rzeczy, które mnie niepokoją:1. Po przejechaniu pierwszych 100 km średnie spalanie wychodzi 8,5 litra!!!! (Hornet 4,5-5,5) w ogóle go nie piłuję bo dopiero wyczuwam sprezęt a więcwskazówka nie osiąga więcej niż 5 000 obr.2. Po odkręceniu menetki gazu nawet na niskim biegu jest jałowy moment ok 1-2 sekundy gdzie Street się dusi. Dopiero jak osiągnie 2 000 obr to zaczyna jechać. W testach opinie panują, że wyrywa odrazu po otwarcie przepustnicy, wydaje mi się że po niedługiej chwili.Po za tym moim subiektywnym zdaniem to najlepszy naked na świecie :-) Pozdrawiam wszystkich (i posiadaczy i jeszcze marzycieli) i zapraszam do wymiany doświadczeń Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksylo Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 (edytowane) Nie powinno tak byc, moze wymagac regulacji i serwisu. Spalanie tez powinno sie po tym obnizyc. Wystarczy zapchany filtr powietrza zeby silnik ssał zbyt dużo i zupelnie niepotrzebnie. W skrajnych przypadkach zbyt duza dawka paliwa moze spowodowac zamulenie silnika, zalewanie. Serwis to podstawa, dopiero po nim szuka sie dalej przyczyn (jesli nie ustąpią). Good Luck!!! Edytowane 9 Listopada 2012 przez Ksylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi