trajka66 Opublikowano 13 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2005 Witam !! Moja kiera jest brzydka i pogieta chce sobie sprawic nowa ... no i wlasnie tu jest pytanie ta co teraz mam ma 740 mm, a na allegro jest fajna tylko za 860 mm. Jakie zalety, a jakie wady ma to ze kiera bedzie szersza ?? Jedna z wad to gorsza sprawnosc w korkach. A jakie zalety i wady ma wezsza kierownica ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 14 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2005 Wydaje mi sie ze przy szerszej masz wieksza kontrole nad motocyklem, lzej sie wykonuje manewry i chociaz troche latwiej utrzymac rownowage :P (tak jest w rowerach do trialu, street- w rowerze mam 730mm :D).Jezeli sie myle prosze mnie poprawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 15 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2005 Im węższa kierycha, tym łatwiej powinno być przeciskać się między katamaranami w korku, przynajmniej teoretycznie. Oczywiście przy szerszej na pewno łatwiej opanować maszynę w krytycznych sytuacjach, np. jak wpadnie w shimmy (dłuższe ramię dźwigni>większa siła), ale - jak wiadomo - życie składa się z kompromisów. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 16 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2005 szersza kiera powoduje łatwiejsze sterowanie moto (lżejsze) i łatwiejsze zapobieganie shimmy ale za to sprawia, że moto nie mieści się między tramwajami :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misza Opublikowano 17 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2005 szersza kiera powoduje łatwiejsze sterowanie moto (lżejsze) i łatwiejsze zapobieganie shimmy ale za to sprawia, że moto nie mieści się między tramwajami :) No dokladnie tak, ja mam cholernie szeroką kierownice ( przynajmniej tak o niej mówią) i skręca się nią o wiele łatwiej jak w przypadku oryginalnej ( mowa o Uralu) no zwłaszcza z koszem. Mnie tam szerokie kirownice odpowiadają. Co do korków to jakoś da się wcisnąc na chama :DPZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
?ysy Opublikowano 28 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2005 jak sie ma szersza kiere to bardziej wieje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolczyk Opublikowano 6 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2005 z szersza lepiej jezdzi sie na kole :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 6 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2005 szersza kierownica najczęsciej jest spotykana w crossach i w enduro. Wiekszosc chlopakow tutaj mowi ze dzieki niej jest lepsza sterownosc, latwiej utrzymac pojazd po drogach szutrowych gdzie przednie kolo spotyka sie z kamieniami lub koleinami. I to sie sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi