Browarny Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 Jeżeli chodzi o moją MZ to poprzedni sprzedawca mnie zapewniał, że ma wzocniony fabrycznie silnik (23KM). Poruszałem ten temat na forum jednak nikt jednoznacznie nie potrafił mi powiedzieć czy policyjne etki mogły mieć więcej kucyków. Pewne jest, że zdławiona nigdy nie była Nie będę się wypowiadał w kwestii konkretnego egzemplarza bo go nie znam. Wiem jednak że policyjne sprzęty na pewno fabrycznie były dławione co stawia pod znakiem zapytania Twojego sprzedawcę. Bo o wzmacnianym silniku to już w ogóle nie słyszałem.Zresztą niewykluczone że któryś z cywilnych właścicieli po prostu pozdejmował kryzy i pozmieniał dysze bo pewnie innych zdławień nie było. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 policyjne sprzęty na pewno fabrycznie były dławione To ja też wiem, moja na pewno nie była dławiona, wystarczy się na niej przejechać żeby to stwierdzić, sprzedawca twierdził, że silnik jest fabrycznie wzocniony, Coś mi tłumaczył w jaki sposób ale już tego nie pamiętam dlatego poruszyłem ten temat kiedyś na forum. Nikt nie mógł tego potwierdzić ale również nikt nie zaprzeczył :!: Ja zawsze mówię że ma tyle co zwykła MZ a te 23 KM podaje jako ciekawostka... ;) Ale jak jest w rzeczywistości to nie wiem. Wiem na pewno, że 21 KM ma na pewno. pozdrawiam :P Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 maxymalna to 155 z owiewką z przodu (dane autentyczne) kto da więcej :mrgreen: 8O zwykla TS bez owiewek 145 km/h osiagalem....gratuluje :!: :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 A ja jestem w 100% przekonany że Mz z policji ma 2 km więcej kolega miał mz etz 250 z policji i miała w dowodzie 2 konie więcej i faktycznie o te 5 -10 km/h była szybsza od zwykłych etek a powracając do tematu jawa ma napewno większego v max od etki ale na przyspieszeniu do 100 to etka ma przewage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doktor Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 Czolem mlodzierzy(no może z malymi wyjątkami)Jak czytam waszą dyskusje przypomina mi sie czasy kiedy bylem w waszym wieku ,wtedy japonii u nas nie bylo byly tylko Jawy CZ i WSK i cala ta reszta,jeździlismy tylko tym co bylo MZ zawsze mialy lepszego kopa ,ale na trasie siadaly i na Vmax i na dlusze wyjazdy (latalismy tymi sprzetami nad morze z kotliny klodzkiej)przy predkości podrużnej pona 100 km mniej wiecej raz na każdą setke trzebabylo biedaczkom dac odzipnąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.Y.B.A Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 Ja mam policyjna MZ i jakos oznak zdławienia w niej nei ma :P Wojskowe byly dlawione to fakt :!: mialy 18km zamiast 21 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 Wojskowe byly dlawione to fakt Macie jakieś niesamowite informacje. Po diabła dławić wojskowe motocykle?Nieważne. Faktem jest że te blokady można było zdjąć w pięć minut więc pewnie zdławionych nie ma już w ogóle bo każdy "cywilny" użytkownik wywalał blokady.Pozdrawiam Doktorze ;) jakiś tanich buzerków nie będziesz miał przypadkiem na sklepie? Może jakaś promocja dla forumowicza hehe Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 z tego co pamiętam wojskowe miały mniejsze przełożenie(mniejsza prędkośc wiecej siły) a tak wogule to po co by było dławić motocykle dla władz po to żeby nie mogły złapać cywilów?? :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 A ja jestem w 100% przekonany że Mz z policji ma 2 km więcej kolega miał mz etz 250 z policji i miała w dowodzie 2 konie więcej i faktycznie o te 5 -10 km/h była szybsza od zwykłych etek No w końcu ktoś słyszał o tym i nawet widział dowód, że etka może mieć dwa konie więcej. Czyli całkiem możliwe, że moja MZ ma 23KM ;) Bo wszyscy tu myślą, że im kit wciskam :P Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 Jedyne rasowane motory jakie były w policji to wsk 175 lub shl gazela !! i tylko i wyłącznie te były rasowane przez fabryke (całkowicie inne gaźniki i układy wydechowe) wszystkie inne mz i reszta miał zakładane tylko mniesze dysze w gaźniku. motory z policyjnych przetargów to gówna na kółkach z cofnietymi licznikami ;) można kupić czasem niezłe motory z policyjnych parkingów :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 motory z policyjnych przetargów to gówna na kółkach z cofnietymi licznikami Przyjedź do mnie to pokaże Ci moją MZ. Myślę, że zmienisz wtedy zdanie... Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 Domieniek masz jakieś fotki swojego sprzęta? Nie chce mi się grzebać w albumie jak możesz to wrzuć mi na maila.Thx Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 Obecnie nie mam żadnych zdjęć ale za jakieś dwa tygodnie wracam do domu to porobię parę zdjęć i wrzucę je na forum ;) Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.Y.B.A Opublikowano 18 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2005 Po diabła dławić wojskowe motocykle? Aby byly bardziej wytrzymale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 18 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2005 diabła dławić wojskowe motocykle? Aby byly bardziej wytrzymaleraczej po to aby każdy żołnierz bez wielkich umiejętności dał sobie z tym rade. np KTM w wersji wojskowej opisywane w którymś numerze Świata Motocykli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi