Tommo Opublikowano 9 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Wg. Mnie stoi na panewce. Jakby oparł się na zaworze albo obce ciało w cylindrze dało by się ruszyć w druga stronę. Ktoś się nim nie bawił wcześniej bez wiedzy wlasciciela? Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Małkiewicz Opublikowano 9 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Być może panewka,nikt bez mojej wiedzy i zgody nie dotyka mojego motoru,to jest moje oczko, nigdy nie był gazowany, zawsze spokojna jazda, maksymalnie 140km/H i to nie zawsze, motocykl stoi w garażu, przykryty pokrowcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 9 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Tak sobie myślę, że trzeba by zajrzeć do silnika od strony rozrusznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Małkiewicz Opublikowano 9 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 17 minut temu, grizzli napisał: Tak sobie myślę, że trzeba by zajrzeć do silnika od strony rozrusznika. tam jest tylko zębatka, kręci się tylko w jedną stronę 8 godzin temu, Paweł Małkiewicz napisał: Pomocy!!! Zablokowało silnik w yamaha xj 600 51j z 89 roku w trakcie odpalania, myślałem że to wina akumlatora, ale nie, wyjąłem rozrusznik z motoru, sprawdziłem na stole, podpiąłem na krótko, kręci bardzo dobrze, wyjąłem świece, wcisnąłem bieg i nie da się ruszyć tylnym kołem, jest zablokowane, pomocy!!! Dodam że moja Yamaha ma 44 tyś km przebiegu i nigdy nic się nie działo, odpalała od strzała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 9 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Spróbuj takiego układu - wbij bieg i próbuj obracać kołem ale "do tyłu " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Małkiewicz Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Witam, co do zablokowanego silnika w mojej jamaszce... okazało się że wał, panewki, korbowody, zawory itd wszystko ok, jednak nie wiadomo jakim cudem złamał się ząb w skrzyni biegów, podszedł jakoś pod drugą zębatke i to była przyczyna. Niestety, trzeba było rozebrać cały silnik, duży koszt, ale warto było, pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Dzieki za podanie rozwiazania. Typowalem raczej zerwany lancuch rozrzadu, gdy napisales ze po wcisnieciu sprzegla tyne kolo sie kreci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi