Breżniew Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Jak coć moge go pomierzyć, długości i średnice w kilku miejscachjak byś mogł to proszę pomierz :P na jednej ze stronek z czech znalazłem opis przeróbki silnika z cylindrem i wydechem pozwalającym wkrecać sie silnikowi jawki do 10000 obr/min. Jednak zakres przeróbek cylindra był bardzo duży. ciekawe jaka była moc tego ,,potwora" bo nie podano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magnum 200 Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Ja mam takowy tłumik w Ogarze i wczoraj założyłem go w celach testowych. U mnie zauważyłem wyczuwalną zmiane w przyśpieszeniu . Na prostej drodze udało mi sie wczoraj osiągnąc prawie 70 km/h. Cytuj Romet Pony 50 M2 '81 -> Romet Ogar 200 Cafe Racer '85 -> Honda NTV 650 '96 -> Yamaha TRX 850 '98 -> Honda FMX 650 '08 -> Yamaha TDM 900 '03 www.bikepics.com/members/magnum200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek_1234 Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Mój kolega ma taki tłumik i jak za nim jade to tak jak by ci ktoś wiercił w głowie jakąs wiertarką , nic nie słychac tylko ten tłumik.Jeśli chcesz powkużać sąsiadów to ten tłumik jest akurat dla ciebie.Ja bym kupił orginalny tłumik , a nie ten tuningowy , lecz to kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2005 ja jezdze sezon i nikt nie powiedzial ze jest glosny:), kumpel jezdzi bez wkladu do wydechu:) da sie zniesc:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2005 ja jak mialem tez nikt niemowil ze jest glosny. A nawet byl cichszy niz seryjny tumik z wyciagnieta ostatnia 'kiszka :-D ". Mi sie ten dzwiek podoba bo chodzi jak crossowka: :-D jak uslyszalem dt80 na tumiku giannelli to chodizlo jak moj simek z sportowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Na razie wyciszyłem oryginał. Okazało się ze cały wkład w środku nie przylegał do płaszcza tłumika i pomiedzy sciankami płaszcza a kapselkami przechodziły spaliny pomijając labirynt wkładu. Po uszczelnieniu paskami z tkaniny bawełnianej tłumik jest cichutki jak simsonowski. Troche sie obawiałem ze spadnie moc ale wbrew pozorom prędkość wzrosła 8O . zakup tłumika sportowego odkładam na 3 tygodnie bo jadę na urlop. 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magnum 200 Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Mój kolega ma taki tłumik i jak za nim jade to tak jak by ci ktoś wiercił w głowie jakąs wiertarką ' date=' nic nie słychac tylko ten tłumik.Jeśli chcesz powkużać sąsiadów to ten tłumik jest akurat dla ciebie.Ja bym kupił orginalny tłumik , a nie ten tuningowy , lecz to kwestia gustu.[/quote']Może miał gdzieś nie szczelny :P Ja nie zauważyłem żeby Ogar chodził głośniej :) Cytuj Romet Pony 50 M2 '81 -> Romet Ogar 200 Cafe Racer '85 -> Honda NTV 650 '96 -> Yamaha TRX 850 '98 -> Honda FMX 650 '08 -> Yamaha TDM 900 '03 www.bikepics.com/members/magnum200 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudny_harry89 Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2005 nie wiem jak w jawce czy ogarze, ale po pierwsze to zawsze nowy wiec czysty, nie zabagniony, mialem go w simsonie i od razu byla różnica, przede wszystkim w dźwieku, cos jak trabant, bardziej metaliczny niz normalne, dużo fajniejszy niz np w Ogarze 200, serio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2005 a potem idzie jak przecinak tia 8O chyba przecinak do betonu 8O W kregach motorowerów - starych motorowerów to można by uznać ze idzie jak przecinak. Ale dół to ma taki raczej średni w porównaiu do górnych obrotów. Ale niejest źle. Jutro będe miał wreszcie wymiary tego tłumika, więc porównamy z wymiarami tego czeskiego wydechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi