F.I.P. Berek Opublikowano 17 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 (edytowane) Namalowałem jakiś czas temu. Technika - olej na twardej płycie pilśniowej - klasycznie: pędzlem... Edytowane 17 Października 2020 przez F.I.P. Berek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F.I.P. Berek Opublikowano 18 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 18 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Po prostu dusza artystyczna, stad te motocykle wygladaja tak a nie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F.I.P. Berek Opublikowano 18 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baza Opublikowano 18 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Stary. Mega to wygląda. Myślałem że to fotografie. Brawo. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F.I.P. Berek Opublikowano 18 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2020 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natalia Cattiva Opublikowano 19 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2020 Masz Pan talent.. Chapeau bas ! Cytuj Non è forte chi non cade mai, ma chi cade e si rialza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F.I.P. Berek Opublikowano 19 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes85 Opublikowano 7 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 Efekt super, wyglądają jak plakaty z dawnych lat. Malowaleś bezpośrednio na płycie ? Niektóre mają efekt sitodruku 😊 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F.I.P. Berek Opublikowano 7 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 Malowałem na tylnej (chropowatej) stronie płyty po uprzednim zagruntowaniu emulsją. Prawdopodobnie efekt sitodruku na zdjęciach wynika z tego, że światło uwypukliło strukturę chropowatości. Generalnie malowało się dość ciężko i zrezygnowałem z malowania na płycie. Jeszcze jeden z tamtego okresu... Potem standardowo na płótnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 7 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 Berek sprzedajesz swoje dzieła? Interesowałyby mnie motywy motocyklowe. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes85 Opublikowano 7 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 Efekty super 🙂 każdy ma swój styl u Ciebie jest charakterystyczny. Podziwiam portrety to jedyna rzecz której nie potrafię narysowac/namalować ale wiem że to wyższą szkoła jazdy. Ja głównie węgiel, ołówek,akwarele...na kolejne zawsze czasu brakowało albo bardziej cierpliwości..😉 Z drugiej strony olejne można długo poprawiać 🙃 A poradzisz czym zagruntować plastik typu plexe? Czy farby do plastików tylko w sprey występują? Orientujesz się może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natalia Cattiva Opublikowano 7 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 (edytowane) 4 godziny temu, F.I.P. Berek napisał: Jest i S&S .. 🙂 Edytowane 7 Listopada 2020 przez Natalia Cattiva Cytuj Non è forte chi non cade mai, ma chi cade e si rialza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F.I.P. Berek Opublikowano 7 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 (edytowane) Tommo... dzieła to za duże słowo - jakiś tam poziom rzemiosła pewnie udało się osiągnąć. Był okres, kiedy trochę malowałem kopii na zamówienie. M.in. kopia obrazu Wojciecha Siudmaka wisi w hotelu SPA w Szwajcarii, a druga w Paryżu ( muszę odnaleźć twardy dysk gdzie mam je zapisane ). Ale wracając do Twojego pytania - generalnie tak - ale nie było moim zamiarem prowadzenie jakiejś komercyjnej działalności na forum, więc jeśli jesteś zainteresowany to poproszę o prywatną wiadomość. Malując kopie - zrobiłem to również dla siebie - obraz Alfonsa Keifera po prostu mi się podobał zatem namalowałem na własny użytek - wisi w sypialni ( zdjęcie nr 1 - ...co prawda nie skończony w 100%). Skopiowałem jeden z obrazów Beksińskiego... A potem, żeby pogłębić depresyjny nastrój domalowałem swój autoportret 😱. Generalnie mam trochę obrazów w domu - od wejścia poczynając (zdjęcie nr 2). Agnes... Dawno temu głównie ołówek (m.in. Boris Vallejo), ale poszły w świat... Nie mam rozeznania na polskim rynku, ale liczę, że są analogiczne produkty - w Holandii w marketach budowlanych dostępne są podkłady ftalowe do twardych plastików i PCV ( w puszkach - pod pędzel lub wałek ). Do plexiglasu pod farby olejne powinno się dobrze sprawdzić (plexi zmatować papierem ściernym przed położeniem podkładu). Dobry S&S nie jest zły 😉 Edytowane 7 Listopada 2020 przez F.I.P. Berek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes85 Opublikowano 7 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 Dzięki za podpowiedź 😉 Lekkiego i finezyjnego pędzla...jakkolwiek to zabrzmiało 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi