Budzik-WGR Opublikowano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2006 MZ TO MZ ;) Mła..Wazne zeby byl orginał wygar i marzenie poprostu :D Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEH Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 jak bedziesz mial jawe to ja mam kufry do pchnięcia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hunter_etz_251 Opublikowano 26 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 Witam mi podoba sie mz etz 251 jest poprostu zaje**sta!! jakos nie podobaja mi sie jawy ani cz Chce kupic jeszcze jedna etz 251 jakby ktos mial do sprzedania to niech pisze na mojego maila [email protected] z malopolski najlepiej kolo Nowego Sacza Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 26 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 w związku z odswieżeniem tematu ... proponuje ustawke :P Rozstrzygniemy to raz na zawsze<lol> p.s. post przyjmować z przymrużeniem oka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundy Opublikowano 26 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 iii etz to już nie ten dźwięk, posłuchajcie sobie gwizdu trophy i pierwszych TSAle z jakiego elementu silnika wydobywa się ten gwizd :roll: . Jedno jest pewne->silniki mz mają większą sprawność niż jaw/cz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martius Opublikowano 26 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 Jedno jest pewne->silniki mz mają większą sprawność niż jaw/cz ;) Zapakuj na MZ i Jawe dwie osoby i full ladunku a zobaczysz na trasie roznice pomiedzy jawa a MZ Stare MZ250TS bly o niebo lepsze i wytrzymalsze od ETZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundy Opublikowano 26 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 Zauważ że w jawie masz 2 cylindry >a to znacznie zmienia spojżenie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mła Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 Ale z jakiego elementu silnika wydobywa się ten gwizd Rolling Eyes . z komory wstępnego sprężania, bo łożyska w etz i ts250/1 są już smarowane z tej komory, przez co się zwiększyła, i gwizdanie znikło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 Gwizdanie wydobywa sie z kół zebatych. W ETZnie znikło... jest tylko cichsze;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundy Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 Dokładnie wueska,gwizd dochoidzi z napędu pierwotnego(z kół o uzebieniu skośnym) ;) Zauważ ,że wraz ze wzrostem zużycia tych kół gwizd się zwiększa;)Przez zmianę kolejności łożysk poj. skrzyni korbowej zwiększyła się nieznacznie ,ale nie ma to pływu na ten dźwięk :banghead: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 W ts/1 iETz jestinne łożysko... zabieraka sprzegła w koszyczku z tworzywa.. i to dziki niemu gwizdanie troche opadło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundy Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 To powiedz czemu jak mam w starszym typie mz założone koła w dobrym stanie to" gwizdanie" jest znikome..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mła Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 ok, to powiedz mi czemu jeżeli mam założone praktycznie nowe wszystkie koła i wałki w skrzyni, to ten dźwięk był taki sam jak w drugiej trophy, z silnikiem w którym te koła były po znacznym przebiegu ?? Pozatym, dlaczego ten dźwięk nie jest taki wyraźny przy nieco rozregulowanym zapłonie ?? chyba jednak nie pochodzi od tych kół panowie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 Już wyjasniam... na nowych kołach dźwiek będize cichszy bo poprostu są mało wyrobione;) Co do tropy a wymieniłeś lożysko zabieraka;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundy Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 MŁa >radził bym się wsłuchać dobrze w prasę silnika i sam dojdziesz do wniosku skąd te odgłosy dochodzą :) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi