Ziuteek Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Czesc Gdzie dostane tuleje mocowania silnika dt 80 93 rocznik, jak to sie fachowo nazywa bo nie moge tego znalesc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Chodzi Ci o tą w karterze owiniętą dodatkowo gumą ? Na allegro na pewno ktoś Ci to wydłubie z używki a jak nie to serwis Yamahy ale tam to mogą skosić szmal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek85 Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 2.jakie jest seryjne przełożenie dt125r 98 ?? 16/57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Mam problem.. otoz moja dt 80 lc2 93r nie ma iskry...jezdzilem zaczela przerywac az wkoncu zgasla.. mierzylem to prad z silnika wychodzi tylko z cewki do swiatel.. a z zaplonu zero oddzewu.. mozliwe ze cewka zaplonowa albo impulsator? gdzie dostane cewke lub impulsator? czy da rade przewninac ta cewke? jeszcze jedno pytane zwykla cewke butelkowa wysokiego napiecia idzie sprawdzic czy daje iskre za pomoca akumulatora bo tak sprawdzalem, ale czy ta od dt wysokiego napiecia da rade tak sprawdzic sama? czy musi ona byc polaczona z modulem i wtedy sprawdzic za pomoca akumulatora? poprzez modul? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Panowie nie moge sciagnac magneta .... orginalny sciagacz wlasnie zerwalem.. macie jakies pomysly jak sciagnac magneto?? siedzi jakbybylo zaspawane, to chyba nie jest normalne :evil: juz 5 dzien probuje sciagnac to cholerne magneto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 5 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2010 Idź na warsztat gdzie mają spawarkę. Złapać się za coś grubego i twardego na szerokość magneta nawiercić otwór na szpilkę ściagacza i przyspawać do magneta. Potem już tylko umiejętnie złapać ściągaczem. Ewentualnie jak nie ma ściągacza pod ręką to między ten pręt a magneto wsadzić grubą nakrętkę tak żeby ciągneła za dospawany element. U mnie podziałało ale robił to mechanik z praktyką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Udalo mi sie wreszcie sciagnac to magneto.. panowie prosze opiszcie mi ktora cewka jest do czego? mam 2 cewki jedna na dole duza i mniejsza u gory ktora jest od czego? i na srodku po prawej stronie impulsator. brak jest pradu wychodzacego z silnika.. cewka czy impulsator? ma ktos moze taka cewke ? dt 80 lc2 93r gdzie dostac taka cewke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Cewek nie pamiętam musisz sprawdzić w serwisówce. Uszkodzony impulsator i tak podaje iskrę ale w złym momencie lub po prostu ciągle wali iskra po świecy. Cewki poszukaj na Allegro jak nie ma to poszukaj warsztatu przewijającego takie cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 to nie kupie niegdzie takiej cewki? co taki problem z czesciami do tych motorkow :icon_idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Jaki problem ? Na Allegro niedawno widziałem przynajmniej 2 stojany na sprzedaż. Jeśli nie można kupić to oddaj do przewinięcia. Cewki da się w ten sposób regenerować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 16/57 a orientujesz sie może jaki vmax jest na tym przełożeniu ?? 120km/h ?? kumpel ma rozwalone zegary ma przełożenie 14/57 i ma +/- 100km/h vmax i nie wiemy czy jest odblokowana czy nie :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 w serwisie za oryginalna cewke powiedzieli mi 250zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReD-GreeN Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 w serwisie za oryginalna cewke powiedzieli mi 250zl weź ty allegro odwiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek85 Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 a orientujesz sie może jaki vmax jest na tym przełożeniu ?? 120km/h ?? kumpel ma rozwalone zegary ma przełożenie 14/57 i ma +/- 100km/h vmax i nie wiemy czy jest odblokowana czy nie :D Na 15/47 ok 115 km/h. Teraz mam 14 niestety padła linka ale myśle że coś ok 105 km/h. Ale dużo zależy od stanu silnika, wyskalowania licznika, opon, wiatru, z górki czy pod górkę itp. Tych prędkości nie masz co brać do serca bo za dużo czynników na to wpływa. Ile to się na słuchało że WSK 175 140 szła i jeszcze chciała przyspieszać podobnie jest tutaj. Nie ma co za dużo ludziom wierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 w serwisie za oryginalna cewke powiedzieli mi 250zl Człowieku, kilka razy mówiłem Ci odwiedź serwis aukcyjny Allegro albo Ebay bo taki też jest i tak może coś znajdziesz np. http://allegro.pl/yamaha-dt-80-lc2-cewka-s...1260320630.html Jeśli nie jesteś samodzielny to lepiej pozbądź się motocykla i kup gdy zaczniesz myśleć. Nie będziemy odpowiadać za to, że zrobiłeś sobie krzywdę złym składaniem lub eksploatacją motocykla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi