Qadrat Opublikowano 18 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 Im bliżej 40-stki tym głupsze pomysły przychodzą do głowy. Po blisko 25 latach spędzonych na motocyklach w końcu zapragnąłem skutera. Co prawda jeździłem ostatnio trochę na SYM Citycom 300 mojego brata ale dość długo wzbraniałem się przed własnym skuterem. No i nadszedł dzień 17 czerwca 2022, pojechałem obejrzeć Hondę SH300i, 2014r, była w świetnym stanie, na liczniku 49 000 km, do 48 000 km dosłownie wszystko robione w ASO Hondy. No i kupiłem. Jak ktoś zapyta "czy warto?". Warto! Prowadzi się jak po sznurku, świetna dynamika w mieście, świetna kultura pracy, spalanie 3,5 litra, wygodny. Co prawda pod siedzenie nie wchodzi kask integralny ale do kufra już tak. Jest wtrysk, jest ABS, jest CBS, są grzane manetki i szyba. No jak na razie jestem zachwycony tym sprzętem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 18 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2022 29 minut temu, Qadrat napisał: Im bliżej 40-stki tym głupsze pomysły przychodzą do głowy. Po blisko 25 latach spędzonych na motocyklach w końcu zapragnąłem skutera. Co prawda jeździłem ostatnio trochę na SYM Citycom 300 mojego brata ale dość długo wzbraniałem się przed własnym skuterem. No i nadszedł dzień 17 czerwca 2022, pojechałem obejrzeć Hondę SH300i, 2014r, była w świetnym stanie, na liczniku 49 000 km, do 48 000 km dosłownie wszystko robione w ASO Hondy. No i kupiłem. Jak ktoś zapyta "czy warto?". Warto! Prowadzi się jak po sznurku, świetna dynamika w mieście, świetna kultura pracy, spalanie 3,5 litra, wygodny. Co prawda pod siedzenie nie wchodzi kask integralny ale do kufra już tak. Jest wtrysk, jest ABS, jest CBS, są grzane manetki i szyba. No jak na razie jestem zachwycony tym sprzętem. 00:25 / 01:00 LIVE An error occurred. Please try again later Tap to unmute Learn more Advertisement Pogratulowac odwagi ! Ale jak niema wodotrysku to LIPA Panie, LIPA ! 🤣 🙂 Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piasek80 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 Fajne to. Za mną też coraz bardziej chodzi właśnie przesiadka na coś podobnego. Jakieś 300-500cm3 w maxi skuterze, z wielką szybą, osłonami i automatem. Coby można było wskoczyć w t-shircie i walnąć kółeczko 30km w ciepłe popołudnie bez tego pakowania się w skóry, pełne kaski i buciory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 21 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 20 minut temu, Piasek80 napisał: Fajne to. Za mną też coraz bardziej chodzi właśnie przesiadka na coś podobnego. Jakieś 300-500cm3 w maxi skuterze, z wielką szybą, osłonami i automatem. Coby można było wskoczyć w t-shircie i walnąć kółeczko 30km w ciepłe popołudnie bez tego pakowania się w skóry, pełne kaski i buciory. Dokładnie taki był mój zamysł. Sprzęt na miasto, który coś tam dynamiki będzie miał i jak będę na nim jechał w dżinsach i adidaskach to nie będzie wstydu. Celowałem w Beverly 500 / Scarabeo 500 żeby czasem zaskoczyć spod świateł niejedną osobówkę no ale w okolicy żadnego ładnego nie było a nie mam czasu na wycieczki po kraju. Odrzuciłem też sprzęty pokroju Burgmana 650 bo to są jednak bydlaki krążowniki z gabarytami Goldwinga, nie na moje potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 He he tez zaczynam sie zastanawiać na Skuterkiem ……Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 🤔 a juz myslalem ze jestem "jedynym" z takim zamiarem 😄.Ja celuje w kierunku nie docenionego Kymco np.Downtown 350i albo Ak 550 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 21 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 16 minut temu, Taurus 61 napisał: Ja celuje w kierunku nie docenionego Kymco np.Downtown 350i albo Ak 550 Czy ja wiem, czy takie niedocenione? U nas akurat Kymco jest dość rozpoznawalne i ludzie się tego nie boją, w Łodzi np. dealerem Kymco jest dealer samochodów BMW 🙂 Ja to się dziwię, że w Polsce tak bardzo niedoceniana jest marka SYM, chyba największy producent skuterów na świecie. Mają naprawdę świetne skutery czy maxiskutery, jakościowo bardzo wysoka półka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 bry, a ja nie wiem, czy tak "odbija". miałem w pewnym okresie 2 motocykle i skuter, najczęściej jeżdżony był właśnie ten kibelek - robił za woła roboczego do roboty, woził zakupy. miło wspominam, jak wróci zapotrzebowanie na dojazdy do biura to pewnie znów poszukam jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoivan Opublikowano 21 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 Im człowiek starszy tym częściej na sedesie siedzi. 😜 Gratulacje.👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 W dniu 21.06.2022 o 12:05, Qadrat napisał: 🙂 Ja to się dziwię, że w Polsce tak bardzo niedoceniana jest marka SYM W DE,A,NL na drogach tez tego nie widzialem.🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 25 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 Gdyby kogoś interesowało: - da się tym skuterem zrobić 300 km jednego dnia z jedną 10 minutową przerwą na picie i tyłek ani plecy nie bolą - trasa Łódź - Włocławek - Płock - Łódź spalanie 2,8 litra z szoferem 100 kg i prędkościami przelotowymi na poziomie 100 km/h - na jednym tankowaniu bez problemu idzie zrobić 250 km (zbiornik ma 9 litrów) 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 26 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2022 (edytowane) parę lat temu miałem podobne rozterki i kupiłem versity 300. miłość nie trwała długo 😄 w gacie można się ubrać również na motocykl 😛. sa i normalne motocykle, które palą ok. 3l./100km. z resztą takowy sobie w tym roku sprawiłem ... i również romans okazał się być przelotny 😄 bo właśnie go wystawiam 😛 Edytowane 26 Lipca 2022 przez konrad1f Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi