Shinigami Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Każdy tokarz Ci taką zrobi. To bardzo prosty element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 a to nie jest jakies gumowe? jak to sie wybija? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Jeśli masz zużytą tą gumę to też powinno dać się znaleźć walec gumowy i go rozwiercić, oprócz tego wewnątrz tej gumy powinna być metalowa tuleja i tej pisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Panowie wywalilem dozownik w lc2 80 jaka mieszanke robiec? 1:40 ? 1;50? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 1:50 maksymalnie, jeśli wyjdzie rzadsza to nic się nie stanie. Wywalenie dozownika to była głupia rzecz. Dozowniki nie ulegają uszkodzeniom tylko się zapowietrzają i odpowietrzenie trwa jakieś 5 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 to przeciez bez dozownika bedzie jezdzila, jakos wole mniec pewnosc i sam mieszac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReD-GreeN Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 1:50 maksymalnie, jeśli wyjdzie rzadsza to nic się nie stanie. Wywalenie dozownika to była głupia rzecz. Dozowniki nie ulegają uszkodzeniom tylko się zapowietrzają i odpowietrzenie trwa jakieś 5 minut. co masz namyśli przez odpowietrzenie go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Jak sama nazwa wskazuje mam na myśli usunięcie powietrza z układu wewnątrz dozownika. Często przy wymianie części pod deklem sprzęgła trzeba też rozebrać wężyki dozownika, czyli rozszczelnić układ doprowadzający olej i w ten sposób dostaje się powietrze do przewodów i dozownika. Na dozowniku DeTki jest śrubka którą się wykręca całkowicie i czeka aż wycieknie olej. Potem już tylko uruchamiamy silnik, odwijamy dozownik do pełna żeby podał maksymalną dawkę i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zizoug Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Witam. Zakupiłem DT i dostałem kluczyki, wyglądają tak: http://zapodaj.net/70ee8f26118c.jpg.html Mam pytanie od czego jest ten mniejszy. Nie zapytałem poprzedniego właściciela bo myślałem, że to od baku :icon_rolleyes: . Niestety myliłem się, ktoś wie gdzie on pasuje? Po ogledzinach (pobieżnych) nie znalazłem żadnego zamka, do którego by pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek-J8 Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Witam. Zakupiłem DT i dostałem kluczyki, wyglądają tak: http://zapodaj.net/70ee8f26118c.jpg.html Mam pytanie od czego jest ten mniejszy. Nie zapytałem poprzedniego właściciela bo myślałem, że to od baku :icon_rolleyes: . Niestety myliłem się, ktoś wie gdzie on pasuje? Po ogledzinach (pobieżnych) nie znalazłem żadnego zamka, do którego by pasował. a blokada kierownicy może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zizoug Opublikowano 29 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 A możesz mi powiedzieć gdzie mniej więcej zlokalizować ten zamek od blokady? Bo seryjnie oglądałem okolice kierownicy i nic nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Główka ramy po lewej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zizoug Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 (edytowane) Poszukam jak będę u siostry(bo stoi u niej w garażu). Mam jeszcze jedno pytanie bo koło dozownika oleju znalazłem takie ustrojstwo http://www.fotoszok.pl/show.php/220283_dsc00071.jpg.html Na necie z tego co udało mi sie wyszukać wynika, że jest to "Sportowy moduł zapłonowy ,o zmienionej charakterystyce zapłonu.Nasz moduł pasuje do 90% skuterów produkcji chińskiej z silnikiem 2T (dwusuwowym).Moduł poprawia osiągi i pozwala uzyskać większe obroty silnika.Wzrost prędkości nawet do 30km/h.Moduł posiada znakomite chłodzenie dzięki specjalnej obudowie która pełni funkcje radiatora.Moduł dzięki temu jest jeszcze bardziej wydajny." Chińskie skutery : :| nie znalazłem nic o tym aby ktokolwiek montował go w DT125. Czy zdejmuje on jakieś blokady czy jest tam założony niepotrzebnie? Dodam, że nie miałem jeszcze okazji dobrze przetestować moto i nie wiem jak to wygląda z tymi blokadami. A teraz aura zbytnio na to nie pozwala. Edytowane 30 Listopada 2010 przez zizoug Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 bzdura jakaś pewno ktoś spalił orginalny moduł i szkoda mu było kasy i wsadził cokolwiek...........musisz przetestować moto innaczej nikt ci nie powie :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek-J8 Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Witam. Zakupiłem DT i dostałem kluczyki, wyglądają tak: http://zapodaj.net/70ee8f26118c.jpg.html Mam pytanie od czego jest ten mniejszy. Nie zapytałem poprzedniego właściciela bo myślałem, że to od baku :icon_rolleyes: . Niestety myliłem się, ktoś wie gdzie on pasuje? Po ogledzinach (pobieżnych) nie znalazłem żadnego zamka, do którego by pasował. moduł przypuszczalnie jest odblokoweany,kupują z allegro różne cuda wianki ci którzy niechcą,lub nieumieją zdjąć blokady na swoim module i ci którym szkoda kasy na orginał.Tak jak mówi MICHOA pewnie ktos zjarał lub chciał go odblokować i rozgrzebał w nim elementy-uszkadzając je bo moduł jest zatopiony w gumie czy czymś w tym rodzaju.poznasz czy jest odblokowany jadąc najlepiej i obserwując do ilu obrotów dojdzie wskazówka-NIE NA 1BIEGU OCZYWISCIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi