Maryanek Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Witaj! Jeśli chcesz znać moje zdanie, to proponowałbym zastanowić się poważnie nad kwotą którą podałeś - i czy nie lepiej dołożyć parę groszy by kupić kask lepszej jakości. Jest takie luddyczne powiedzenie "za tanie pieniądze psi mięso jedzą" . Kaski poniżej 300 zł (do tego kupowane w sklepie z odpowiednią marżą detaliczną) są na pierwszy rzut oka ładne, ale najczęściej materiały (myślę o wewnętrznej wyściółce, zapince) są niskiej jakości. Oczywiście kask typu "otwartego". Weź teź pod uwagę czy kask posiada daszek - najlepiej znaczny. Jest on nieoceniony, gdy wypadnie Ci jechać w trasę pod słońce. Puryści powiedzą, że gogle - bez szyby. Ale też chodzi o wygodę. Ja kupiłem kask właśnie tani (około 250 zł) - zdjęcie obok i po drugim roku eksploatacji materiał zaczyna się przecierać, zapinka zardzewiała a lakier zewnętrzny jest tak delikatny, że przy ewentalnym stuknięciu odpryskuje i rysuje się. Pozdrawiam :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filon89 Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 wedlug mnie kask powinien byc odwzorowaniem wlasciciela i jego machiny no i kierowca powinien sie w nim dobze czuc ja mam dwa kaski jeden orzech na upalne dni nie ma nic lepszego niz on z okularkami (tylko taki miesci mi sie w kufrze) a jesli jest zimniej lub pada mam drogi jak na skuter bezszczekowy stosunkowo tani i z atestami ale przymierz wiele kaskow pozycz od kumpli pojezdzij w roznych i wtedy zdecyduj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerb Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Ja kupiłem kask właśnie tani (około 250 zł) - zdjęcie obok i po drugim roku eksploatacji materiał zaczyna się przecierać, zapinka zardzewiała a lakier zewnętrzny jest tak delikatny, że przy ewentalnym stuknięciu odpryskuje i rysuje się.Ten w ktorym jezdze wyglada wlasnie jak Twoj, od gory mam go juz calego porysowanego a w zyciu nie lezal na glebie tylko zawsze na czyms w miare miekkim, no i to nieszczesne zapiecie i pasek ktorego w zaden sposob nie moge dospasowac. Daszek sie przydaje, zawsze mozna troche pochylic glowe i slonce juz tak nie oslepia. W nastepnym roku na pewno zmienie go na cos konkretnego. Cytuj http://www.bikepics.com/members/cerb/ - moja stajnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonMariano Opublikowano 27 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2006 Dziękuję wszystkim forumowiczom za dobre rady...i do zobaczenia na trasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maro Opublikowano 28 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 Ja uzywam kasku Osbe Wings, lekki i wygodny, z minusow napisze ze nie moge dopasowac jakos zapiecia bo zawsze uciska mi na przelyk (musze cos z tym pokombinowac). Używam Airoha model City Fly i mam ten sam problem. Kombinowanie średnio skuteczne. Ogólnie z kasku jestem zadowolony, dobrze się dopasowuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 28 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 Dziękuję wszystkim forumowiczom za dobre rady...i do zobaczenia na trasie. Dobra , dobra, ludzie się namęczli z radami a Ty tylko " dziękuję" ? pisz szybko na co się zdecydowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonMariano Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Dobra , dobra, ludzie się namęczli z radami a Ty tylko " dziękuję" ? pisz szybko na co się zdecydowałeś. Też racja...biorę pod uwagę Caberga Rivierę w cenie 340 zł już namierzyłem sklep, ewentualnie Caberg Insider ma dodatkowo daszek i kosztuje 320 zł. Jutro pojadę poprzymierzać i jak zagra to kupię.Dzięki Wam wiem, że szyba i daszek są ważne, komfort na długiej trasie ponad wszystko...jeszcze raz ukłony...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerb Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 http://www.allegro.pl/item105806543_kaski_...owosc_2006.html - czarno-bialy jest zajebisty ! http://www.emotos.pl/index.php?d=produkt&i...bff477331ac9cab - pomaranczowy :buttrock: Wedlug mnie fajne kaski na choppera, nad lazerem sie zastanawiam i cos mi sie zdaje ze na dniach bede go mial. Cytuj http://www.bikepics.com/members/cerb/ - moja stajnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vanishing Point Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 Ja mam Airoh Fly City.Porządnie wykonany, solidny i nowoczesny.I do tego calkiem zgrabny tzn. nie wygladam w nim jakby mnie mieli z armaty wystrzelic :icon_twisted: Cena tez ludzka.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/eed08bf61340a5ab.html może taki? :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty2004 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2006 FAJOWA TA BIEDRONA ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witnia Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 A co powiecie na to??!!http://www.uhma-bike.pl/akcesoria_szczegoly.php?id=11593 mi sie podoba :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider231 Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Witajcie Potrzebuje kask na choppera wygodny i z szyba zeby mozna jechac z wieksza predkoscia bo na moim kasku 120 km to smierc w oczach wszedzie powietrze sie dostaje a chcialbym cos kupic tylko nie wiem co a wy sie na tym znacie Bardzo prosze pomozcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raf2006 Opublikowano 5 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 Czytam od kilku godzin nt. kasków i im więcej czytam tym mniej wiem. :biggrin: Nie wiem co wybrać. Kupuję właśnie Yamahę Virago 535. Jest to mój pierwszy motocyk i conajmniej jeden sezon chcę nim pojeździć. Muszę wybrać kask i tu są 2 pytania. Jaki rodzaj?I później jaki konkretnie - firma/model. Podobają mi się kaski otwarte z szybą np.: HIGHWAY 1 NX1 - w louis-ie za 59 EuroKask Airoh Bliz - w moto-akcesoria za 545 zł Motocykl kupuję przejściowy, ale kask chciałbym kupić docelowy albo przynajmniej na trochę dłużej. Jaki rodzaj doradzacie na Chopper-a i co powiecie o tych 2 modelach powyżej? PozdrawiamR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miklas Opublikowano 5 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2006 Pogadaj z Barylem. Jezdzil na virago 750 bodajze i przed chirurgia szczekowa uratowal go kask integralny, tak wiec wybor nalezy do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi