CinekWRC Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 z tego co wiem to mtx jest niedozajechania tak samo jak DT tylko cena jakiegos pryka z 80 roku mnie ostatnio ździwiła na allegro taki zakatowany motorek ,bez tarczy 1500zł;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Łatow sie odblokowuje dt 125? sa z tmy jkaies problemy? jest gdzies opisaneco i jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 (edytowane) łatwo. poszukaj a znajdziesz. nie raz o tym było Cinek WRC- jeśli szukasz crossa do 1500 zł bo na papierach widzę że ci nie zalezy to kup sobie cz cross 125 http://www.allegro.pl/item512739994_cz_cro...super_stan.html może nie wygląda szałowo ale napewno bardziej będziesz sie bawić niż na dt 80 Edytowane 29 Grudnia 2008 przez bart90dt125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 CZ-tą może poszaleje bardziej, ale koszty utrzymania będą duuużo większe niż w takiej DT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 łatwo. poszukaj a znajdziesz. nie raz o tym było Cinek WRC- jeśli szukasz crossa do 1500 zł bo na papierach widzę że ci nie zalezy to kup sobie cz cross 125 http://www.allegro.pl/item512739994_cz_cro...super_stan.html może nie wygląda szałowo ale napewno bardziej będziesz sie bawić niż na dt 80 Wspomnij jeszcze o tym że taka CZ nie jest za przeproszeniem dla c*pki, bo na tym trzeba umieć jezdzić... a charakterystyka on-off napewno tego nie ułatwi ;) łatwo. poszukaj a znajdziesz. nie raz o tym było Cinek WRC- jeśli szukasz crossa do 1500 zł bo na papierach widzę że ci nie zalezy to kup sobie cz cross 125 http://www.allegro.pl/item512739994_cz_cro...super_stan.html może nie wygląda szałowo ale napewno bardziej będziesz sie bawić niż na dt 80 Wspomnij jeszcze o tym że taka CZ nie jest za przeproszeniem dla c*pki, bo na tym trzeba umieć jezdzić... a charakterystyka on-off napewno tego nie ułatwi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 A Ja napiszę coś dla tych co mają zepsuty regulator napięcia, znalazłem firmę DiGiTECH w Będzinie wysłałem do nich regiel na naprawę zobaczymy jak sobie poradzą :) Podobno wykonanie zamiennika ok 300zł :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Haj =] http://moto.allegro.pl/item517910015_super...a_dt_125_r.html co sadzicie otym moto jezli to wersja mocnijesza to jaka ma moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Haj =] http://moto.allegro.pl/item517910015_super...a_dt_125_r.html co sadzicie otym moto jezli to wersja mocnijesza to jaka ma moc A tam mocniejsza, pewnie tylko odblokowana i tyle, na blokadach te sprzęty mają chyba 17 kucy, otwarte nie pamiętam może 21. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Czy jest w tym temacie ktoś z Warszawy kto ma sprawną DT ? U mnie chyba CDI się spierniczyło ale musze się jeszcze upewnić wstawiając sprawne. P.S Z tą mocą to błąd, odblokowana ma na pewno ponad 21 kucy ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dizzy90 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Witam potrzebuje bardzo ważnej dla mnie informacji jesli ktoś wie coś na ten temat to proszę o odpowiedz czy rama od dt 50 pasuje do 80?? pozdr.Mam dwie dt 80 i motorek dużo żwawszy od mtxa i naprawde przyjemny polecam w 100% do nauki idealny!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff_Master Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 (edytowane) Witam potrzebuje bardzo ważnej dla mnie informacji jesli ktoś wie coś na ten temat to proszę o odpowiedz czy rama od dt 50 pasuje do 80?? pozdr.Mam dwie dt 80 i motorek dużo żwawszy od mtxa i naprawde przyjemny polecam w 100% do nauki idealny!! Rama DT 50 jest identyczna do ramy DT 80. Rama DT 125 jest już większa. Witam. Wiem ze było duuuużo postów o tym ale nie chce mi się za bardzo szukać na 240+ stronach. A wiec moje pytanie jest takie: Gdzie są blokady w DT 125 R?? Wiem że jest na module, gaźniku i zaworze. Dałem moduł do warsztatu, sprawdzili go i moduł jest w pełni odblokowany. Następnie zawór dobrze chodzi bo sprawdzałem, przy odkręceniu manetka zawór działa prawidłowo. Został wiec mi tylko gaźnik... sadze ze gaźnik nie jest zblokowany bo gdyby tak było DT-ka dostawała by mniej wachy i przy odkręconej manetce przez dłuższy czas DT-ka zaczeła by się dusić bo by nie dostawała odpowiedniej ilości wachy... I tutaj mam właśnie problem bo DT-ka powinna wkręcać się na lajcie do 12tys. a wkręca się tylko do 7tys. Spróbuje przeczyścić dysze i zobaczę jak to będzie. Jak ktoś by miał jakiś pomysł to proszę o odpowiedzieć na gg lub odpisać na posta :buttrock: Z góry Dzięki i Pozdrawiam. Edytowane 22 Stycznia 2009 przez Stiff_Master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 A ja mam inne pytanie:szwagier ma syna 15lat,chłopak 1,5roku jezdził jakims skuterkiem 50 i tyle jego przygody z motoryzacją póki co.Ostatnio dostałem zlecenie wybrac jakiś motorek dla niego,bo skuter juz mu sie znudził.Pomyslałem o dt bo słyszałem,że to udane konstrukcje,ale mam pewne obawy.Otóż:czy 80tka daje radę pojechać w terenie?Czy może szukać lepiej 125?Chłopak jest zrównowazony i nie w głowie mu zadne głupoty,ale jezdziłem na zblokowanej 125 i całkiem to juz jechało<jak na 15KM>,a co mówic odblokowana...więc nie wiem czy nie za mocny sprzęt jak na niego.Chodzi o to,żeby wystarczył na rok-2lata i zbyt szybko się nie znudził.A może inne modele?MTX?Albo cośz 4t,moze dr?Do wydania jakies 2-3tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 Jeżeli jeździł tylko skuterkiem to myśle ze odblokowana 80-tka w zupełności mu wystarczy, sam miałem DT 80 i w terenie daje rade po skuterku na pewno nie będzie narzekał na brak mocy. Można tez pomyśleć nad zablokowaną 125 i wraz ze wzrostem umiejętności ją odblokować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz.P Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Mam pytanko czy opona 130/80-17 wejdzie na felge z yamahy dt 50 sm 2007r. Proszę o szybką odpowiedż. Pzięki z góry. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Chce zmienić w DT śruby od kapy sprzęgła, czy te będą dobre... http://www.allegro.pl/item537742570_komple..._sortownik.html W kapie są chyba M6 dobrze kojarzę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi