Skocz do zawartości

Iskra :/

MiND
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :P

Od pewnego czasu mam problem z moim simkiem.

Problem polega na tym ze prąd mam (kopie:D)no to powinna być iskra ale gdy włoże świece to nie ma isry i to na każdej świecy nawet na tej co zawsze jeździłem pomocy...

• 2 tygodnie później...
a napewno 7 świec nie jest zepsutych ;) bo przedtem wszystkie działały ;P

Możesz się mylić ja miałem chyba 6 zjaranych BRISKÓW gosciu mowil ze bardzo dobre aa byly gównianekazda palila sie w tydzien a kupilem BOSCHA i problem zniknął

Problem polega na tym ze prąd mam (kopie:D)no to powinna być iskra ale gdy włoże świece to nie ma isry i to na każdej świecy nawet na tej co zawsze jeździłem pomocy...

tego to ja nie rozumiem!!!!

gdzie ty ten prąd masz?

bo rozumiem że robisz cos takiego <wykręcasz fajke ze świecy > zbiżasz kabel wysokiego napiecia do bloku silnika,< masy> na odległosc około 5mm i zauważasz przeskok iskry, który jak zauważyłes Cie łaskocze,< tzn. kopie>

jesli tak rozumieć ta niewatpliwa cała zagadke. to sprawa powinna zamknąc się stwierdzeniem podejrzenia uszkodzenia fajki, ewentualnie wszystkich swiec :oops: > no ale co poeta miał na myśli, nie nam to wiedzieć> w każdym badź razie jedna rada> jesli chcesz uzyskac pomoc, wskazówke to prosze podawac wszystkie informacje, spostrzeżenia itp.

to forum nie słyży do wszelakich gier typu kalambury, zgaduj zgadula itp.

nie ! chodzilo mi ze na cewce niskiego napiecia jest napiecie(cewki w kole magnesowym) prąd dochodzi do cewki (najczesciej pod bakiem) i wychodzac na kabel jest bardzo niski(brak przeskoku iskry). nie biezcie mnie za idiote. o temacie dawno zapomnialem bo kupilem nowy kondensator i jest ok

Możesz się mylić ja miałem chyba 6 zjaranych BRISKÓW gosciu mowil ze bardzo dobre aa byly gównianekazda palila sie w tydzien a kupilem BOSCHA i problem zniknął

ja mam 5 bosch'ów i 2 iskry

Zrób tak: odkreć fajke, załóż przewód na koncówke swiecy (zamiast fajki). Powinna byc iskra. Jesli wtedy bedzie mała - kondensator (ale mowisz ze nowy - ok). Jak bardzo duza, wymien fajke.

W takim razie bedzie to cewka butelkowa

Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S