misiek775 Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 Ja widzialem 5 litrową bańkę u nas na stacji kosztowala 30zł. U mnie na stacji mają mixol. oleje do pil spalinowych w buteleczkach 100ml (zielone i czerwone) i mają też orlen platinum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 U mnie Mixsol kosztuje niecałe 10zł/litr bańke 5l też mają ale nie wiem ile kosztuje ale na pewno sie opłaca bo ok 1l za darmo. Jeżdże na Orlenie półsyntetycznym za 10.80zł/litr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demon predkosci Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 hahaha MIKSOLSI kiepsko widzem uwas z cennym specyfikiem czyli olejem do zupki ja niemam takich problemow czasem sie nawet trafi stacja co jeszcze kolo dolewa sam olej w cenie bezyny a cena tego cudownego specyfiku wacha sie od 6zl do 10zl:) szkoda ze bezyna po 4,30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 nawet trafi stacja co jeszcze kolo dolewa sam olej w cenie bezyny Podobno u mnie też tak było tylko 20lat temu :-D :-D :-D . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack-Jawa Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 Cześć Dwusuwowcy :) Panowie a kto pamięta dystrybutory, które same robiły mieszankę ? Miały one taką wajhę z boku do ustawiania proporcji tzn. 1:20 , 1:33 , 1:40 ustawiało się wg. swojego sprzęta i lało. A jeszcze dodam, że olej był do wyboru 8O pod warunkiem, ze wybierało się olej "Lux". Zreszta ten Lux lało się też do silnika tzn. do skrzyni biegów 8O . Potem byly banieczki do robienia mieszanki, to tez kawał historii ( ciekawe czy jeszcze gdzieś można takie banieczki spotkać ) No a teraz ;) Nie pozostaje nic innego jak kupować olej w hipermarketach :-D :-D Co zresztą i ja robię bo naprawdę jest najtaniej np. 5 -litrowa bańka Mixolu w pewnej francuskiej sieci sklepów kosztuje ok. 35 zetów, to wychodzi po 7 zł za litr. No i jadąc w trasę : buteleczka z olejem w plecaku. :? A jak się komuś nie podoba to polecam wycieczkę do naszych południowych sąsiadów tzn. do Czech. Tam w kazdej stacji benzynowej kupisz olej do 2T w dużych butlach, małych i malutkich a nawet w takich ze specjalnym dozownikiem. I to naprawdę niedrogo :!: Pozdrawiam :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_plusnet Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 Panowie a kto pamięta dystrybutory' date=' które same robiły mieszankę ?[/quote'] - ja pamiętam :) Potem byly banieczki do robienia mieszanki' date=' to tez kawał historii [/quote'] te banieczki to były pierwsze. Do simsona w nich mieszankę robiłem. A jak postawili dystrybutor to i tak robiłem w banieczce bo nie było 1:50. No i LUX DW (tak się chyba nazywał) cieniutki był. Ja sobie miksol zawsze lałem. Gość na cpn-ie zawsze miał z beczki w takim małym dystrybutorku.Teraz do MZ leję orlenowski semisyntetic. Pięknie miesza się z paliwem i znakomicie się spala. A kupuję w litrowych opakowaniach po 9,50 w sklepie z olejami a nie na stacji. Leję do 20 litrów w kanistrze (oczywiście tylko 400 ml) i mam wachy na kawał jazdy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 u mnie mixol na stacji "Mądel" tarnowianie tylko beda wiedzieli jaka jest po 7zl [ Dopisane: 27-07-2005, 18:24 ]u mnie mixol na stacji "Mądel" tarnowianie tylko beda wiedzieli co to za stacja' date=' olej jest po 7zl[/quote'] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Ja w swojej etce zawsze mam taki pojemniczek na siki :-) z apteki. Jest toto szczelne i ma skale do 100ml , czyli akurat na 5 litrow. A miesci sie pod kapka przy akumulatorze :( A i leje Lotos semisyntetic jest stosunkowo tani (chyba 11zl/L) i rewelacyjnie sie miesza z paliwkiem. (wlej olej do przezroczystej banki, nawet nie trzeba nia potrzasac). Pozdro4all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matt Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Mi mixol ojciec kupuje, nie wiem gdzie, nie wiem jak, ale mam go pod dostatkiem :-D Cytuj Wielki powrót!http://www.bikepics.com/members/matt150/03sv1000s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyhoo Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Jest toto szczelne i ma skale do 100ml ' date=' czyli akurat na 5 litrow. A miesci sie pod kapka przy akumulatorze [/quote']Ja pod pokrywą akumulatora, a dokładniej na samym aku, wożę półlitrową butelkę z wody mineralnej z narysowaną podziałką co 100 ml. Taki zapas przy spalaniu 4/100km wystarcza na ok 600km... Gdy trasa dłuższa to się kupuje literek oleju i jest na dalsze 1200km :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi