Rura_ Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Nie będzie... Jeżeli jeździłeś I potrafisz usiąść prawidłowo na motocyklu, to nie ma szans żeby było niewygodnie... Ja tam ręce i nogi mam nieproporcjonalnie długie, więc wiem co napisałem wcześniej ;)I dlatego wziąłem Strita R nie spida, bo chciałem lekki, zabawowy motocykl, na którym dużo można... I wyglądałem jak na psie, ale latało mi to... Bo czułem się na nim rewelacyjnie... :D Cytuj "O ładnie złożony... O nieźle zapierd..a... O ładna pozycja i dobrze patrzy... O Rura po bułki jedzie..." - Komentarze przy oglądaniu zdjęć z SD ;-) - made by Rufi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 I wyglądałem jak na psie, ale latało mi to... Bo czułem się na nim rewelacyjnie... :D :lalag: Też mnie bawi jak komuś czynnik "jak się wygląda", jest najistotniejszy w wyborze motocykla. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grande Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Jeśli "jak wygląda" koreluje z ledwo siedzę bo kolana mam pod brodą to jest to dość istotny czynnik... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rura_ Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Znaczy nie potrafisz siedzieć na motocyklu... I tyle...Proponuję Afrykę, albo Tygryska... Nie będziesz narzekał... I wiem co piszę .. Bo tak się głupio składa, że wedle różnych źródeł mam nogę o długości jaką normalnie posiada koleś że 2 cm wyższy od Ciebie... I jeździłem nawet wynalazkiem co zwał się MB 8.... Dawno temu... Ale wzrost mi się nie zmienił przez ostatnie 20 lat.. ;) Cytuj "O ładnie złożony... O nieźle zapierd..a... O ładna pozycja i dobrze patrzy... O Rura po bułki jedzie..." - Komentarze przy oglądaniu zdjęć z SD ;-) - made by Rufi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grande Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 (edytowane) Rura_ jak na kogoś kto mnie w życiu nie widział to dość pochopnie wyrażasz opinie.Ps. A tak z ciekawości to ileż to posiada Twoją noga? Edytowane 10 Kwietnia 2019 przez Grande Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rura_ Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Dużo ponad metr... W kroku...Widzisz... Nasłuchałem się przez te -dzieści lat podobnych opinii... Jeżeli się mylę, to bardzo przepraszam... Cytuj "O ładnie złożony... O nieźle zapierd..a... O ładna pozycja i dobrze patrzy... O Rura po bułki jedzie..." - Komentarze przy oglądaniu zdjęć z SD ;-) - made by Rufi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grande Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Ok, zwracam honor... bo ja też nasłuchałem się, że ktoś ma przerąbane przez swoje gabaryty a potem okazywało się, że i tak nie jest tak źle jak mu się wydawało.Doświadczanie na moto masz zapewne o niebo większe ode mnie więc może doradzisz coś w temacie prawidłowego dosiadania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Pozycja Yody - utrzymujesz cialo pochylone do przedu miesniami core ( srodkowej czesci tulowia ) nie opierajac sie pelnym ciezarem na nadgarstkach ( kierownica ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rura_ Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Tak właśnie .. I utrzymujesz motocykl bardziej łydką... Niż udem... I przede wszystkim nie wisieć na kierownicy na rękach - o czym napisał Adam... Nie potrafię niestety przekazać słowem pisanym... Musiałbym pokazać... Albo musiałbyś trafić na normalne szkolenie do kogoś kto ma pojęcie...W Szczecinie powiedziałbym Ci do kogo uderzyć... A tak to CSS mi przychodzi do głowy tylko... Cytuj "O ładnie złożony... O nieźle zapierd..a... O ładna pozycja i dobrze patrzy... O Rura po bułki jedzie..." - Komentarze przy oglądaniu zdjęć z SD ;-) - made by Rufi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Przy takich gabarytach na niewielu motocyklach będzie wygodnie, nie wspominając już o tym, że prawie na każdym wygląda się jak na psie :)Nie tylko długości kończyn mają znaczenie ale też masa, długość tłowia, brzuch itp.Jestem podobny wzrostem i trochę cięższy od autora wątku i z wymienionych motocykli widzę go tylko na BMW K1200/1300. Wspomniany Triumph Speed Triple to jak motorynka dla nas :) Do MT-09 GT przysiadłem się niedawno na targach, nie czułem się na tym motocyklu najlepiej.Na BMW natomiast, jeździło mi się jak w najlepiej skrojonym garniturze. Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rura_ Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Janusz... Mi osobiście lata jak ktoś z zewnątrz mnie będzie widział... Byle mi było odpowiednio...Będąc te kilka cm niższym niż Kolega, idealnie spasował mi Strit trypel i jeżeli miałem ochotę na coś go zmienić to tylko na małą Daytonę.... T595 miałem i jeździłem, więc mam podstawy przypuszczać, że spid trypel byłby dla Kolegi odpowiedni... Ja osobiście wolałem lżejszy i bardziej zabawowy sprzęt, więc wybrałem Strita.... Latało mi te parę cm więcej, przy tym co Strit R sobą reprezentował... I mówię miasto/tor - perfekcja i ideał... Trasa tysiąc w jedną mańkę z trzema, czy czterema przerwami tylko na tankowanie/siku - bez najmniejszego stresu Tyle, że w trasie trzeba uważać na to co się robi, bo motorek jest po prostu lekki... Cytuj "O ładnie złożony... O nieźle zapierd..a... O ładna pozycja i dobrze patrzy... O Rura po bułki jedzie..." - Komentarze przy oglądaniu zdjęć z SD ;-) - made by Rufi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grande Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Przy takich gabarytach na niewielu motocyklach będzie wygodnie, nie wspominając już o tym, że prawie na każdym wygląda się jak na psie :)Nie tylko długości kończyn mają znaczenie ale też masa, długość tłowia, brzuch itp.Jestem podobny wzrostem i trochę cięższy od autora wątku i z wymienionych motocykli widzę go tylko na BMW K1200/1300. Wspomniany Triumph Speed Triple to jak motorynka dla nas :) Do MT-09 GT przysiadłem się niedawno na targach, nie czułem się na tym motocyklu najlepiej.Na BMW natomiast, jeździło mi się jak w najlepiej skrojonym garniturze. I tutaj małe zaskoczenie... bo na K1200 było mi mniej wygodnie niż na MT-09 i to głównie za sprawą kąta ugięcia kolan... K1300r to moje małe marzenie dlatego mimo wszystko nie skreślam go z listy. ;) @Rura_; Adam M. - dzięki za radę, "mięśnie core" staram się trzymać w dobrej formie ze względu na plecy ale zastanawia mnie jak można trzymać moto łydką... do tej pory robiłem to po prostu udem... :huh: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 I tutaj małe zaskoczenie... bo na K1200 było mi mniej wygodnie niż na MT-09 i to głównie za sprawą kąta ugięcia kolan... K1300r to moje małe marzenie dlatego mimo wszystko nie skreślam go z listy. ;)W takim razie jak widać pomimo podobnych gabarytów każdy może inaczej się czuć na danej maszynie. Tą pozycją to bym nie zawracał sobie głowy, jak już jeździsz jakiś czas to z pewnością jeździsz w pozycji dla ciebie najwygodniejszej. Dodam jeszcze, że sam się przekonałem, że o wygodzie na motocyklu decydują czasami szczegóły, nieduża różnica w pozycji.Sporo czasu i przerabiania, wymiany siedzenia zajęło mi dopasowanie odpowiedniego siedzenia do motocykla by czuć się na nim wygodnie, poza tym założyłem podwyższenie kierownicy i dopiero teraz czuję się na swoim motocyklu jak w babcinym fotelu :) Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi