Skocz do zawartości

Simson sr50 tylko 55-60km/h

kuba1989
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gadajcie co chcecie, ale kiedyś jechałem autem z braciakiem i przed nami jechał jakiś motor, jechaliśmy chwile za nim 80km/h i kiedy go wyprzedzalismy okazało się ze to był SR50 !! Odrazu mówie, ze w samochodzie licznik niezawyża - posiada tachograf odpowiednio kalibrowany pod konkretny samochód. Ale kiedyś też ścigałem sie z simsonem co niby leci ponad 100. Jak sie zatrzymaliśmy, powiedział ze jechaliśmy ponad 90, a jechaliśmy koło 50km/h ...

Tym samym udowodniono że simson może jechać więcej niż 60 i mysle ze nie ma sensu ciągnąć tematu! Wasz simson słabo idzie?? Polerka, Wypełniacze wału i bedzie lepiej!

Dziwna sprawa... Moja jawka jechala 70km/h i prosze mi nie mowic ze licznik przeklamywal bo to bylo kilka razy mierzone, a simson majacy wieksza moc ma jezdzic 55km/h?? osiagniecie 70km/h z simsona to tylko kwestia dobrego stanu silnik i dokladnej regulacji

To prawda. Odchylenie licznika w simie może być spore. Gdy simsonowski pokazywał 70km/h na rowerowym było 62-63km/h. Jak skuter idzie Tobie 60km/h to bardzo dobrze, więcej nie poleci bo się rozleci. ja mam S53 to po płaskim wg rowerowego idzie 65km/h, ale był dość znacznie przerabiany. Pozdro

moj kolega ma simsonka z cylindrem 70ccm i wypelniaczami w wale i idzie 90km/h bez sciemy.... sprawdzalem z moja etka

A myślisz, że w etce nie przekłamuje licznik? :-D Mój Idzie około 60, a kumpel, który ma Star Classic 50 z 98roku prawie wyprzedza mnie na 2 biegu (z 4)a maxymalnie idzie koło 70(nie sprawdzane dokładnie bo się nie chce zabardzo rozpędzać na 4 biegu:D Przełożenia są seryjne nie zmieniane :? )

Qrde ja mialem star classic 50 z 96r i max jechal 60 ;/

który ma Star Classic 50 z 98roku prawie wyprzedza mnie na 2 biegu (z 4)a maxymalnie idzie koło 70(nie sprawdzane dokładnie bo się nie chce zabardzo rozpędzać na 4 biegu:D Przełożenia są

jeszcze jedno w tym simsonku byla zebatka 17 i nie tylko z moja etka sprawdzal takze z samachodem... jak jezdzilismy kiedys razem jak jeszcze mialem simsona to jechalismy razem u mnie pokazywalo 55 gdzies a ten jechal kolo mnie i tylko gazu dodal i go nie bylo...

jesli chodzi o liczniki to ja mam elektroniczny i jest dobrze ustawiony(sprawdzalem z autem) jechalem z kupmplem (2 simki) ja mialem (z górki)

66 kmh a on 75kmh i ja go wyprzedzalem a on do mnie chaslo ty leciales 80 kmh simsonem:);) aha ten opymistyczny licznik:)

a potem sie ludzie mysla ze simson 100 poleci jak wskazówka lata od 80 do 100 a naprawde jedziemy ok.65:)