aLLy Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Wiedzialem o tym ze niemozna jezdzic bez specjalnego ubioru na motorze ale brak kasy zdecydowal... No wiec naprawilem swoja wsk'e i chcialem sie przejechac razem z kumplami. Wybralismy sie we 3 motocykle pojezdzic z kumplami. Wracalismy juz do domu . Po drodze zatrzymalismy sie na sciernisku zeby cos pozuzlowac :buttrock:. Chcialem sprawdzic ile mocy ma wsk i stawialem ja na kolo :(. Ubrany bylem typowo jak w lecie.... krotkie spodnie i podkoszulke ZGROZA!. Musze wspomniec ze kola w wsce mialy straszne luzy i lataly na wszytskie strony. Ucieszony ze wsk staje na kole postanowilem stanac na podnozkach pasazera i poderwac maszyne. Niestety kolo sie mi skrzywilo , motor poszedl w bok a ja razem z nim. Zachaczylem kolanem o lusterko i je stluklem. Wstaje patrze na kolano, cale rozdarte. Dziura szerokosci 2 -3 cm dluga na jakies 5 -7 cm i za*eb*cie gleboka.... Przerazilem sie i wsiadlem z kumplem na simsona 3majac sztywno noge ( jak ja zginalem mieso wychodzilo na wierzch i inne wnetrznosci :|) odziwo nie dostalem zadnego krwotoku chociarz rana byla bardzooooo duza, mialem duzo szczescia. Oczywiscie matka wpada w panike a ja siedze i sobie zartuje z sytuacji :|. Pojechalem do szpitala w tarnowie a tam 2 - 3 godziny czekania w kolejsce z rozoranym kolanem, bylem juz mega podkur*iony i chcialem to miec za soba . Wreszcie wzieli mnie na lozko i zaczelo sie znieczulenie- najgorsza rzecz. Koles mi wbil 5 razy igle w srodek rany, bol okropny ale za to pozniej nic nie czulem. Teraz siedze sobie w domu z noga w szynie ... Jak narazie koniec jazdy na moto. Wiem ze to bylo zajebiscie nie odpowiedzialne ale nie mialem kasy na ochraniaczy a w dodatku byl to goracy dzien...Niepiszcie ze zle postapilem bo wiem :P Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Jedyna nadzieja, ze moze sie czegos nauczysz Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 W marketach są ochraniacze dla rowerzystów i rolkarzy... Zestaw możesz mieć już za 40 zeta. Chociaż w coś takiego zainwestuj.Też mam bliznę od takiej jazdy. U mnie były spodnie jeansowe, w które na wysokości kolana wbiła się krawędź podnóżka moto podczas gleby w terenie. Była dziura w spodniach, w kolanie, no i spodnie do wyrzucenia, bo nogawka zmieniła kolor na bordowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POM Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 najpierw w ochraniacze później w motocykl, wtedy nie będzie potrzeby pisać "kola ...lataly na wszytskie strony" i opisywać następstw tego odkrycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Widzisz nawet kaskaderzy na WSK potrafią czasami zrobić sobie kuku :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 najpierw w ochraniacze później w motocykl' date=' [/quote'] to moj 2 motocykl ktory mam juz pare lat, wtedy to juz wogole o ochraniaczach nie myslalem .Nauczka jest ale ja o tym dobrze wiedzialem tylko kasy zabraklo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Pojechalem do szpitala w tarnowie a tam 2 - 3 godziny czekania Nowy czy stary szpital ?A tak BTW: Z kad jestes ? Co do wypadku to czlowiek to takie dziwne zwierze, ze jak sie nie pocharacze to sie nie nauczy :buttrock: Mialem podobnie - teraz juz wiem jak sie mam ubrac :(Wracaj szybko do zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichykuba019 Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Ja tez mialem taka przygode tyle ze mialem bliskie spodkanie z Fiesta zmiazdzylo mi lewa kostke, wyskoczylem z butow( nie wiem jak to mozliwe bo bylu to dobrze zawiazane adidasy) i przejechalem sie plecami po asfalcie kilka metrow. Nalezy tu dodac ze bylem ubrany podobnie jak kolega podkoszulek krotkie spodnie a na dodatek bez kasku. Z tej przygody wyciagnalem kilka wnioskow Jezdzic nalezy oczywiscie:1. w kasku!2. w dlugich spodniach!3. w pozadnej kurtce!4. dobre buty(zeby czasem z nich nie wyskoczyc)! a najlepiej to w porzadnym skorzanym kombinezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Ja jakoś mam fuksa z glebami...kilka było i nic poważnego całe szczęście mi nie jest. Ochraniaczy nie mam, bo kasy brak ale nie cuduje w jazda na kole, robieni stoppie i inne bajery. Dobrze, że ostatnio wpadło troche kasy to zainwestuje w ochrone. Pozdro i uważajcie na siebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobekkk Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 ja mielem w h** lekkiich gleb ale takie wieksze to:-simsonem skuterkiem (dziadka ktory jak go kupil to zamienil opony i z tylu byla dobra a z przodu jak sie skrecalo w prawo to dobra a jak w lewo to slick :!: [poprzedni wlasciciel chyba lubil kuleczka w lewo :(] i tak wyjechalem sobie z piaszczystej drogi na asfalt i 1.2.3.4. i dochodzilo juz do 80km/h lagodny zakret, pochylam sie a tu czuje ze przod spier****..... no to lekko tylni hampel i dalej niepamietam [obrucilo mnie jakos i sie znalazlem na asfalcie] otwieram oczy z jednej strony moto z drugiej jakies 30 cam do kraweznika 8O pozbieralem sie i jazda do domu :P -druga jade sobie z 10- 20km/h az tu zawadzilem o kozen noga, zatrzymalem sie, moto na stopki, zakrecilem paliwo i czekam az przestanie napier**** ... ale cos nieprzestaje wiec sciagam buta 8O caly w krwi :roll: sciagam skarpetke a tam paznokcia niema 8O no to wiec do domu i szpital tam przeswietlenie ... zlamany palec i qwa miesiac przed kompem :buttrock: dobrze ze starzy niewiedza ze to bylo na waksach bo mogly by byc problemy z moto :mrgreen: wicej grzechow niepamietam :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 ja od kiedy osa mnie uwaliła w rękę (trzymałem łapy na baku - pasażer) przy 100km/h to teraz zawsze zakładam rękawice (dzisiaj, tshirt, krótkie spodenki, kask i rękawice :( bardzo niepoprawnie :buttrock: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Pojechalem do szpitala w tarnowie a tam 2 - 3 godziny czekania Nowy czy stary szpital ?A tak BTW: Z kad jestes ? Co do wypadku to czlowiek to takie dziwne zwierze, ze jak sie nie pocharacze to sie nie nauczy :buttrock: Mialem podobnie - teraz juz wiem jak sie mam ubrac :PWracaj szybko do zdrowia. ja jestem z krakowa ale mam rodzine zaraz kolo tarnowa ( szynwald kolo skrzyszowa) Zawsze bywam tam w wakacje :( Wszytsko dzialo sie na nowym szpitalu. Dodam jeszcze ze bylem na drugi dzien zmienic opatrunek , siedzialen znowu 3 - 4 godzin, bez kitu.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 bez kitu....Hehe - jak trafiles na nowy szpital to jak najbardziej wierze :buttrock: szynwald kolo skrzyszowaZnam dosc dobrze te okolice :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2005 ja tam od paru lat smigam z chlopakami ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek RR Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2005 i co nawet dzinow na stanie nie masz ??? Masz nauczke-bolalo, ale Ty i Twoje dzieci beda madrzejsze. Jak luzy w kole??? Masz nie sprawnego sprzeta i sztuczek probujesz???-to tez masz za swoje!!!- podobaja mi sie takie nauczki-nikomu nie zrobiles krzywdy tylko i wylacznie sobie-ja mialem takich z 1000 hehehhehe (wsk'a to nie tylko wheelie robi...hehehhehehe)pzdRRps. mniej bolesnej edukacji! [ Dopisane: 23-08-2005, 02:52 ]ja mielem w h** lekkiich gleb ale takie wieksze to: - i czym Ty sie chwalisz??? Jakbys nie mial zadnej to rozumiem a tak to no wskarz mi autentyczny cel ktory zmotywowal Cie do napisania tej wypowiedzi...wiesz o co chodzi? :buttrock: nopzdRR !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi