Jeż Opublikowano 12 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2003 chodzi oczywiscie o triki :D czyli typu stanie na rekach na baku, czy jazda na tylnym bez trzymanki... ?? :( :D :D :D :D nigdy nie interesowalem sie endurasami, crossami i supermotami :D !!!ktore firmy robia najlepsze, trwale, popularne (chodzi o dostep czesci) jakie modele ???????????? najlepiej supermoto !!!!!!!!!! Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dc-Lx-Vi Opublikowano 12 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2003 Jeśli zależy Tobie na jakości to powiem, że jeśli idzie o enduro wszyscy wychwalają KTM. Produkuje on też supermoto; i sądze, że także one są wysokiej jakości, jak enduraki. Zaś jeśli idzie o popularność motocykla i dostęp do części to pokaż w profilu skąd jesteś :? , bo dostęp do części i serwis zależy w dużej mierze od tego, gdzie mieszkasz... A z modeli to nie wiem który najlepszy, bo z supermoto nie miałem bliższych kontaktów, ale mogę Ci podać modele (znam tylko dwa): KTM LC4 640 Supermoto KTM LC4 660 SMC POZDRAWIAM :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad vfr Opublikowano 13 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2003 http://www.forum.tuning.pl//viewtopic.php?t=26115tam zobaczycie moje zdjecia na gumce.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redas Opublikowano 13 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2003 Moja guma na pierwszej milosci jest w albumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mimo_ck Opublikowano 13 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2003 Z akrobacji to kiedyś się zamieniłem miejscami z kierowcą w Junkersie z koszem(tzn,ja z kosza na miejsce kierowcy i na odwrót).Ale to nic trudnego.Jazda z nogami na kierownicy i leżąc na plecach to wszystko czego próbowałem.Szkoda mi siebie i maszyny jakby się nie udało :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 13 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2003 http://www.forum.tuning.pl//viewtopic.php?t=26115tam zobaczycie moje zdjecia na gumce.[/img]jak TY to robisz??? tech me master.. :D :D :( Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gościu Opublikowano 13 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2003 mówie o tym bo to duze osiągniecie wycągnąc tyle z motorynki!a wakacje bedą filmy to sami zobaczycie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 29 Marca 2003 Administrator Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2003 Wracam do tematu, bo mi zarzuty o kłamstwo kolegi darek7316 nie dają spać i leżą na watrobie jak zespute szprotki. Rad3ek podesłał mi taki oto link: http://www.streetfighter.hu/ Trzeci film po prawej prezentuje jazdę dwóch mistrzów ticków motocyklowych. Polecam z całym sercem (jakieś 40 MB). Podczas filmu (gdzieś w połowie) wyraźnie widzimy, jak motocyklista na czterosuwowej Hondzie jedzie na gumie bez trzymania kierownicy rękoma przez kikladziesiąt metrów!!! Następnie robi to samo, tylko stojąc na motocyklu!!! I jeśli jeszcze jakiś niewierny Tomasz powie mi, że taka sztuczka, o której opowiadałem, że próbowałem ją wykonać na KTM-ie, jest awykonalna, to.... cycki opadną mi do kolan. Nie piszę do J.P. Goya, bo skoro takie "leszcze" jak na filmiku trick z gumą bez trzymania kierownicy wykonują, to pewnie Mistrz doszedł do wniosku, że jest to zbyt łatwe i nie będzie się wysilał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 29 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2003 Hehe, Dominik: spoko, nie przejmuj się niedowiarkami. My i tak Ci wierzymy ;)pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 29 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2003 Dominik niezłe te filmiki chyba zamienie bandita na 2 cbr-y rozbite i bede robił to samo ;) Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek7316 Opublikowano 29 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2003 Witam DominikBardzo mi przykro że tak długo nie mogłeś spać przeze mnie ale widać jesteś uczciwym człowiekiem skoro takie małe kłamstewko nie dawało Ci spokoju przez tak długi czas. Niestety nie mam dla Ciebie dobrych wiadomości, no może oprócz tej że filmik bardzo mi się podobał i tu składam podziękowania za link. Niestety w przeciwieństwie do Ciebie ja wiem na czym polegają poszczególne ewolucje i jak się je robi. Dlatego pozwolisz że w kilku zdaniach przybliżę Ci o co w tym wszystkim chodzi. Motocykle których używają kaskaderzy są specjalnie przystosowane do wykonywania prezentowanych ewolucji. Podstawowe przeróbki to odpowiednio zmienienie przełożenie ( takie aby motocykl był wolny ale odpowiednio mocny) ponadto odpowiednio zmienione wolne obroty (nie tak jak seryjne ok. 1200-1500 tylko ok. 2500), dodatkowo przeróbki układu hamulcowego. Jak zapewne zauważyłeś motocykle na których jeździli nasi bracia Węgrzy też były nieco zmodyfikowane(mam tu na myśli podniesione wolne obroty) co widać podczas następnego triku tzn. jazda na butach za moto (motocykl pomimo że klient nie trzymał gazu jechał do przodu i jeszcze go ciągnął). Ta sama przeróbka pozwoliła na jazdę na kole bez rąk na kierownicy. Nie widziałem tam żadnego balansowania o którym pisałeś tylko płynną jazdę w pozycji idealnej równowagi. Wykonanie lub nawet próba wykonania tego triku na normalnym motocyklu jest niemożliwa co zresztą wyjaśniłem dokładnie w którymś z poprzednich postów. Dlatego drogi Kolego lepiej będzie jak zapomnimy o całej sprawie a twoje ewentualne posty typu „ja i tak mam rację lub ja potrafię” nie zrobią na mnie wrażenia i nie sprawią że będę wypowiadał się w temacie który jest w 100% wyjaśniony. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i Ciebie Dominik też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 29 Marca 2003 Administrator Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2003 Witam DarekOK, przyznaję, kłamałem. A teraz w spokoju pozbieram swoje cycki z podłogi. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i Ciebie Darku też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vx800 Opublikowano 29 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2003 Ja to w ogóle nie wierzę, że na motocyklu da się jechać na jednym kole. :roll: . Cały temat wheelie jest jakiś chory.Takie rzeczy, jak wheelie, stoppie, czy podobne są możliwe tylko na specjalnie przygotowanych motocyklach i wymagają wieeelu lat treningów. Także nie ściemniajcie Koledzy.Mimo wszystko Was pozdrawiam ;) A mój ulubiony trik to jazda kierując tylko jedną ręką (prawą już umiem, a lewą prawie mi wychodzi). Wymiękają wszyscy, jak widzą. Ech, twardym trzeba być, a nie miętkim 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QuadMan Opublikowano 29 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2003 .Ja to w ogóle nie wierzę, że na motocyklu da się jechać na jednym kole. :roll: . No niewiem, Vx, czy na moto da się w ogóle jechać na dwóch kołach :roll: :roll: . No chyba, że się z tyłu takie dwa małe przykręci, no ale to już będą cztery :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: . A w ogóle to nie lepiej katamaranem :?: :?: :?: :!: . Nie wieje i miuzik można "posłuchać " ;) :) :( . Nara. QuadMan P.S. Z trikami to też cię przebiję. Mój ulubiony to jazda katamaranem od krawężnika do krawężnika :lol: :lol: :lol: . Tylko kierownice muszę "dwoma ręcami" trzymać, bo inaczej to pieszych przejeżdżam :D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 29 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2003 Niestety w przeciwieństwie do Ciebie ja wiem na czym polegają poszczególne ewolucje i jak się je robi. spoko że wiesz może opowiesz dokładnie np w poszczególnych postach jedną ewolucje ,anewno wiele ludzi skożysta z Twoich "cennych" rad :twisted: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi