kawu8 Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Witaj firma LARSON ma na pewno wpisz w google i znajdziesz! :buttrock: Wielkie dzięki Tomasz!! :icon_exclaim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edart Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 (edytowane) Hej , witam wszystkich - z radością dołączam się do was - wreszcie po roku poszukiwań wreszcie zdecydowałem i się zakupiłem na własność VN 750 z 94 r wersja otwarta ; jeszcze nie zdążyłem przeczytać wszystkich postów - więc pytał będę później szerokości Edytowane 22 Lutego 2010 przez edart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edward46 Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Witam VN-owcy..Ja sam robię gmole do mojego VN.Obecnie zrobiłem wymiary i rysunek techniczny.teraz zrobię model w skali 1/1.zobaczę jak to wygląda i sie prezentuje wzrokowo ,ewentualnie jakieś korekty w wymiarach i dopiero zrobię z polerowanej nierdzewki .jak zrobię i zamontuję to wrzucę zdjęcia.Może ktoś wie gdzie można kupić uszczelniacze przeciwpyłowe czy jak to nazwać pierścienie zgarniające pył na lagi do VN 750 .Wymieniłem oryngi a zgarniające pył uszczelniacze zostawiłem stare-trochę popękane-obszukałem niby wszędzie na necie i już nie mam pomysłu.Pozdro Nierdzewka nie jest najleprzym materiałem na gmole - w trakcie gięcia spłaszcza sie trochę. Tylko rura bezszwowa/gazowa/ czarna, odpowiedniej grubości ścianki i po wygieciu oddana do chromu. Tak robią solidni rzemieślnicy. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śledź Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Dziękuję za pomoc. Może się skuszę na te gmole z allegro. Do zobaczenia na trasie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WĄSKI 1 Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Hej, witam . Śmigałem kilka lat na VN750 . Naprawę prawdziwy chopper, ma swój styl. Wał, chłodnica,niskie osadzenie,długi widelec,podwójna tarcza. No i serducho- znane ze swej długowieczności- mocne, prawie 70 ,,kucy'' . Ej, bo się rozpłacze ;) , został mi tylko zapasowy gaznik . Był dość ciekawie ubrany . Nieraz na zlotach zdobywał za wygląd jakiegoś browca ;) No ale przytyło się troszkę i trzeba było zmienić na odrobinkę większy . Gdybyście chcieli zerknąć jak wyglądał, jest na NK ( Mariusz Konopiński Kłodawa/Poznań ) Została mi też serwisówka . Sorki że tak się wpakowałem ale to te wspomnienia z VNa . Fajny moto , fajni ludzie. Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starszy Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Hej, witam . Śmigałem kilka lat na VN750 . Naprawę prawdziwy chopper, ma swój styl. Sorki że tak się wpakowałem ale to te wspomnienia z VNa . Fajny moto , fajni ludzie. Pozdrowionka. - MIŁO ! - DZIĘKI ! - SZEROKOŚCI w nowym.......! ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY 1 Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Witam Was koledzy:) Już niedługo wyjedziemy na drogi a mi pozostał problem z poprzedniego sezonu:( Lekko obcierała mi opona o obudowę kardana więc wymieniłem ją na nową bo myślałem że te tarcia to to,że opona stara i krzywa.Założyłem nową o takich samych rozmiarach 170/80 i jest jeszcze gorzej :( Jakie wy macie wymiary w swoich VN ? Łysy :) Hej:) Koledzy jakie Wy macie rozmiary tylnej opony w swoich VN? Ja założyłem 170/80 i obciera mi o obudowę wału kardana :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edart Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Wąski - jeśli została ci serwisówka to może chcesz się jej pozbyć? byłbym chętny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek_VN Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 (edytowane) Hej:) Koledzy jakie Wy macie rozmiary tylnej opony w swoich VN? Ja założyłem 170/80 i obciera mi o obudowę wału kardana :( Chyba za szeroka, przykład: 2000 Kawasaki Vulcan 750 Tire Front 100/90-19 [przód ] Tire Rear [ tył ] 150/90-15 Tu masz rozmiary opon z wszystkich roczników VN750 [ takie same rozmiary ] http://www.totalmotorcycle.com/motorcycles...asaki-index.htm Edytowane 25 Lutego 2010 przez mirek_VN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁYSY 1 Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Dzięki Mirek :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek_VN Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Dzięki Mirek :) Jak nie masz manuala to Ci mogę podać link do pobrania. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1 Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Wąski - jeśli została ci serwisówka to może chcesz się jej pozbyć? byłbym chętny Podaję jeszcze raz linka do serwisówki: http://www.mediafire.com/?yydmzmwwjtr Co do opon- ja mam założoną 170/80 Pirelli Route i nie ma żadnych problemów. Prześwit między wałem a oponą około 1,5cm i z drugiej strony od blokady hamulca podobnie. Popatrz na tą symetrię. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WĄSKI 1 Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 (edytowane) Wąski - jeśli została ci serwisówka to może chcesz się jej pozbyć? byłbym chętny [/quote Cześć , ponieważ ,,troszkę grzebie'' w motocyklach wszystkie serwisówki mam wydrukowane i oprawione w formie segregatora (dawno temu jak zaczynałem, laptop w garażu był marzeniem) ale mam na 100% wersję na CD . Podaj jakiś kontakt , może tel. - zadzwonię . Łysy , na bank masz coś z symetrią ( żle wycentrowane koło lub odpukać krzywa rama, przestawiony silnik) Nie leżałeś na nim ? lub poprzednik? - znasz historię swojego VN a . Sprawdż przekątne (w stałych punktach) 170/80 chodzi z ponad cm. luzem. Obie moje Kawki na takich chodziły i też miałem nowe ,,glany''. Edytowane 25 Lutego 2010 przez WĄSKI 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edart Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 czy ktos może wie gdzie moża w Krakowie lub na południe od Krakowa wypożyczyć przyczepkę /lawetkę na motór? będę wdzięczny za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 zazwyczaj w salonach, np. rider kiedyś pożyczał - nie wiem, jak obecnie. AFAIR również na statoilu którymś w krakowie mieli motocyklową. więcej informacji powinno być w dziale warsztaty, salony oraz co, jak kupić jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi