TOBIKK Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 (edytowane) Witam kilka miesięcy temu kupiłem skuter Peugeot Looxor 90cm3. Problem tkwi w tym że niestety tylne koło się nie obraca ani nie można go zdjąć i nie wiem co poczynić w tej sprawie aby odblokować je. Prosiłbym o pomoc. Ps: Jestem nowym na tym forum jeśli zrobiłem jakiś błąd to prosiłbym o wyrozumiałość. Edytowane 2 Kwietnia 2020 przez TOBIKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Jezeli jest tam hamulec tarczowy to spuszczasz cisnienie odpowietrznikiem i sprawdzasz czy kolo zaczyna sie obracac. Jesli tak to rozpinasz lancuch, wykrecasz os z dystansami i wyjmujesz pamietajac kolejnosc zalozenia dystansow ( jesli sa, ale zwykle sa ) i wyjmujesz kolo. Jesli nie to starasz sie sprawdzic co jeszcze moze trzymac - np sama oska mogla przyrdzewiec do lozysk. Jesli jest tam hamulec bebnowy to dluzsza zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOBIKK Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 (edytowane) Jest tam bębnowy, ale podejrzewam że to może być wina wyłącznie zardzewiałej ośki ponieważ z tego co mówił ostatni właściciel to skuter stał na dworzu ponieważ nie palił i w między czasie koło się zablokowało Edytowane 4 Kwietnia 2020 przez TOBIKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Trzeba grzać palnikiem Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Spróbuj poruszać dźwignią rozpieraka szczęk. Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Jezeli jest hamulec bebnowy to czy ma okienko w bebnie dajace dostep do regulacji rozpieraka szczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOBIKK Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Temat uważam za zamknięty ponieważ poprzedni właściciel coś musiał majstrować przy hamulcach i tak pokombinował że je zablokował. Następnie wystarczyło linką poruszać i hamulce się odblokowały razem z kołem. Szkoda że to wcześniej mi nie wpadło do głowy ,ale tak czy inaczej dziękuje wam za wszelaką pomoc 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarenty Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Godzinę temu, TOBIKK napisał: Temat uważam za zamknięty ponieważ poprzedni właściciel coś musiał majstrować przy hamulcach i tak pokombinował że je zablokował... Myślę, że nie powinieneś uważać, że jest po temacie. Hamulec pewnie zablokował się z powodu nagromadzonego brudu, rdzy i braku obsługi. Napraw to jeżeli nie chcesz aby temat powracał. Poza tym to hamulec. Powinien być sprawny na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOBIKK Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 35 minut temu, jarenty napisał: Myślę, że nie powinieneś uważać, że jest po temacie. Hamulec pewnie zablokował się z powodu nagromadzonego brudu, rdzy i braku obsługi. Napraw to jeżeli nie chcesz aby temat powracał. Poza tym to hamulec. Powinien być sprawny na 100% Tak i też zrobiłem w środku był nieprawdopodobny syf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Caly mechanizm dzwigni rozpierajacych ( jezeli sa powinien byc przesmarowany jak rowniez ich rpowadzenia w tarczy hamulcowej. Mam nadzieje ze to zrobiles. Smaru nie moze byc za duzo zeby nie skapywal na szczeki. Mam nadzueje ze lozyska kola tez sprawdzules. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi