micza 125 Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 No właśnie czym właściwie różnią się gogle motocyklowe od narciarskich, przynajmniej tak teoretycznie? Może tylko ceną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduro-bubbaa Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 wentylacja, SZYBKĄ !! ksztaltem i wielom innymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazej_mtx Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Może tylko ceną?Co to to na pewno nie :) wentylacja,Kumpel ma scoota... identyko... a jak sprawdzaliśmy ostatnio to były warte koło 100 zł ;) SZYBKĄ Tutaj w 100% :P Ja mam pomarańczową :P fajnie się jeździ bo słońce nie razi... a i troche rozjaśniają... czasami jest to plusem... ale czasami :)ksztaltemnie zauważyłem różnicy ;)wielom innymiByć może :D Jednak moje zdają egzamin w 100%... nigdy mi jeszcze nie zaparowały :) Pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Podstawowa różnica - wielkość. Naprawdę niewiele modeli narciarskich gogli mieści się w kasku. Błażejowi udało się kupić takie, które się mieszczą. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazej_mtx Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Podstawowa różnica - wielkość. Naprawdę niewiele modeli narciarskich gogli mieści się w kasku. Błażejowi udało się kupić takie, które się mieszczą. I Wszystko jasne :) Dzięki za odpowiedź ;) Pozdrawiam :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaDR600 Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Ja bym dodał jeszcze jedno - inne mocowanie gumki - w narciarskich guma wychodzi bliżej głowy i przez to po założeniu na kask gogle nie przylegaja dobrze do twarzy. No i sama gumka w motocyklowych od wewnątrz ma silikonowe paski zabezpieczające przed zsuwaniem się z kasku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natha Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 witam,ja mam wlasnie kask uvexa mx2 z 2004 /karbonowy/ i powiem ze roznica wg mnie jest niesamowita, porownujac inne kaski wydaje sie, ze jest duzo lzejszy niz te katallogowe 150 gram. Na glowie lezy extra, ma wysciolke taka, ze pommo ze mam dlugie wlosy to jestem mniej spocona na glowie od kumpli ogolonych na lyso i najwazneijsza sprawa kark mnie ni eboli nawet po calodziennej jezdzie. Skorupa bardzo mocna - multum gleb i nic tylko farba z daszku zeszla i skorupa ma pare rysek na lakierze, ale zadnych pekniec.Co do gogli to mialam scotty z podwojna szybka model Enduro i powiem ze do kitu byly. Pomiedzy szybki dostawala sie wilgoc i byly zaparowane dluzej niz te z pojedyncza. Kupilam ufo z pojedyncza niebieska szybka /rozjasniaja/ i sa super lepiej przylegaja, nie paruja jakos za bardzo i sa wg dobrej jakosci /dalam za nie 50 pln/.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 przydało by się coś tańszego, ale też nie jakiś syf...Scott 89X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 ja mam kask nitro za 400zł waga 1400.wentylacja super głowa sie nie meczy.moje zdanie jest takie ze warto wydac wiecej kasy na kask bo kasku nie ma sie na 1dzien tylko na pare lat i lepiej wydac raz pieniadze niz później wymieniac na inne. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubey Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Skorupa bardzo mocna - multum gleb i nic tylko farba z daszku zeszla i skorupa ma pare rysek na lakierze, ale zadnych pekniec.niektorzy powiedzieliby w takiej sytuacji, ze kask kwalifikuje sie tylko do wymiany... ale moze to wplyw lobby kaskowego, ktore chce ciaglego ruchu w interesie;))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natha Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 ryski na kasku sa od galezi kamieni, wiele razy walnelam glowa o ziemie i nic na szczescie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>DANIEL< Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 siemxnie będe zakładał nowego tematu tylko tu się spytam co sądzicie o kaskach firmy MAX i model 606 nie drogi i nie brzydki ale czy wytrzymały :?: i czy opłaca się go kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazej_mtx Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Latam w tym kasku od pewnego czasu... musze powiedzieć że bardzo przyjemne odczucia mam co do niego :) Wypinany środek to też plus ;) Jedyne co mi w nim nie pasuje to to, że nie jest lakierowany. Przelecisz przy dużej prędkości przez gałęzie i już porysowany :) ale cóż.. coś za coś :P Jeżeli chodzi o konkurencje... OSBE... fajne i w tej samej cenie, lecz nie ma wypinanego środka... MADHEAD... hymm raczej nie polecam... miałem nówke na głowie i mi nie przypasił... jakoś śmiesznie leżał... Pozdrawiam :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 ja wydalem 700 zl na kask z goglami ale wogole nie zaluje. Kask to Lazer MX6 Hawk, a google Scoot voltage ;) dostalem duzy rabcik wiec odrazu gogle kupilem. Wyniosly mnie one 30 zl 0.o przy cenie 149 zl :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 ja swojego maxa teraz w zime jakos pomaluje ;) i bezbarwnym na wierzch walne bo caly bordowy mi sie juz znudzil :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi