Skubin Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 witam czy ktos moze mi podac rzeczywistw spalanie vfr 750 :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 zaczyna sie od 6 :icon_razz: a górna granica to nie wiem :icon_razz: ale mysle ze tak okolo 9-10l/100km. No ale spotkałem sie z opinia iz mozna zejsc tez ponizej 6l/100 ale to chyba jest juz trudne :biggrin:. Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Hej, VFR 750 RC 24 paliła mi 5.5 l\100km przy prędkościach do 120 km\h. RC 36 z racji, że były to dwie wersje japńskie ca 7l\ 100km. Z tego co wiem wersje na europe palą mniej. Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 1 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) w rc36 zaczyna sie od 4.5, a konczy na 9-10. 4.8 osobiscie osiagnalem na trasie z jazda z mz, wiec predkosc okolo 100. teraz z plecaczkiem na trasie 6.8 - predkosc 140-160, na dlugich prostych szybciej :icon_razz: 9.8 osiagnalem na miescie jezdzac do odcinki na kazdym biegu od swiatel do swiatel - mialem taka fanaberie :icon_razz: a tak samemu jak jade to srednio pali mi 6.2 miasto+trasa - mieszanie Edytowane 1 Maja 2006 przez MłodyVFR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebeq Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 w RC24 można zejsc spokojnie do 6-6,5L ale standard to 7L :icon_exclaim: ,ale spytaj każdego kto jezdzi VFR nikt Ci nie powie ze za duzo ,spalanie masz wynagradzane osiągmi i zarąbistą elastycznością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos_ Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 miałem rc36 '96r poczatek sezonu - brak wyczucia raczej spokojna jazda bo i strach i umiejętności kiepskie były paliła okolo 7l bez znaczenia czy miasto czy trasa pod koniec sezonu jak już trochę więcej pewności siebie było i zaczynało braknąć mocy to paliła 8-8,5 bez znaczenia czy miasto czy trasa tylko ze nigdy na trasie tak poniżej 160-170 nie schodziłem powyżej 200 max 9l mi paliła ogólnie to średnia wychodziła mi w granicach 8l i to niezależnie od stylu jazdy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketchupvfr Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 VFR 750 '94 w wersji Naked :icon_exclaim: , od 5 do 7l, przy prędkościach adekwatnych do Naked'apzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 Mysle ze uśrednione 7 bedzie chyba najodpowiedniejsze. Natomiast spalanie powinno sie kształtowac w okolica 6-9 litrów, choć słyszałem ze u coponiektórych spalanie spadalo ponizej 4 litrów he he (skóter tyle pali a nie 750'ka).Ja mam Vitka i pali 7-8 litrów praktycznie nie ma róznicy styl jazdy, dopiero na trasie zszedłem z raz na jakies 6,5 litra :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samson Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 Moja RC24 wciągała od 4 do 7 litrów. 4-4,5 na trasie przy 130km/h, 7 przy katowaniu w mieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazivfr Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 RC 24:-min. 5,1 l przy jeździe z/na zlot,-max 7,5 l przy jeździe po mieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matek Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 RC 36 (1995) trasa -5Lmiasto-7Lwszystko zależy od operowania manetką gazu :wink: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenes Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 Wydaje mi się że średnio tak ok 6-6,5 l na oko powinno być , chociaż dokładnych pomiarów nie zaczałem jeszcze bo narazie tylko jeżdze a nie licze :rolleyes: , z tymi 9 to chyba lekka przesada :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaco Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 Moja RC24 wciągała od 4 do 7 litrów. 4-4,5 na trasie przy 130km/h, 7 przy katowaniu w mieście Tia, bo Ci tunel ałerodynamiczny robiłem mojom CBR :icon_twisted: Dotychczas minimum jakie spaliła mi RC36 to coś w okolicach 5,6 litra. Jeśli chodzi o górną granicę to zależy ona od chwilowego stanu głupoty - coś w okolicach 9 literków mi wyszło. PS. Duże spalania benzyny VFR'a rekompensuje zerowym spalaniem oleju (przynajmniej moja) :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFA?33 Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Mi pali przy spokojnej jezdzie miasto trasa 5,5l r.pr87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jelu Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 Witam wszystkich VFRowców, od przedwczoraj dołączyłem do grona, dosiadam VFR 800 FI z '98r. Co prawda na razie mogę tylko spoglądać na mojego sprzęta bo mam padnięty regulator napięcia, ale już (mam nadzieję) nie długo dołączę do tych co śmigają a nie marzą :D)) PS: Pytanko na początek: jak wam świecą świateła : obydwa mijania i obydwa drogowe, czy może jedno mijania a osobno drogowe , tak jak w GSXFie, bo mój moto ma "bujną przeszłość" i nie wiem jak jest poprawnie. Aaaaa i jeszcze jedno, czy klucz do naciągu łańcucha to taki zwykły pazurkowy czy jakiś specjalistyczny dostępny tylko w HONDzie? ;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi