kszyhoo Opublikowano 7 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2005 mam pytanie....jak stoje na polu parkingowym platnym, to jak mam ustawic kwit parkingowy?... w samochodzi kladzie sie go za szyba, a jak bedzie to w motorze? odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salata123 Opublikowano 7 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2005 np. w wa-ie motocykle sa zwolnione z oplat za parkometry... gdzies ktos pisal ze w innym miescie szef parkometrow kaze kupic i wziac ze soba a jak mandat to jechac i pokazac ze sie mialo... a jak u Ciebie to nei wiem ;) ale mysle ze tez dla 2oo za free (najlepiej zadzwon tam do nich i sei zapyutaj) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 7 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2005 W Krakowie za postój na ulicy w strefie płatnej motocykle z zasady nie płacą. Na parkingach strzeżonych zwykle dogaduję się z pilnującym, że nie zajmę całego miejsca, ale będzie za pół ceny;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 7 Czerwca 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2005 mam pytanie....jak stoje na polu parkingowym platnym, to jak mam ustawic kwit parkingowy?... w samochodzi kladzie sie go za szyba, a jak bedzie to w motorze? odp Jestes parkingowym, że pytasz??jak jesteś to wasadż w widoczne miejsce.Jak nie jesteś to parkingowy powinien ujmieścić kwit w widocznym miejscu.Poza tym co za durnowate dylematy...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zooq Opublikowano 8 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2005 Poza tym co za durnowate dylematy... nie wydaje mi się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dori Opublikowano 8 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2005 dlaczego durnowate? W samochodzie kładziesz za szybą,więc nikt Ci nie ukradnie a w motocyklu już nie jest to takie pewne...Nie ma głupich pytań :D a to jest chyba jak najbardziej na miejscu... PozdrawiamDori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 8 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2005 w szczecinie nikomu do głowy nie przychodzi wymagać od motocyklistów opłaty za postój w strefie płatnego parkowania (większość ulic w centrum). osobiście nie widzę mozliwości pozostawiania kwitka parkingowego przy motocyklu bo jak to zrobić aby nie wywiało go lub ktos sobie go nie "pożyczył"?PZDR! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzyn Opublikowano 8 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2005 ale jak nie zaplacisz to ci blokade na kolo zaloza :D :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUZIPOWER Opublikowano 8 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2005 ale jak nie zaplacisz to ci blokade na kolo zaloza bez przesady :lol: ... kto pyta nie bladzi... stawiasz i sie nie przejmujesz ! ewentualnie jak na chodniku to tak, aby ok. 1.5 m bylo wolnego miejsca (przynajmniej tak mi sie kojarzy) aby sie nikt nie do*ebal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dori Opublikowano 9 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2005 Wg moich informacji - kszyhoo - nie płacisz w ZG za parkowanie motocykla. Owszem, w ustawie jest zapis,że za pojazdy samochodowe itd, ale jest też napisane,że bilet parkingowy wkładasz za szybę samochodu, w motocyklu nie jest to możliwe,żeby przy okazji ktoś przechodząc sobie nie pożyczył :) także - parkujesz za darmo :D PozdrawiamDori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 9 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2005 A tak zasadniczo:http://info.onet.pl/1110638,11,1,0,120,686,item.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARECK Opublikowano 13 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 W Lodzi z reguly tez sie nie placi. Zazwyczaj pytam parkingowego gdzie mam postawic jak jest ciasno i po klopocie.Tylko na Piotrkowskiej trzeba uwazac bo nie wolno po niej jezdzic i bywa ze straz miejska przymknie oko a bywa ze nie przymknie jak np. ich kropek pogoni do roboty (kropek czyt.: Prezydent Kropiwnicki), ze niby ludzie sie skarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dori Opublikowano 13 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 We właściwej uchwale rady miasta wyraźnie jest napisane,że opłacie podlegają wszystkie pojazdy samochodowe. Dori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 We właściwej uchwale rady miasta wyraźnie jest napisane' date='że opłacie podlegają wszystkie pojazdy samochodowe. Dori[/quote'] Ale motorower nie jest kurna pojazdem samochodowym. Jest MOTOROWEREM odrębną kategorią. Jak i rower Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dori Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 pytanie dotyczyło motocykla Dori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi