Gość misiek.ham Opublikowano 21 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2004 witam, mam maly problem, dokladnie jezdze gilera mx1 125 i zastanawiam sie nad zakupieniem irydowej lub platynowej świecy do tego motorka, jest to dwusuw, jesli ktos moglby mi powiedziec czy one rzeczywiscie "pozytwnie dzialaja" na prace silnika i czy warto na nie wydawac pieniadze i przede wszystkim ktora wybrac to bylbym bardzo wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 21 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2004 Wydaje mi się,że to pytanie powinno zostac zadane w dziale MECHANIKA OGÓLNA:D Tam z pewnością znajde sie chętni do udzielenia Ci pomocy8) Pozdrawiam !! Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pushek_CBR Opublikowano 21 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2004 daj spokoj i kup zwykla ngk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 21 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2004 Działają bardzo pozytywnie na wydłużenia okresu użytkowania takich świec. Wytrzymują one nawet do 40tyś km. To jest jedyna ich zaleta. Jeśli cie na taką świece stać to kupuj, ale nie licz na to, że podniesie ci moc... jak już to o 2%:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 22 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2004 Działają bardzo pozytywnie na wydłużenia okresu użytkowania takich świec.Ma to uzasadnienie wtedy, kiedy dostęp do nich jest bardzo utrudniony i rozbieranie połowy motocykla znacznie podnosi koszty obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spidi Opublikowano 22 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2004 Idaho 2% mocy więcej!!??? Stary jak masz takie świece to ja biore 3 komplety...:P:P A tak serio to 2% to byłoby bardzo dużo, o wiele za dużo na możliwości przyrostu po wymianie samych świec(w moim to byłoby blisko 3KM a na tyle to woptymistycznych wizjach licze po wymianie tłumika na racingowy i dobrym wyregulowaniu gaźników po niego...). Owszem dobra świeca nie jest zła... :P ale tak na serio nie ma co sie nimi nadmiernie podniecać bo wcale takich wielkich różnic nie odczujesz. Może jakieś minimalne zmiany zużycia paliwa(ale minimalne) czy mikroskopijna zwyżka mocy... tutaj bardziej chodzi o to że dzięki takim świecom silniczek lepiej odpala, lepiej spalana jest mieszanka w cylindrach(czyli w silniku gromadzi sie mnie syfu) i rzeczy tego typu.A co do trwałości to jest róznie i zależy od świecy... Kiedyś(jak zaczęły sie świece "sportowe' :banghead: modne robić) miałem chyba Brski i coś jeszcze... wymieniłem je szybciej niż standartowe NGK...:roll: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marlew Opublikowano 22 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2004 Działają bardzo pozytywnie na wydłużenia okresu użytkowania takich świec.Ma to uzasadnienie wtedy' date=' kiedy dostęp do nich jest bardzo utrudniony i rozbieranie połowy motocykla znacznie podnosi koszty obsługi.[/quote'] Nie dodałeś - tak jak np w VFR :lol: A ja się zastanawiam- jeżeli w instrukcji obsługi mam napisane że świece wymienia się co 40 tys km to mogę z góry założyć że mam platynowe czy inne irydowe? Czy po prostu zwykłe też są w stanie tyle wytrzymać - aha dostep niezły :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek.ham Opublikowano 22 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2004 daj spokoj i kup zwykla ngk chyba tak zrobie, wielkie dzieki za odpowiedz, poprostu na stronkach ngk wyczytalem ze daja wiekszy luk iskry i do sprawia ze silnik jest bardziej dynamiczny, i troche sie nad tym zacząłem zastanawiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nizin Opublikowano 22 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2004 daj spokoj i kup zwykla ngk chyba tak zrobie' date=' wielkie dzieki za odpowiedz, poprostu na stronkach ngk wyczytalem ze daja wiekszy luk iskry i do sprawia ze silnik jest bardziej dynamiczny, i troche sie nad tym zacząłem zastanawiac[/quote'] Marketing i reklama to potęga :P W mechanice o ile dobrze pamiętam był już kiedyś taki temat i chyba staneło na tym co napisał Vlaad ale jeżeli powyższe posty nie rozwiały Twoich wątpliwości to przejrzyj archiwum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pushek_CBR Opublikowano 22 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2004 2% mocy na jeden gar ma sie rozumiec? no to jakby mi w cbr mialo podniesc moc o 8% to uhuhu tez prosze takie swiece;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 22 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2004 Działają bardzo pozytywnie na wydłużenia okresu użytkowania takich świec.Ma to uzasadnienie wtedy' date=' kiedy dostęp do nich jest bardzo utrudniony i rozbieranie połowy motocykla znacznie podnosi koszty obsługi.[/quote'] Nie dodałeś - tak jak np w VFR :lol: A ja się zastanawiam- jeżeli w instrukcji obsługi mam napisane że świece wymienia się co 40 tys km to mogę z góry założyć że mam platynowe czy inne irydowe? Czy po prostu zwykłe też są w stanie tyle wytrzymać - aha dostep niezły :P Nie przesadzaj Marlew ... Wymiana swiec w VFR to kwestia 30 minut :P Najgorsze sa przedni gary bo trzeba chlodnice poluzowac i troszke odchylic, tyl to juz bajka, oczywiscie po zdjeciu zbiornika paliwa :P Kwstia wprawy ..hyhyhyhy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałKaczmar. Opublikowano 23 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2004 moze podniesc nawet moc o 100 % ale tylko pod warunkiem, ze silnik nie daliala z powodu swiec :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pushek_CBR Opublikowano 26 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2004 to wtedy nie podnosimy tylko przywracamy ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi