Tommo Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 16 godzin temu, Adam M. napisał: Z druga czescia posta sie zgadzam, bo nigdy nie kupowalbym nowego motocykla, dla mnie to czyste wyrzucenie pieniadzy przez okno. 🙂 A ja tego kompletnie nie rozumiem. Nie wywalasz pieniędzy, bo wyjeżdżasz z salonu nowym motocyklem. Jak kogoś nie stać na nowy, kupuje używany. Schemat znany i banalny życiowo. Chyba że ktoś szuka modelu już nie produkowanego, ale to inna historia. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 (edytowane) 2 hours ago, Motojanowski said: Dobrym pomysłem jest poproszenie o pomoc jakiegoś sklepu motoryzacyjnego np. [spam usunięty] To jest akurat wyjątkowo chu*owy pomysł. Autor szuka motocykla, a nie skarpetek czy dętki do moto. Edytowane 19 Września 2021 przez jeszua spam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 (edytowane) 2 hours ago, Motojanowski said: Dobrym pomysłem jest poproszenie o pomoc jakiegoś sklepu motoryzacyjnego np. [spam usunięty] Czy tylko mi się wydaje czy ostatnio jest tu wysyp coraz bardziej "inteligentnego" 😉 marketingu ?? Coraz częściej pojawiają się wpisy z kont pozakładanych dwa czy więcej lat temu z zerowym stanem postów" ale za to wrzucające linki do jakiegoś sklepu Edytowane 19 Września 2021 przez jeszua spam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian85 Opublikowano 20 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 (edytowane) 22 godziny temu, Tommo napisał: A ja tego kompletnie nie rozumiem. [..] Jak kogoś nie stać na nowy, kupuje używany. W dzisiejszym świecie "konsumpcjonizmu" to już nie wiadomo kogo na co stać - ludzie toną w długach, ale jeżdżą nowymi autami i żyją w fajnych domach. ; ) Może Ci się wydawać, że Cię stać - a stać może Cię tylko na kredyt albo leasing. Mam dobry przykład w dalekiej rodzinie (trzecia woda po kisielu), gdzie pewien Pan i pewna Pani, wraz z dzieciakami, wiedli wspaniałe życie (duża firma, zagraniczne kontrakty), a później okazało się, że mają kilka milionów długów, komornik na nich usiadł, zlicytował chatę, leasingodawcy odebrali im auta (a wozy były tylko dobrych marek, BMW itd). Ostatecznie mają wynajmowane mieszkanie i został im się Fiat... i historia córki, która powiedziała mamie, żeby nie podjeżdżała autem pod samą szkołę, bo się wstydziła z takiego wysiadać. Jak to mawiał mój wujek - "Jest dobrze, póki jest dobrze". Edytowane 20 Września 2021 przez Damian85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIKE_G Opublikowano 20 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 Z leasingiem się zgadzam...propozycje AC na wypasie mega są i taka taż cena...dobrze Kolega prawi...niemniej jednak dla mnie nowa to nie jest nówka sztuka....raczej tzw markowy komis salonowy...używka ale bez ściemy i ogarnięta w serwisie...zresztą nie będę spieszył się z wymianą min 5lat ma mi to moto starczyć. I tak jak pisałem nie będę się bawił w drugiego Marqueza czy Rossi tylko moto które zawiezie mnie do pracy, na przejażdżkę po okolicy, a jednocześnie bd na tyle duże żebym nie wyglądał jak na psie i nie czaił się do wyprzedzania tira jak do mission impossible jak to było na 125. Lwg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 21 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 18 godzin temu, Damian85 napisał: W dzisiejszym świecie "konsumpcjonizmu" to już nie wiadomo kogo na co stać - ludzie toną w długach, ale jeżdżą nowymi autami i żyją w fajnych domach. ; ) Może Ci się wydawać, że Cię stać - a stać może Cię tylko na kredyt albo leasing. Mam dobry przykład w dalekiej rodzinie (trzecia woda po kisielu), gdzie pewien Pan i pewna Pani, wraz z dzieciakami, wiedli wspaniałe życie (duża firma, zagraniczne kontrakty), a później okazało się, że mają kilka milionów długów, komornik na nich usiadł, zlicytował chatę, leasingodawcy odebrali im auta (a wozy były tylko dobrych marek, BMW itd). Ostatecznie mają wynajmowane mieszkanie i został im się Fiat... i historia córki, która powiedziała mamie, żeby nie podjeżdżała autem pod samą szkołę, bo się wstydziła z takiego wysiadać. Video Player is loading. Play Video Play Unmute Loaded: 5.36% Current Time 0:00 / Duration 1:00 Open quality selector menu Fullscreen This is a modal window. Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window. TextColorWhiteBlackRedGreenBlueYellowMagentaCyanTransparencyOpaqueSemi-Transparent BackgroundColorBlackWhiteRedGreenBlueYellowMagentaCyanTransparencyOpaqueSemi-TransparentTransparent WindowColorBlackWhiteRedGreenBlueYellowMagentaCyanTransparencyTransparentSemi-TransparentOpaque Font Size50%75%100%125%150%175%200%300%400%Text Edge StyleNoneRaisedDepressedUniformDropshadowFont FamilyProportional Sans-SerifMonospace Sans-SerifProportional SerifMonospace SerifCasualScriptSmall Caps Reset restore all settings to the default valuesDone Close Modal Dialog End of dialog window. + Advertisement: 0:07 + Ads by optAd360 Jak to mawiał mój wujek - "Jest dobrze, póki jest dobrze". To o czym piszesz nie ma żadnego związku z tym czy kupujesz nowy czy używany sprzęt. Można równie spektakularne wpaść w otchłań zadłużenia kupując używany pojazd a nawet jeszcze mocniej bo ryzyko kosztów napraw dochodzi. Wiem jak do mnie teraz przyjeżdżają młodzi ludzie na dorobku, którzy dźwigają na plerach koszt fanaberii w postaci A8, BMW z dużym silnikiem etc. i nie maja na podstawowe naprawy. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artu3131 Opublikowano 21 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 Masz rację.Można kupić nowe auto miejskie z salonu za 43 tys i jeździć nim 10 lat wymieniają tylko materiały i części eksploatacyjne.Można też kupić 10 letnie Audi 3.0 za 70 tys i na start za wymianę rozrządu zapłacić 7 tys.Co kto lubi.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIKE_G Opublikowano 1 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Witam po dłuższej przerwie. Udało mi się kupić nc750x manual 2017. Od pierwszego właściciela, który kupił ją w salonie. Moto mega zadbane, dostałem csky plik faktur z ASO serwis na oryginalnych częściach. Jest już zimowanie ake udało mi się zrobić krótka trasę przed zimą. To był super wybór jestem zadowolony. Już wiem że za 3 sezony zmienię ją na nową Honda NT1100. Teraz czekam na wiosnę i śmigamy. Pojadę tez na tor Poznań trochę poćwiczyć w porządnej technice jazdy. Dziękuję Kolegom za rady i zainteresowanie tematem. LwG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi