MłodyVFR Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2005 halasowanie sprawdzamy nasluchujac roznice dzwiekow miedzy sprzeglem wcisnietym, a puszczonym na luzie. najlepiej na goracym silniku. chce sprawdzic, czy ktos nie ma tego wkurzajacego halasu, bo jak na razie w 99% przypadkow spotykam sie, ze wszyscy maja w swoich sprzetach ten halas, a podobno fabryka wypuscila 3 rodzaje podkladek dystansowych (1.90, 1.95 i 2.00), ktorymi ten luz mozna kasowac. niestety jeszcze nidgy nie spotkalem moto (nawet fabrycznie zlozonego, ktorego mialem przyjemnosc rozbierac), aby luz na zabieraku byl odpowiedni. zawsze jest za duzy. P.S. jak bedziecie grzeczni podam patent na "odwrocenie" halasu :mrgreen: bedzie halasowac tylko na wcisnietym, a wiec o wiele rzadziej :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2005 no jak miałem MZ to to miałem :buttrock:Kumpel ma MZi tez to mainny znajomy też ma ten specyficzny turkot ;)100% MZ jakie znam maturkot Ale znam kogoś kto zna metode na usunięcie tego - już kiedyś obiecywałem to opisac i coś mi nie wyszło może teraz będę pamiętał żeby się o to wypytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2005 tez mam ten hałas, znika po wciśnięciu sprzęgła :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2005 mi sie zdaje ze to jest pytanie retoryczne ;) :) - nie spotkałem sie jeszcze żeby to nie hałasowało :buttrock: Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BULLSON FOREVER Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2005 to zawsze halasuje. tak było jest i bedzie :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domieniek Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2005 U mnie też hałasuje :buttrock: taki już urok tych sprzętów. P.S. jak bedziecie grzeczni podam patent na "odwrocenie" halasu bedzie halasowac tylko na wcisnietym, a wiec o wiele rzadziej Ja zawsze jestem grzeczny, więc mi możesz powiedzieć :mrgreen: Cytuj Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Mnie tez halasuje. Ale mi to nie przeszkadza-bo w Hondzie tez halasuje, chociaz troszke mniej :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bahama Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2005 nie wiem moze mi sie wydaje ale u mnie nic nie hałasuje silnik pracuje idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 1 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2005 qrcze, tak niewielu osobom halasuje? cos mi nie gra :mrgreen: a patent jest taki: nalezy poglebic faze na tokarce i tyle ;) :mrgreen: niestety, o ile, to trzeba jakos metoda prob i bledow, bo zmierzyc to jest ciezko z dokladnoscia do 0.01 :mrgreen: ale nawet jak bedzie ciut za ciasno to bedzie git, ale wtedy pojawi sie wlasnie halas od szorowania podkladki o zabierak, ale tylko przy wcisnietym sprzegle. przy wycisnietym zabierak nie bedzie mial luzu i bedzie bloga cisza :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk Opublikowano 2 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2005 ...a patent jest taki: nalezy poglebic faze na tokarce... Ktora faze :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 2 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2005 podkladka ta ma jedna faze - to ta faza wewnetrzna. wtedy bedzie glebiej osiadac w strone zabieraka jakby i skasuje sie luz na zabieraku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młodymz Opublikowano 2 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2005 a mi nie hałasowało , słowoniestety teraz mam diesla ;)musze cos z tym zrobic bo to coraz głośniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młodymz Opublikowano 2 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2005 a właśnie miałem pisać temat: Jak pozbyc sie tej ochydnego 'bajeru" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi