bolobolek Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 witam wszystkich!!jestem tu nowy i mam nadzieję, że znajdzie się ktoś chętny kto mi pomoże zebrać pewne informację. A mianowicie chodzi mi o to ze mam obecnie Kawasaki gpz 500s (wcześniej MZ 251). Mam 186 cm wzrostu i obecny rumak jest zdecydowanie za mały. Interesują mnie informacje jaki inny motocykl byscie mi polecili, który był by wiekszy gabarytowo i nie sprawiał problemów w podróżach z dziewczyną i bagarzami na dalekie wyprawy a przy tym miał sportową konstrukcję z owiewkami. ;) dzięki za odpowiedź! pozdrawiam :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spidi Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 Ja nie wiem co wyście sie czepili tak tego wzrosyu... rozumiem jeszcze niskie osoby bo ciężko im poradzić sobie z niektórymi maszynami ale nie rozumiem tych dylematów wysokich osób... :? Ja mam 188cm wzrostu i rewelacyjnie czuje sie na wszelkich wściekłych sprżetach, ultra lekkich i zwartych wymuszajacych niemal embrionalną pozycje(wszelkie super sportowe 600tki czy ysiące to dlamnie raj).Mam tez całkiem spora grupe ziomków którzy są sporo więksi niż ja, mają po 195-200cm wzrostu, niektórzy są szczupli inni mniej albo baaaardzo dobrze zbudowani i żaden nie biadoli że mu ciasno na R1dynce czy czymś podobnym więc nie widze problemu...Jak ktoś lubi duże moto to może kupić gold winga a jak mu za wono to hayabuse...A za małe moto to pojęcie bardzo względne i ni ma co przesadzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SirAdam Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 CBR 1100 XX Blackbird wspaniale sie jezdzi we dwoch, ma wystarczajaca ilosc kucykow, no i nie jest maly ;) SirAdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolobolek Opublikowano 15 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 Ja nie wiem co wyście sie czepili tak tego wzrosyu... rozumiem jeszcze niskie osoby bo ciężko im poradzić sobie z niektórymi maszynami ale nie rozumiem tych dylematów wysokich osób... :? Ja mam 188cm wzrostu i rewelacyjnie czuje sie na wszelkich wściekłych sprżetach, ultra lekkich i zwartych wymuszajacych niemal embrionalną pozycje(wszelkie super sportowe 600tki czy ysiące to dlamnie raj).Mam tez całkiem spora grupe ziomków którzy są sporo więksi niż ja, mają po 195-200cm wzrostu, niektórzy są szczupli inni mniej albo baaaardzo dobrze zbudowani i żaden nie biadoli że mu ciasno na R1dynce czy czymś podobnym więc nie widze problemu...Jak ktoś lubi duże moto to może kupić gold winga a jak mu za wono to hayabuse...A za małe moto to pojęcie bardzo względne i ni ma co przesadzać... a jak mu za wono to hayabuse... ten to mi się też podoba ale mo0ze jeszcze nie teraz. raczej myśle o jakiś mniejszych pojemnościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 tanie i w miarę bezproblemowe są gsx-f (600 i 750)duża rozpiętośc roczników więc także duża rozpiętość cenowasilnik to stara i niezawodna konstrukcja (olejak z gsx-ra), przy tym w miarę mocny i dynamicznynie jest to kaban ale znacznie wygodniejszy niż gpz Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sql Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 a ja ci zaproponuję ZX-9R ;),nie idziesz na taki kompromis, jak w przypadku XXa, czy Busy - a jest bardzo wygodny w dłuższe trasy - także z pasażerką i bagażami :P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolobolek Opublikowano 15 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 olejak z gsx-ramoże ktoś nowiciuszowi powie co to może znaczyć ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 to silnik, który zaczął karieręw połowie lat 80tych w suzuki gsx-r 750/1100, chłodzony powietrzem i olejemta konstrukcja stosowana była/jest w gsx-r 750/1100, gsx600/750/1100f, gsf600/1200 bandit Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 zostalo ci tylko wybrac jakies enduro turystycznemoze KLE 500 ten sam silnik a beziesz wygladal jak na motocyklu a nie na motorynce :lol: wiem kto ma na sprzedanie, calkiem niedrogojak by co to na priw Cytuj www.sokolriders.com--- jezdze bo lubie --- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos_ Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 zobacz vfr powinna pasowaac tobie lub thundercat yamaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolobolek Opublikowano 16 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 wielkie dzięki za dotychczasowe informacje. z tego co piszecie wywnioskowałem ze chyba nie istnieje w klasie 600 żadem "duży" sprzęcik- poza enduro, a nie wiem czy jako niezbyt doswiadczony jeszcze miłośnik dwóch kółek bede w stanie ujażmić moc jaka dżemie w rumakach o pojemności 1000 cm3 i więcej. bardzo był bym wdzięczny jak by ktoś z dużym przebiegiem podzielił sie wrazeniami jak przesiadał się z podobnego do mojego motocykla na większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plakatufka Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 Kawasaki GPZ 900R. Duży, turystyk, moc odpowiednia. Wygodny i nie drogi. Co prawda dinozaur, ale jeżdże takim sprzętem i chwalę go sobie. Jest niezawodny. Polecam. Pozdrawiam. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolobolek Opublikowano 17 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2005 jeszcze jedne mam pytanko: moze ktoś mi powie czy znajde cos o dużych rozmiarach i sportowej sylwetce w klasie 600 lub 750 ?? i oczywiście chodzi o starsze a ściślej pisząc to tańsze maszyny max 10 tyś zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter900 Opublikowano 25 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 jeszcze jedne mam pytanko: moze ktoś mi powie czy znajde cos o dużych rozmiarach i sportowej sylwetce w klasie 600 lub 750 ?? i oczywiście chodzi o starsze a ściślej pisząc to tańsze maszyny max 10 tyś zł. Ja tam polecam Ci FZR600 :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Groszek Opublikowano 25 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 ZZR600 ZZR600 ZZR600 ładny, wygodny i nie taki mały jak na 600. Miałem i jak będę kupował następny motocykl, a nawinie się mały zygzak w dobrym stanie to kupię znowu. Tylko trochę za ciężki jest - to jedyna wada jaką odnotowałem. A jak nie, to ja bym brał na Twoim miejscu VFR 750 (lub 800 w zależności od zasobów finansowych). Nie jeździłem, ale siedzi się wygodnie,ładny motocykl i ponoc niezawodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi