Gość xsyniu147 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 ma ktos moze foto czujnika temperatury z głowicy ;D ? a i czy jak mam słaby akumulator moze byc przyczyną niedziałającego czujnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bergi Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 ma ktos moze foto czujnika temperatury z głowicy ;D ? a i czy jak mam słaby akumulator moze byc przyczyną niedziałającego czujnika Mi sie ostatnio odczepil kabelek od czujnika i dlatego nei chodzil xD A co do akumulatora to napewno nie bo ja mam padniety i jakos normalnie pokazuje temperature. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xsyniu147 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 ja jak kupilem woogule nie bylo kabelka znalazłem koniec pod siedzeniem i dorobilem nadal nie chodzi tylko jak sie przekreci kluczyk lekko drgnie ;/ moze to nie wlasciwy kabelek :D ale jak dotykam kabelkiem masy to wskazówka lata góra dół :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tepeross Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Mi sie ostatnio odczepil kabelek od czujnika i dlatego nei chodzil xD A co do akumulatora to napewno nie bo ja mam padniety i jakos normalnie pokazuje temperature. To dziwne bo mi działa tylko jak aku. jest naładowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozon91 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 gdzie mozna kupicz czujnik od kontrolki luzu?? bo nigdzie nie moge dostac :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 (edytowane) ja jak kupilem woogule nie bylo kabelka znalazłem koniec pod siedzeniem i dorobilem nadal nie chodzi tylko jak sie przekreci kluczyk lekko drgnie ;/ moze to nie wlasciwy kabelek :icon_mrgreen: ale jak dotykam kabelkiem masy to wskazówka lata góra dół :icon_mrgreen: Powiem Ci tyle że nowy czujnik w serwisie kosztuje 170zł sam musiałem wymienić bo ukręciłem. Po tym co piszesz to kabelek jest dobry i musisz wymienić czujnik. Napewno w tym temacie pisałem jaki co i za ile wcześniej:) Ale powtórzę jeszcze raz.Idziesz do sklepu motoryzacyjnego i prosisz o czujnik temperatury do Opla Astry 1,4 1992r (przykład, bo prawie każdy opel ma to samo. Płacisz 10-15zł. Wychodzisz. Teraz pewnie myslisz co za ściema, otóż czujnik oploski jest w stożku i pasuje on idealnie do otworu w głowicy Yamahy DT 80 LC2. No i idziesz do domu wykręcasz stary czujnik i w jego miejsce wkręcasz nowy. Tylko dokręcaj z głową, bo nie dosyć że czujnik jest stożkowy to będziesz miał problem z wykręceniem jak sie ukręci. Możesz delikatnie gwint posmarować silkonem. Jak wspomniałem wkręcić czujnik, nasunąć kabelek bo pasuje tylko nie będzie w pozycji pionowej tylko poziomej, bo końcówka w oplu jest okrągła i płaska. I teraz to mi podziękuj bo zaoszczędziłeś w ten sposób 150zł. Czyli 3 miesiące neo za free! EDIT:cytat: gdzie mozna kupicz czujnik od kontrolki luzu?? bo nigdzie nie moge dostac :/ Bydgoszcz, ulica Modrzewiowa 7 salon Yamaha Motor zaraz przy salonie Renault i Dacia Pozdrawiamurban Edytowane 28 Października 2007 przez urban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xsyniu147 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 dzieki :* ale zobacze jescze jak bd latac ;] a i jescze jedno pytanie jak bd wykrecał stary czujnik nie wyleci mi płyn ? ' :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozon91 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Witam!Gdzie mozna kupic oslony na dlonie do yamahy dt 80?? bo nie mam i glupio motor wyglada bez nich??Jakie dzwigienki sprzegla i hamulca pasuja?? Moga byc od innego motoru?? Jaki blotnik mozna zomocowac z przodu zeby glupio nie wygladalo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart90dt125 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 jak chcesz mogę ci sprzedać moje od dt oryginalne. Bo nie używam, i moim zdaniem trochę szpecą wygląd mojej dt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xsyniu147 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 (edytowane) urban mam jescze pytanko http://allegro.pl/search.php?string=czujni...y=0&new=0&pay=0 który z tych czujników jest ok? p.s gdzie podłaczyc kabelek jak to jest okrągle ? Edytowane 28 Października 2007 przez xsyniu147 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 (edytowane) http://allegro.pl/item257586368__czujnik_t...tury_opel_.html ten jest dobry, jak każdy inny:) Bo ten czujnik odpowiada za wskazanie temperatury na licznik, a te dwupinowe do komputera. Ale ten co ci podałem jest dobry i taki musi być. Co do tego czy wyleci płyn - nie wyleci. Może jakaś mikrokropla, ale pozatym nic. Jakieś pytania pisać! MROZON91 JAK CHCESZ COŚ NAPISAĆ PONOWNIE TO NIE PISZ OSOBNEGO POSTA TYLKO POD TWOIM JEDNYM POSTEM MASZ COS TAKIEGO JAK EDYTUJ. KLIKASZ EDYTUJ I JUZ, BO TO CO ROBISZ NAZYWA SIE SPAMEM. POPROSTU CIE INFORMUJE NIE ZEBYM OPIERDZIELAŁ. Pozdrourban Edytowane 28 Października 2007 przez urban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybex Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Witam ! Mam DT 125R z 1990r i zauwazyem ze moj tlok rozni sie od kazdego ktory jest na zdjeciach w kupowanych aukcjach lub sklepach internetowychProsze spojrzec to jest moj tlok jedna strona : http://img89.imageshack.us/my.php?image=tlokirs005we3.jpg A to druga http://img88.imageshack.us/my.php?image=tlokirs007yv2.jpg A np na tej aukcji lub kazdej innej tlok ma jeszcze jakies dwa wloty : http://www.allegro.pl/item259853730_tlok_y...tzr_dt_125.html O co w tym chodzi ?? i jaki tlok mam kupic ?? Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 (edytowane) moze bylo cos kombinowane ... ? Edytowane 29 Października 2007 przez Litrus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bergi Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 (edytowane) To dziwne bo mi działa tylko jak aku. jest naładowany. Oczywiscie przy odpalonym motorze xD I taka sprawa: Jezeli ktos keidys by wyjmowal tarcze zegarow to bardzoo prosil bym o skserowanie ich i wyslanie mi na gg czy tam e- mail Edytowane 30 Października 2007 przez Bergi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian_9 Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 WitamDzis ojciec mi kupil czujnik temperatury. Ale jak probowalem wykrecic stary to tylko zlapalem klucz, okrecilem go o 2-3 stopnie i patrze a czujnik sie ukrecil. Moze macie pomysly jak wykrecic reszte(caly gwint) z glowicy? urwalo sie rowno z glowica ;/prosze o jakies pomysly pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi