drgaorPL Opublikowano 18 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2022 Wrzucę jutro Szybkie pytanie jaki polecacie silikon do złożenia pokrywy sprzęgła i miski olejowej bo tam nie ma uszczelek jest uszczelka tylko pod alternator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drgaorPL Opublikowano 24 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Panowie pomóżcie jak to wykręcić podgrzewałem i kluczem i obcegami na różne sposoby i ani drgnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 24 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 7 minut temu, drgaorPL napisał: Panowie pomóżcie jak to wykręcić podgrzewałem i kluczem i obcegami na różne sposoby i ani drgnie Po pierwsze to tylko to okopciłeś a nie nagrzałeś, po drugie idziesz po najmniejszej liniii oporu a tu wypada zdemontować kolektor aby być bardziej operatywnym. Dobra żaba i porządny palnik albo naspawać nakrętkę (bo jest do czego) a wtedy i się nagrzeje i odkręcić. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drgaorPL Opublikowano 24 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 A można tak rozgrzać aż do czerwoności silnikowi się nic tam nie stanie złego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 24 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 napiszę powtórnie: W dniu 18.01.2022 o 20:09, grizzli napisał: Tam jest z pewnością zwykły, prawy gwint. Znajdz kogoś, kto ma tiga i potrafi dobrze nim operować. Na wystającą część niech nakręci nakrętkę, zespawa ją ze szpilką, i jak straci czerwony kolor, spróbuje ją wykręcić. Masz wtedy dwa w jednym-wysoką temperaturę i napęd na klucz do odkręcenia. Powinna puścić, choć nie musi. Jeśli tą metodą nie da rady, pozostaje odwiert. Podpowiem wtedy, w jaki sposób i jakimi wiertłami. Po co kombinujesz, skoro dostajesz na tacy sprawdzone sposoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 24 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Podczas dospawania nakretki nagrzeje sie glownie sruba i aluminium dookola niej, a ze ma wiekszy wspoczynnik rozszerzalnosci niz stal to powinno puscic. Oczywisci zdjecie wydechu do tego jest konieczne. Do pokryw silnika zaden silicon tylko szczeliwo np Wurth do silnikow. Dobre oczyszczenie pokryw jest podstawa, szczeliwa nakladasz b.cienka warstwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drgaorPL Opublikowano 24 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 Okej fajnie tylko nie mam nikogo w pobliżu z tigiem sam mam spawarke ale to na elektrode A taka nie będzie dlatego pytam czy za pomocą palnika i żaby powinna puścić ta śruba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 24 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2022 55 minut temu, drgaorPL napisał: Okej fajnie tylko nie mam nikogo w pobliżu z tigiem sam mam spawarke ale to na elektrode A taka nie będzie dlatego pytam czy za pomocą palnika i żaby powinna puścić ta śruba Poszukaj, to się opłaci. Jeśli nie wykręcisz w ten sposób, będziesz miał potężny problem z usunięciem tej szpilki. To ma być dobrze przyspawane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drgaorPL Opublikowano 9 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 Panowie zauważyłem że łańcuch pompy oleju jest dość luźny i zębatka ta za koszem sprzegłowym też jak by miała luz czy tak ma być ? Jeśli nie jak to wymienić trzeba ściągać kosz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drgaorPL Opublikowano 18 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2022 Panowie wymieniony napinacz rozrządu na nowy,łańcuch rozrządu również nowy, wyregulowane luzy zaworowe, wyczyszczony i nasączony filtr powietrza i tak dalej trochę dziwnie chodzi.Wymieniłem również olej oraz filtr oleju na nowy nie zauważyłem żeby pobierała olej pali raczej normalnie co o tym sądzicie jest się czym przejmować niżej filmik dodam że już trochę na niej pojeździłem i mocy jej nie brakuje.https://youtube.com/watch?v=lc9WQlISl20&feature=share Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 18 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2022 Wolne obroty nie sa zupelnie rowne i cos tam dalej stuka, mierzyles luzy zaworowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drgaorPL Opublikowano 18 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2022 Wiem tylko że wyregulowane ale czy były mierzone raczej nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonaszko Opublikowano 18 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2022 Czy robiłeś synchronizację? Miałem podobnie w innym moto. Wydawało się ze coś właśnie wali i rozrząd do wymiany. Po synchronizacji jak ręką odjął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 18 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2022 Jezeli wyregulowane to i mierzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drgaorPL Opublikowano 18 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2022 No panowie a kosz sprzegłowy może tak pukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi