Techniacz Opublikowano 3 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 Ja narazie smarowalem wynalazkiem za 9 zl :notworthy:. Wydawac co tydzien, dwa tygodnie ponad 4 dych na sam smar to jednak nie to (wakacje sa, ogniska itp, na paliwo ledwo styka :D) :// Jezeli musze smarowac lancuch co 2 dni to ja dziekuje bardzo :notworthy: Ale tak to juz jest jak sie jezdzi po piaskach itp najczesciej...A zwie to sie jakos ws-40 czy jakos tak i jest w szpreju :DPzdr :D Cytuj Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 3 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 A zwie to sie jakos ws-40 czy jakos tak i jest w szpreju a moze wd 40 ?? :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 3 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 przecież WD-40 rozpuszcza smar... prawda to ? :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 3 Lipca 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 Dokładnie :notworthy:) Techniacz, jeżeli waliłeś WD-40 na łańcuch to skończyłeś go w jakieś 2-3 smaorowania. Wszystek smar z oringów poszedł się je*ać... No ale Wd-40 nie kosztuje 9 zł :? Poza tym - u mnie puszka 500 ml oleju w sprayu do łańcucha starcza - w szosowym motiocyklu na jakieś 4000-5000 km (10 smarowań), w enduro na ok. 2000 km (10 smarowań). Także na pewno nie na 2 tygodnie! pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 3 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 Toc napisalem WS-40 a nie WD-40 :notworthy: Kupilem taki specyfik i mam w garazu :DNie pamietam teraz jaka to ma pojemnosc, moze po prostu za duzo nawalilem i tak jakos na malo mi starczyl :notworthy: Pzdr Cytuj Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamesko Opublikowano 3 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 Kupilem jakis czas temu Xeramica bez wiekszego zastanowienia i teraz zaluje, bo moje biale felgi nie wygladaja najlepiej z tym szajsem :notworthy: Odradzam, ale musze sie rozejrzec za czyms innym. Tak swoja droga to w instrukcji mam napisane ze lancuch nalezy smarowac co 1000km a z tego co czytam robicie to czesciej :? Jak to z tym jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 3 Lipca 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2005 Tak jak mówisz adamesko - to lipa jest. Testowałem - im dłużej i mocniej jeździsz, a więc im łańcuch się bardziej nagrzewa, tym Xeramic bardziej wypływa z łańcucha na wszystko wokoło. Zamiast trzymać się łańcucha jak powienien robić porządny chain wax :notworthy: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamesko Opublikowano 4 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2005 Powitać, Czyli jak jest z tym smarowaniem lancucha? Co 500 km czy tak jak mam w instrukcji co 1000 km? Jestem zoltodziobem jesli chodzi o motocykle dlatego pytam :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudlaty Opublikowano 4 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2005 Ja uzywam Castrola barwiacego lancuch na bialo ... i w sumie nie moge na niego narzekac ... o motulu slyszalem dobre opinie, ale jak na razie jestem wierny Castrolowi .. :] Smaruje lancuch co ok 300 km ... chyba ze po jezdzie w deszczu albo po myciu.. wtedy nie czekam na nawiniete km tylko od razu smaruje . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.Y.B.A Opublikowano 4 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2005 JAk mary to ma kilu podobno markowe. :( [ Dopisane: 04-07-2005, 15:00 ]oczywisciemiało byc smary o nie mary :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 4 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2005 A co myślicie o tym sprayu Valvoline :arrow: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=56593374 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powered Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 czesc.smaruje łańcuch Kettenspray Procycle i jestem z niego zadowolony, dobrze sie czyma łancucha, minimalnie chlapie, jest ok. dosc duza zaleta jest spora pojemnosc puszki - 750ml za ok 35zł.gdyby ktos byl zaintersowany mam na zbyciu puszeczke z zapasu - kupilem dwie na sezon ale malo jezdze w tym roku :( i nie sadze abym obie zuzyl. info [email protected]pozdrufka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafauM Opublikowano 11 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2005 Ja zakupiłem castrola bo akurat z motula byl tylko offroad i całkiem pozytywnie go oceniam i nie syfi na koło. A co sądzicie o takim wynalazku jak castrol chain cleaner? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2005 To ja mam jeszcze jedno pytanie, jak nadaje sie do lancucha Towot ? Pan w sklepie powiedzial, ze spoko. A jak jest naprawde ? Pzdr ;) Cytuj Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekcb500 Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Dominik Szymański napisał:puszka powinna wystaraczyć na 10 smarowań spokojnie. ????????????/ jak??? moze ja za duzo tego daje... max to 5-6 razy... chyab ze wy stawiacie moto na centrala... wrzucacie 1... i smarujecie w biegu... ja obracam kolo recznie.. i kazdy rzad oddzielnie lece... Powinna wystarczyć na 10 smarowan spokojnie ja mojego cb 500 smaruje nie zadziej niz co 400km i tez kolo obracam recznie uzywam CASTROLA CHAIN WAX i bardzo sobie chwale zadnego syfu na feldze ;) *na bialej* polecam 400ml 32zl :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi