Carlos Opublikowano 26 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2005 Cześć!Jak widzisz po podpisie, to ja cały czas mam Viagro 535 i nadal śmigam nim po Warszawie ;) . A i w okolice Piastowa czasami się zapuszczam :-) .O awaryjności Viagro mogę powiedzieć Ci tyle – silnik prosty jak konstrukcja młotka, co tam ma się psuć?Moja Viróweczka w tym roku obchodziła 18-te urodziny i gwarantuję Ci, że jest w lepszym stanie niż połowa 10-letnich. O silniku powiem Ci tyle – słuchało go już wielu „moto-guru” i żaden z nich (choć niektórzy z nich to byli złośliwcy przeokrutni :P ) nie powiedział, że nieładnie brzmi. A tak na marginesie, to pewien „lokalny monopolista w zakresie części do virago” (i już wszyscy w Wawie wiedzą o kogo chodzi :lol: ) chciał mi pokazać swój sprzęt – Viagro 750 (chyba 10-letni) rzekomo w „idealnym stanie” i wszystko było fajnie, do momentu kiedy nie odpalił silnika… :lol: Mało się nie posikałem ze śmiechu… :lol: :lol: :lol: Wszystko tam dzwoniło :lol: Czyli to wcale nie prawda, że sprzęt powyżej 15 lat to grat – moja Viróweczka jest na to dowodem :-D . Pamiętaj, że to silnik jest sercem maszyny i to on musi być w dobrym stanie. To naprawy silnika generują koszty. A dobrych mechaników motocyklowych to ze świecą szukać, więc możesz trafić jak w uhma-bike…zapłacisz i nadal sprzęt będzie spierdolony :lol: . Renowacja ramy, kół, osprzętu to nie są duże koszty, a jak masz czas i zapał, to nie są to trudne rzeczy do nauczenia.Dla Twojej wiadomości:- Poler silnika (dekle po obu stronach, krawędzie żeberek cylindrów), lagów, osprzętu kierownicy i półki to koszt 500zł (może trochę więcej).- Szprychy chromowane (na podkładzie z miedzi) – 3,50 zł/szt- Centrowanie i przeszprychowanie – 100zł/koło- Chromowanie obręczy…pewnie z 200-300zł- Lakierowanie – pewnie 400zł za całość- Piaskowanie – 30-50 zł za częśćJak masz jakieś dojście, to może taniej.Poler możesz śmiało zrobić sam. Generalnie, jak chrom odchodzi to możesz położyć nowy i…będzie jak nowy :P , jak Ci coś rdzewieje/lakier odpada (np. na wachaczu, kardanie,…) to piaskujesz i lakierujesz i jest jak nowy :P . Pamiętaj – silnik, wahacze, kardan, ew. amory – lakier proszkowy, reszta możesz na mokro. Jak widzisz to są takie rzeczy, których i Ruskiego nauczysz. :-D Przy sprowadzanych maszynach, koszt rejestracji to ok. 1150zł, więc musisz to doliczyć do inwestycji. Jakby co to moja Viróweczka jest na sprzedaż ;) :- rok produkcji: 1987- pojemność: 535 cm3- przebieg: 23700...mil :D (stan na dziś)- kolor: czarny (jedno zdjęcie jest w mojej galerii prywatnej)- profesjonalnie zrobione głośne wydechy (zmieniony dolot)- cała elektryka wymieniona na nową,- wymienione amortyzatory na regulowane,- wymieniony akumulator (tydzień temu),- piórnik,- gmole,- sissibar- szybka/owiewka z 4 mocowaniami,- spacerówki też są, ale na małych gmolach, to służą mi jedynie do oceny odległości między samochodami :-) (jak się mieszczą, to się przecisnę, a w przypadku "lekkiej konfrontacji" :D to laweta ma porysowany lakier :twisted: ).Mam do niej kupionych już trochę części (bak od wersji DX – z grubym złotym napisem „Virago”, szeroka kierownica i dystanse, stelaże pod sakwy, nowy osprzęt kierownicy). Mam też nowe sakwy (Louis). Oczywiście sprzęcik cały czas jeździ i ma się dobrze :P Do tego dodaję polską instrukcję obsługi, schematy wszystkich układów oraz instrukcję serwisową (angielską) – do wyboru wersja drukowana bądź elektroniczna. Jak chcesz, to daj znać na PW to Ci wyślę więcej fotek w dziennym świetle. Cena:- stan obecny + części (+sakwy,…): 7000 zł- stan z montażem powyższych części (+sakwy,…) + poler silnika (i co się rozumie samo przez się - wymiana uszczelek przy polerowanych elementach), lagów, półki i osprzętu, regulacja zaworów i synchronizacja gaźników, wymiana szprych, cetrowanie kół, wymiana filtrów, wymiana oleju, lakierowanie całego motocykla (jednym słowem całkowity remont, bądź jak kto woli... :roll: tuning na DX'a :D ): 8000 zł ps.Na dojazdy do pracy idealny - mały (swoim Drag Starem to przez korek się nie przecisnę...a ciepło z silnika+ciepło z innych pojazdów=wiadro potu w ciuchach :-D ), głośny (jak pojechałem Hondą CBF, to niektórzy laweciarze nawet mnie nie zauważali w korku :D a Viróweczka ma taki klang, że schychać ją z kilometra - kolesie nawet jak nie chcą to się wolą przesunąć :D - chyba szkoda im słuchu :lol: :lol: ).Spalanie - ok. 5,5l, a jak lubisz zakres 140-160km to ze 6 wypije. Jeszcze raz to powiem - mój silnik ma kopa (nigdy nie był dławiony) - 160 mi się pokazało na Toruńskiej :twisted: ale wtedy to leżałem na baku, trzymałem się kurczowo kierownicy i już nawet nie reagowalem na to co się wokół mnie dzieje :D No co...odmulałem silnik :P Co do wypraw we dwoje...Hmm...Jak się ładnie przytulicie... :lol: :lol: :lol: Ja (176cm, 80kg) jechałem z bratem kulturystą (180cm, >100kg) i jakoś śmignęliśmy z Bielan na Mokotów... :-) Ale Virówka to za duża nie jest...Jak dla dwóch kransali to idealna :lol: :lol: :lol: Jak masz ok 180cm a Twoja wybranka powiedzmy 170cm, to...będzie trochę ciasno...Trzeba się wtedy przytulić - sprawdzałem - działa :D :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 Jak dla dwóch kransali to idealnaDla jednego jeszcze bardziej :-) Mogę tylko potwierdzić - motocykl praktycznie bezawaryjny, prowadzi się jak taczka, na winklach składa się pięknie (kumple jadący za mną na plastikach wywalali gały :-D ). nawet na 5 z 50km/h się super zbiera.Musiałbyś się przejechać Virago1100 :-) teraz wiem co znaczy zbierać się. Widzę że z tego tematu zrobił się niezły wątek reklamowy :lol: więc i ja się podłączę. Moja "pszczółka" 535 wersja DX też do sprzedania - rok 2000, najechane około 44tys km, gmole, spacerówki, piórnik, sakwy (duuuuże), sissybar, bagażnik, szyba, szeroka kierownica, regularnie wymieniane olej i świece. Cena - ok. 14k zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymo Opublikowano 29 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2005 I Wszystko masz napisane;dodam od siebieVirażkę zdecydowanie polecam. Wspaniała przygoda. Super moto na wznowienie nawyków i nie tylkoPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sebag73 Opublikowano 1 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2005 moze Cie zainteresuje:http://www.republika.pl/virago_seby/virago.html pozdrawiam Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fv Opublikowano 2 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2005 Na allegro jest w tej chwili (jesień '05) trochę Virago 535 w cenie do 10tys. Są to sprzęty kilkuwłaścicielowe, roczniki 92-94. Przebiegi oczywiście zmienione, więc na to nie patrzę. Czy sądzicie że:a) trudno będzie wybrać z nich taki, który nie będzie miną (kosztowne naprawy po 100km itp)b) czy 10 letni motorek służący głównie do dalekich podróży i zapewne tak właśnie jeżdżony nie będzie za bardzo zużyty?c) czy nie lepiej jednak na początek nowy sprzęt z gwarancją i tani w eksploatacji jak np. Yamaha YBR 125? W sensie kosztów eksploatacji, części i utraty wartości oczywiście. Virago bardzo, bardzo mi się podoba ale nie będę skłonny ryzykować utraty wszystkich oszczędności w razie problemów. Mam znajomego, który zna się na mechanice i mógłby obejrzeć - czy to coś zmienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartic Opublikowano 2 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2005 fv - porozmawiaj z carlosem. przyznam, że choć jego virażka jest z 87 to jest ładnie utrzymana. choć sam się czaję i rozglądam, to się nie obrażę gdy ktoś mi ją sprzątnie sprzed nosa. a na allegro nie patrzę. nie ufam rodzimemu rynkowi. wolę sprowadzić. chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaka Opublikowano 5 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 czy nie lepiej jednak na początek nowy sprzęt z gwarancją i tani w eksploatacji jak np. Yamaha YBR 125? W sensie kosztów eksploatacji, części i utraty wartości oczywiście. nowy zawsze lepszy, ale czego obniżasz poprzeczkę lepiej podnieś :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aliradas Opublikowano 10 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2005 Czesc.Niedawno właśnie zakupiłem Virage 535 i jestem zakochany. Rocznik '91, cena 7500zł (zarejestrowana), zadbana i wypieszczona + piórnik, sakwy, chromy na błotnikach, wymienione lusterka, tarcza hamulcowa, manetki, oparcie, gmole. Bak oczywiście 13,5 litra. Cudo nad cuda, mam nadzieje, że pojeżdże bezawaryjnie, ale słyszałem że Virago są mało awaryjne a 535 to już całkiem, zero wad typowych! Ja uparłem sie tylko na Virago 535 i dopiąłem swego. Znalazłem swoją piękniejszą połówke :D)Polecam, tylko szukaj cierpliwie. A jak już zakupisz, to zapraszam na wspólą przejażdżkę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszkalisz Opublikowano 11 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2005 http://aukcjewp.wp.pl/show_user_auctions.p...php?uid=3772896 polecam tego goscia ja i paru kumpli z kalisza kupilismy od niego sprzety ,mozna sie z nim dogadac i kitu nie wciska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek3578 Opublikowano 27 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2005 a moze lepiej kup Virago ale 750 :D bo jak pojezdzisz 535 to zaraz bedziesz chcial wieksza :) Ale 535 tez jest OK!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartic Opublikowano 27 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2005 właśnie przemku dopadł mnie ten problem, a jest on tym większy, im mniejszymi środkami się dysponuje :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek3578 Opublikowano 29 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 No coz na to nie ma rady :arrow: niestety :cry: Ja tez teraz chcial bym kupic cos nowszego ale... no wlasnie KASA :) Moze kiedys ...POZDRAWIAM!!! [ Dopisane: 29-11-2005, 11:16 ]:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: [ Dopisane: 29-11-2005, 11:17 ]Nie ma sie co lamac :!: i tak kupie - tylko nie wiem jeszcze kiedy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilek Opublikowano 9 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2005 Posaidam Virago kupilem za 7tyś rok 93! jestem bardzo zadowolony! jak chcesz mam namiary do gościa co sprowadza i to tanio! pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Ilek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek3578 Opublikowano 10 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2005 No to faktycznie kupiles za dobre pieniadze :) no i jeszcze jesli jestes zadowolony to super!!! ;) Jaka to Virowka?POZDRAWIAM!!! :P [ Dopisane: 10-12-2005, 23:07 ]Ps moja jest widoczna na zdjeciu i gdyby nie rozrusznik to tez jest OK ale moze w ta zime uporam sie z tym draniem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szafir Opublikowano 11 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2005 bartica prawko już zrobiłeś?bo z pół roku temu coś tam pisałeś o trzymaniu motoru pob blokiem, zabezpieczeniach ... a tu święta idą a ty dalej teoretycznie??? :-D Cytuj http://www.hdceleven.pl/index.php/pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi