piotr123 Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Chciałbym zmniejszyć spalanie w GSXR750W.Pali w cyklu mieszanym około 8litrów :( Jak i co powinienem ustawić w gażnikach aby spalanie spadło?Nadmienie, że nie jestem pałowaczem i nie interesuje mnie maksymalna moc tego motocykla.Jeżdże raczej spokojnie chociaż ktoś powie -To po co masz ten sprzęt?Moge poswięcić osiągi motocykla kosztem mniejszego spalania.Licze na pomoc i konkretne podpowiedzi.Jakby paliwo bylo takie tanie jak w stanach to bym się nie przejmował.Żyjemy jednak w Polsce :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2005 To wcale Tobie tak duzo nie pali!!! Mi jak sie troszke postaram tez tyle spali-a roznica mocy to przepasc :( Jak na ten motocykl to calkiem spoko wynik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2005 GSXR 750 chyba niemoże mniej palić w trakcie jazdy w cyklu mieszanym :lol:. Mój VS 1400 potrafi wciągnąc więcej po mieście. A zamiast dławić GSXRa kup GSXFa. Nigdy się niezastanawiałem jak zdławić motocykl. Spróbuj odwrotnie niż oddławianie: załóż oryginalny wydech, mniejsze dysze w gaźnikach, opóść iglice, zaklej część wlotu powietrza albo wstaw jakies kryzy w gaźniki. Spróbuj wkręcić nieco śruby składu mieszanki. Ale moim zdaniem to robota bez sensu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Jak zaczniesz kombinowac z dyszami i poziomem paliwa, to owszem zmniejszysz spalanie, ale moto nie bę dzie jechać, a za jakiś czas będziesz naprawiać wypalone zawory. Pozdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nika Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Chciałbym zmniejszyć spalanie w GSXR750W.Pali w cyklu mieszanym około 8litrów :D :Pto i tak bardzo mało :P znam takie co pala od 10 w góre bez pałowania :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Moge poswięcić osiągi motocykla kosztem mniejszego spalania. Tak jak już powyżej napisał Pawel. Razem z poświęceniem osiągów...odejdzie w dal twój mocykl... Takie motocykle jak twój nie są nastawione na ekonomie, tylko na osiągi, a to wiąże się z dużym spalaniem! Aby zaoszczędzić, mógłbyś pobawić się w odsuwanie gaźników od cylindra, blokowanie wydechu, a najlepiej zmiana wałków rozrządu. Ale taka zabawa zbytnio się nie opłaca. Więc może lepiej pomyśl, o czymś tańszym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAN Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Chciałbym zmniejszyć spalanie w GSXR750W.Pali w cyklu mieszanym około 8litrów :D :Pto i tak bardzo mało :P znam takie co pala od 10 w góre bez pałowania :(No to tak jak moj :P ,zobaczymy w tym sezonie czy cos sie poprawilo po wymianie dyszPozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2005 prawda stara jak swiat jak masz stadninę to i owsa potrzeba... jak sie kupuje motocykl majacy ponad 100 koni to trudno oczekiwać aby palił jak motorynka... jedyne co mozna zrobic to dobrze wyregulować składy mieszanki, zsynchronizowac gazniki, dbać o ciśnienie w oponach i mniej otwierać przepustnice... wszelkie inne metody poprostu kaleczą motocykl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dofo Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2005 U mnie spalanie drastycznie spadlo w zimie gdy moto bylo garazowane :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Silnik musi cos palić. Albo benzynę , albo zawory... :lol: Przede wszystkim zuzycie zależy od sposobu jazdy.U mnie jest to róznica ok 2l na 100 km. Jazda spokojna w trasie dwie osoby to ok 4,5-5l. Jazda agresywna, częste przyspieszanie, jedna osoba na pokładzie , 6-6,5l Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr123 Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2005 hmmm-faktycznie macie racje.PRZYJEMNOŚĆ MUSI KOSZTOWAĆ!Tak więc bede jeżdził"z głową" a jak najdzie mnie ochota na odkręcanie to bede to czynił na maxa :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi