papaj91 Opublikowano 3 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia Cześć wszystkim! Niedawno dołączyłem do szczęśliwych posiadaczy prawo jazdy kat. A i przyszła pora na zakup pierwszej maszyny. Chciałbym prosić Was doświadczonych użytkowników o pomoc albo nakierowaniu w podjęciu decyzji. Moje doświadczenie z motocyklami jest zerowe, jedynie godziny wyjeżdżone podczas kursu. Jeśli chodzi o gabaryty ważę 85 kg przy 177 cm wzrostu. Motocykl miałby mi służyć do jazdy po mieście oraz jakiś tras w Polsce. Raczej na początku bez plecaka, póki nie poczuję się pewniej. Ze względu na tryb pracy, ciężko określić ile kilometrów będę robił rocznie ponieważ pół roku znajduję się poza domem. Najbardziej podobają mi się choppery, ale mój zapał dosyć szybko się ostudził jak poczytałem trochę forum. Raczej ten typ motocykla nie będzie komfortowy jeśli chodzi o trasy w Polsce nawet te nie zbyt długie i raczej nadaję się do jazdy "wokół komina". Chyba, że jestem w błędzie? Zakładam kupno motocykla na kilka sezonów, aby przedewszystkim podszkolić swoje umiejętności i sprawdzić czy zostanę w tym dłużej. Na chwilę obecną bo zapoznaniu się z różnymi tematami na forum moją uwagę przykuły: BMW F650GS Yamaha XJ6 Diversion Honda CBR650 Triumph Tiger 650 Kawasaki Versys 650 Suzuki SV650 Z wymienionych wyżej nie ukrywam, że wizualnie najbardziej podoba mi się Honda CBR650 A jeśli chodzi o choppery upatrzyłem: HD Sportster 883 Yamaha Dragstar 650 Jakieś rady dla początkującego, który z wymienionych pojazdów sprawdziłby się najbardziej w moim wypadku? Z góry dzięki za wszystkie komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 3 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia Ja bym wzial yamaha xj6 diversion.Stosunkowo wygodna wyprostowana pozycja kierownika za kiera co jest plusem przy dalszych wyjazdach.Nadgarstki nie napierdzielaja tak szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papaj91 Opublikowano 4 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia Dzięki za szybką odpowiedź. A jeśli chodzi o pojemność 650 cm3 będzie w porządku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 4 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 5 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 17 godzin temu, papaj91 napisał: Dzięki za szybką odpowiedź. A jeśli chodzi o pojemność 650 cm3 będzie w porządku? Jak powyzej kolega pisze.Jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 5 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia Jeżeli to jest Twoje pierwsze moto i początki na drodze, to kupuj coś czego Ci nie będzie żal jak pacniesz na piasku czy parkingu. Bo (niestety) pacniesz, tak sie człowiek uczy. A im droższe moto tym drożej się je naprawia. Oczywiście chyba że nie masz wielkich limitów finansowych to wtedy gratki i w drogę! 650 na początku to aż z zapasem. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 5 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia Godzinę temu, Buber napisał: 650 na początku to aż z zapasem. Jak sie to mowi.Lepiej miec ........ i nie potrzebowac , jak potrzebowac a nie miec.😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal1290 Opublikowano 5 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia Zgadzam się z Buberem 🙂 Kup używane moto. Za rok czy dwa lata będziesz wiedział co i jak i w tedy będziesz mógł sam wybrać odpowiedni model. Na pierwsze moto dobrym wyborem jest naked. I pojedziesz po mieście, na tor i w trasę. Każdy producent ma w swojej ofercie sprzęt. Osobiście jestem wielkim fanem KTM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papaj91 Opublikowano 5 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia Dzięki Wszystkim za wypowiedź w temacie. Gdy wrócę do kraju, kupię jeden z wymienionych motocykli, który akurat będzie ktoś sprzedawał w dobrym stosunku cena/kondycja i zacznę szlifować umiejętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 6 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia Jak pisali przedmówcy, jakiś używanye 500-600 a po sezonie zmienisz albo nie . Szerokości i rozwagi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papaj91 Opublikowano 3 Listopada Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada Trochę czasu minęło, ale pochwalę się zakupem. Finalnie padło na Honde CBR500R. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piasek80 Opublikowano 4 Listopada Udostępnij Opublikowano 4 Listopada Zdjęcie robione "na bulwarach" włocławskich ? 😜 A moto bardzo fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m07m10 Opublikowano 4 Listopada Udostępnij Opublikowano 4 Listopada I jakie wrażenia z jazdy na pierwszym motocyklu i z jazdy w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papaj91 Opublikowano 5 Listopada Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 20 hours ago, Piasek80 said: Zdjęcie robione "na bulwarach" włocławskich ? 😜 A moto bardzo fajne. Tak, to Włocławskie Bulwary 😉 Dzięki! 16 hours ago, m07m10 said: I jakie wrażenia z jazdy na pierwszym motocyklu i z jazdy w ogóle? Jeździ się super, udało się jeszcze trochę kilometrów zrobić na koniec sezonu. Tylko trzeba trzymać łeb na karku, póki jeszcze umiejętnosci są jakie są. W nowym sezonie planuję jazdy doszkalające. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m07m10 Opublikowano 5 Listopada Udostępnij Opublikowano 5 Listopada A co Cię zaskoczyło w jeździe na motocyklu? Co Ci się podoba, a co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi