BASSRIDE Opublikowano 11 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2004 Nie da sie ukryć, że zima idzie.Na allegro pojawił sie gość, który oferuje opony z powkręcanymi śrubami. Czy macie jakieś swoje patenty na zrobienie takiej opony? Czy robi się tak z obydwiema czy tylko w przodem lub tyłem?Dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 11 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2004 ja niestety tylko mam patenty do roweru , sam mysle jak to przenies na opone z kostka :mrgreen: :D WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 11 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2004 z tym z allegro dajcie sobie spokoj - o ile pamietam cena na aukcji jest 300zł :D .... ja wam zrobie za 150 :Da tak na serio to nic trudnego. wystarczy dorwać gdzies jakas starą opone najlepiej w klubie motocrossowym, i od spodu sie daje śrube ze stożkowym łbem a od zewnątrz jedna podkładka i dwie zakontrowane nakrętki. i tak na każdej kostce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASSRIDE Opublikowano 11 Października 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2004 a ile mniej wiecej centymetrów ma taka śruba wystawać z opony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 11 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2004 oj nie mam pojecia. pewnie zależy od rodzaju i głębokosci sniegu, no ale wiadomo, nikt nie bedzie robił 5 kompletów opon na różny śnieg :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bucyk Opublikowano 11 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2004 O takim patencie nigdy jeszcze nie słyszałem!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas Enduro Opublikowano 13 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2004 Hmm Ciekawe :banghead:Możesz dać linka tej aukcji jeśli się jeszczenie skończyła?? A zresztą co za problem zdjąc oponę i powkręcać od środka śruby?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 13 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2004 O takim patencie nigdy jeszcze nie słyszałem!!! Do :przyrodzenia: ! A kogo to obchodzi?! A zresztą co za problem zdjąc oponę i powkręcać od środka śruby?? Nie sztuka jest je powkrecac w opone, sztuka jest je powkrecac tak, aby nie przebily detki. i od spodu sie daje śrube ze stożkowym łbem a od zewnątrz jedna podkładka i dwie zakontrowane nakrętki.i tu mam watpliwosci ... nie peknie detka? Ma ktos moza jakies foto owego patentu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 13 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2004 i tu mam watpliwosci ... nie peknie detka? Ma ktos moza jakies foto owego patentu?no ja dlatego sobie wymyslilem zeby dać śruby o stożkowych łbach które sie schowają w opone, a dodatkowo okleić całą opone od wewnątrz taśmą izolacyjną tak żeby przykryła łby śrub i ochroniła dętke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 13 Października 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 13 Października 2004 W sumie wiele racji, ale jest jeszcze kwestia odpowiedniego rozłożenia kolców. Generalnie nie wkręca się w każdą kostkę, tylko w wybrane, alby otrzymać optymalny układ zapewniający maksymalną przyczepność. Musiałbym poszperać i poszukać danych jak to się robi dokładnie, bo 2 lata temu zrobiliśmy takie na zimę opony z kolegą do jego 520. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadi0 Opublikowano 21 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2004 Ja czytałem w Motocyklu w dodatku o skuterach że bierze się opone wbija sie śruby od spodu podkłada się pod spód kawałek starej opony pod łebki śrub tak żeby nie przebiło dętki ;) i całość pompuje sie do 3 admosfer :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pucek Opublikowano 22 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2004 Hmmm... a ja widziałem u gościa handlującego używanymi oponami opony z seryjnie montowanymi kolcami na zime :) Były to opony do crossow (19 cali)!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadi0 Opublikowano 22 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2004 A nie wiesz czasem ile za nie chciał?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pucek Opublikowano 22 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2004 Nie pamietam :? Napewno nie więcej niż 100zł (to były uzywane opony)!!! Jak komuś zależy to moge zapytać tego gościa o takie opony (wkoncu też motocyklista - jeździ na wr400) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 22 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2004 tu macie profesjonalne opony mitasa na lód/śnieghttp://www.cgs.cz/design/produkty/pneu/434WINTEd.jpg -przódhttp://www.cgs.cz/design/produkty/pneu/744d.jpg -tyłi na takich gumach mozna smigac, tylko pewnie kosztują z 500zł za sztuke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi