Skocz do zawartości

,,Sportowy "tłumik

Breżniew
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jak coć moge go pomierzyć, długości i średnice w kilku miejscach

jak byś mogł to proszę pomierz :P

na jednej ze stronek z czech znalazłem opis przeróbki silnika z cylindrem i wydechem pozwalającym wkrecać sie silnikowi jawki do 10000 obr/min. Jednak zakres przeróbek cylindra był bardzo duży. ciekawe jaka była moc tego ,,potwora" bo nie podano.

Ja mam takowy tłumik w Ogarze i wczoraj założyłem go w celach testowych. U mnie zauważyłem wyczuwalną zmiane w przyśpieszeniu . Na prostej drodze udało mi sie wczoraj osiągnąc prawie 70 km/h.

Romet Pony 50 M2 '81 -> Romet Ogar 200 Cafe Racer '85 -> Honda NTV 650 '96 -> Yamaha TRX 850 '98 -> Honda FMX 650 '08 -> Yamaha TDM 900 '03

www.bikepics.com/members/magnum200

Mój kolega ma taki tłumik i jak za nim jade to tak jak by ci ktoś wiercił w głowie jakąs wiertarką , nic nie słychac tylko ten tłumik.Jeśli chcesz powkużać sąsiadów to ten tłumik jest akurat dla ciebie.Ja bym kupił orginalny tłumik , a nie ten tuningowy , lecz to kwestia gustu.

ja jak mialem tez nikt niemowil ze jest glosny. A nawet byl cichszy niz seryjny tumik z wyciagnieta ostatnia 'kiszka :-D ". Mi sie ten dzwiek podoba bo chodzi jak crossowka: :-D jak uslyszalem dt80 na tumiku giannelli to chodizlo jak moj simek z sportowym

Na razie wyciszyłem oryginał. Okazało się ze cały wkład w środku nie przylegał do płaszcza tłumika i pomiedzy sciankami płaszcza a kapselkami przechodziły spaliny pomijając labirynt wkładu. Po uszczelnieniu paskami z tkaniny bawełnianej tłumik jest cichutki jak simsonowski. Troche sie obawiałem ze spadnie moc ale wbrew pozorom prędkość wzrosła 8O . zakup tłumika sportowego odkładam na 3 tygodnie bo jadę na urlop. 8)

Mój kolega ma taki tłumik i jak za nim jade to tak jak by ci ktoś wiercił w głowie jakąs wiertarką ' date=' nic nie słychac tylko ten tłumik.Jeśli chcesz powkużać sąsiadów to ten tłumik jest akurat dla ciebie.Ja bym kupił orginalny tłumik , a nie ten tuningowy , lecz to kwestia gustu.[/quote']Może miał gdzieś nie szczelny :P Ja nie zauważyłem żeby Ogar chodził głośniej :)

Romet Pony 50 M2 '81 -> Romet Ogar 200 Cafe Racer '85 -> Honda NTV 650 '96 -> Yamaha TRX 850 '98 -> Honda FMX 650 '08 -> Yamaha TDM 900 '03

www.bikepics.com/members/magnum200

nie wiem jak w jawce czy ogarze, ale po pierwsze to zawsze nowy wiec czysty, nie zabagniony, mialem go w simsonie i od razu byla różnica, przede wszystkim w dźwieku, cos jak trabant, bardziej metaliczny niz normalne, dużo fajniejszy niz np w Ogarze 200, serio

a potem idzie jak przecinak

tia 8O chyba przecinak do betonu 8O

W kregach motorowerów - starych motorowerów to można by uznać ze idzie jak przecinak. Ale dół to ma taki raczej średni w porównaiu do górnych obrotów. Ale niejest źle. Jutro będe miał wreszcie wymiary tego tłumika, więc porównamy z wymiarami tego czeskiego wydechu.