enduroguy Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2005 http://dt125.de/dt125/Mainpage/Werkstatt/T...nanz/index.htmlMoglby mi ktos przetlumaczyc o co w tym biega?? ;) Aha sprawdzalem DT i leci dokladnie 110km/h a blokada zdjeta jakas na gazniku i CDi oczywiscie. Dzis zrobilem jeszcze filtr ale nie zdazylem pobawic sie regulacja gaznika. Z orginalnej koncowki nie da rady zrobic przelotowki?? :) Moze ja jakos przeciac i wywalic wszystko ze srodka?? Rozumiecie: Mam nowe moto= nie mam kasy hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Z orginalnej koncowki nie da rady zrobic przelotowki?? Moze ja jakos przeciac i wywalic wszystko ze srodka?? NIe bardzo, Pozatym musiał byś mieć taką rurke dzirukowaną ( taką z siatki) o odopwieniej średnicy dle sety to jakieś 20-22mm i do tego wate i dobrego spawacza a i tak było by cięzko.Rozumiecie: Mam nowe moto= nie mam kasy Rozumiemy. NIe musisz robić wszytkiego od razu. Dozbierasz i wtedy porobisz. NIe odrazu Kraków zbudowano.http://dt125.de/dt125/Mainpage/Werkstatt/T...nanz/index.html Moglby mi ktos przetlumaczyc o co w tym biega??Z tego co sie doczytałem to chodzi chyba o to, żeby tą rurke co wchodzi do membrany powiekszyć z 7,5mm do 10mm. Z tego co wiem to to nic nie da bo znam ludzi którzy się tym profesjonalnie zajmują i nie bawią sie w ta przeróbke. Tylko yamaha stosuje taki zbiorniczek w innych sprzetach go nie ma a i tak dobrze reaguja na szybkie zamknięcie i otwarcie gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2005 To chyba chodzi o to że odwracasz GasBoxa strzałką w strone gaźnika a nie w strone cylindra, ale to gówno daje sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2005 A do czego wogole sluzy ten GasBox?? W Ts-ce mialem robiona przelotowke przez kumpla i bylem z niej bardzo zadowolony ale byla ku**ewsko ciezka niestety :). Jak koles ktory ja spawal mial ja w lapie to byl pewnien ze jak ja zaloze to motor bedzie latwiej w prawo skrecal ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2005 GasBox ma dodawać powietrze przy nagłym otworzeniu przepustnicy, ale w praktyce różnie to wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2005 A do czego wogole sluzy ten GasBox?? GasBox ma dodawać powietrze przy nagłym otworzeniu przepustnicy, ale w praktyce różnie to wychodziNie, to tak nie działa. GasBox - troche dziwnie to nzawaliście. Do tego zbiorniczka cofa sie meiszanka która zatrzymała membrana i nie cofa sie do gaznika przez co nie ma zawirowań i jak dtwrysz gaz i membrana sie otworzy to wtedy mieszanka najpier idzie z tego zbiornika - Jezeli coś zle napisałem to niech ktos mie poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Jeszcze gratulacje ode mnie!!!! Super Endurko, Stan jak na ten rok to jest na 6 i cena okazyjna, wiec tylko pogratulawac ze Enduroguy wykorzystal taka okazje. Ps. Ja tez musze jakas DT-tke kupic, zebym mial sie czym na forum pochwalic bo simkiem to nie bardzo:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Ps. Ja tez musze jakas DT-tke kupic, zebym mial sie czym na forum pochwalic bo simkiem to nie bardzo:(Czemu nie bardzo, Jak dobrze zrobiony i zadbany to jest czym. Nie każdego stać na jakigoś zachondniego sprzeta. Lepszy simson który bardzo dobrze chodzi niż zarżnieta i zaniedbana DT, MTX czy TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Cytat: Ps. Ja tez musze jakas DT-tke kupic, zebym mial sie czym na forum pochwalic bo simkiem to nie bardzo:( Czemu nie bardzo, Jak dobrze zrobiony i zadbany to jest czym. Nie każdego stać na jakigoś zachondniego sprzeta. Lepszy simson który bardzo dobrze chodzi niż zarżnieta i zaniedbana DT, MTX czy TSDokladnie. Pozatym Twoj Simak to nie byle co :). Orginalna tarcze ma z przodu, kola 19" z przodu i 16" z tylu w standarcie. Takze juz taki bardziej endurowaty, a na simsonie mozna sie naprawde duzo nauczyc. To jest S83 tak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2005 To jest S83 tak??S 53 . W podpisie jest :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Stary kiedyś taki simak to szczyt marzeń :) Koledzy mają racje że leprzy ładny simak niż zarżnięta DT, MTX czy TS !! A co do przelotówki to lepiej kupić używaną od crossówki czy lepiej samemu coś pokombinować z kwasówki np ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baron Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Heh... do niedawna też chciałem taką. ;) Ale chyba już sobie odpuszczę na rzecz jakiegoś 4-takta. Może nawet 600. :) Ale DT luz. Może być, ale zrób coś z tym siedziskiem! :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2005 tak jak wczesniej obiecalem => oto dowod ze moja DT ® jest najlepsza i najładniejsza 8) przy waszych pruchnach jeszcze nie widziałem takich kociaków wiec to chyba cos znaczy :) http://www.members.lycos.co.uk/robakpoland...%20dt%20avi.jpg (to bedzie moj avatorek , tylko teraz są jakies problemy z aktualizacja profilu) http://www.members.lycos.co.uk/robakpoland...d/n%f3%bfka.jpg a to zeby nie było ze to nie moj sprzet (mozna poznac po zlotej feldze, teraz cale moto wyglada troche inaczej => jeszcze lepiej 8) ) wiekszej fotki pokazujacej całą ...hmmm... maszyne :) nie dostaniecie wiec nawet nie proście ;) co do wydechow w dt to na niemieckiej stronie jest pokazane, jak zrobic koncowke z puszki po WD 40 8O :mrgreen: myslalem że tylko polacy potrafia kombinowac :mrgreen: i szczerze powiem że wyglada ładnie, tylko wizualnie jest za chudy :D ja u siebie nie mam "gasboxu" . tak juz kupilem i ta dziurka jest zatkana zatyczką żeby nie lapał lewego powietrza :) ale to chyba nie ma wpływu na prace i żywotnosc silnika, jak myslicie? Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2005 tak jak wczesniej obiecalem => oto dowod ze moja DT ® jest najlepsza i najładniejsza przy waszych pruchnach jeszcze nie widziałem takich kociaków wiec to chyba cos znaczy To, że jest foromontarz z laską to nie znaczy, ze nasze DT to pruchna. Jak zrobisz remoncik CAŁEGO silnika i zawieszenia do tego tuning to wtedy pogadamy. Nawet "gasboxu nie masz" ;)A tak na prawde to wszytkie nasz forumowe DT sa zajebiste. Począwszy od 50 a na 125 skonczywszy :) ja u siebie nie mam "gasboxu" . tak juz kupilem i ta dziurka jest zatkana zatyczką żeby nie lapał lewego powietrza ale to chyba nie ma wpływu na prace i żywotnosc silnika, jak myslicie?Na trwałość i zywotność silnika to nie ma wpływu jedynie może być gorsza reakcja na szybkie owarcie gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwisterZG Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2005 tak jak wczesniej obiecalem => oto dowod ze moja DT ® jest najlepsza i najładniejsza 8) przy waszych pruchnach jeszcze nie widziałem takich kociaków wiec to chyba cos znaczy ;) http://www.members.lycos.co.uk/robakpoland...%20dt%20avi.jpg Sluchaj Robak...masz num. gg tej pani? :) :) daj wieksze foto bo nie widac calego moto :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi